Dodaj do ulubionych

jajeczkowanie

01.12.03, 12:10
dziewczyny przepraszam za głupie pytanie, ale powiedzcie jak to jest... pęka
ciałko graffa i sluz ma zabarwienie lekko brązowe, z domieszką krwi, ile dni
po takim zdarzeniu kobieta jeszcze jest płodna, i drugie pytanie: ile żyje w
nas jajeczko?
proszę o poważne odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • m.i.c.h.o Re: jajeczkowanie 01.12.03, 12:32
      wessna, ja gdzieś czytałam,że to plamienie jest przed jajeczkowaniem i to by
      się chyba zgadzało bo ja mam zawsze 11 dnia - przy 28 dniowych cyklach
      i jest spowodowane spadkiem estrogenów ale nie jestem ekspertemsmile Pozdrawiam M.
      • m.i.c.h.o Re: jajeczkowanie 02.12.03, 14:10
        Czy ktoś mógłby skomentować to co napisałam - nie jestem pewna a chciałabym
        wiedzieć
        Pozdrawiam M.
        • mija4 Re: jajeczkowanie 03.12.03, 17:04
          ja również mam zabarwienie śluzu lekko brązowe w okresie
          okołoowulacyjnym ,ale nigdy nie wiem czy to jest bezpośrednio przed czy
          wtedy jest jajeczkowanie, czy już po. W taki dzień uprawiamy sex, ale przez 4
          cykle się nam nie udało zrobić dzidziusia. Poza tym jest tyle teorii na to z
          jaką częstotliwością współżyć, że na razie "próbujemy metody" : codziennie
          raz , codziennie kilka razy, co drugi dzień, a nawet co trzy dni ( ostatnio
          było właśnie tak0 i chyba przegapiliśmy ten czs. a jak wy?
          sorry ,że trochę zmieniłam wątek.
          • m.i.c.h.o Re: jajeczkowanie 04.12.03, 08:31
            hi hi - to tak jakl mysmile A liczba teorii mnie przeraża - gorzej niż z
            odchudzaniem się.
            I też się nie udało - przez 3 miesiące
            Może będzie pprezent na Gwiazdkę, czego i Wam życzę.
            Ale pisałam dlatego, żeby się uspokoić, bo wprawdzie wiem, że jest coś takiego
            jak plamienie okołoowulacyjne ale żadna moja koleżanka go nie miewa - tylko ja.
            Pozdrawiam M.
    • lilith76 Re: jajeczkowanie 01.12.03, 13:01
      jajeczko żyje dwa - trzy dni, ale musisz też pamiętać, że przy sprzyjającym
      śluzie plemniki mogą przetrwać w ciele kobiety także trzy dni, czekając tak do
      owulacji. kobieta ma prawie tydzień dni sprzyjających zapłodnieniu.
    • praktycznyprzewodnik Re: jajeczkowanie 02.12.03, 17:00
      Komórkajajowa zyje nie wiecej niż 48 godzin, ale zdolna do przyjecia plemnika
      jest duzo krócej, niektórzy uwazają,ze około 6-10 godzin, a czasem nawet
      jeszcze mniej. W kilkunastogodzinnych odstepach moze dojść do kilku owulacji w
      jednym pasmie czasowym (nie wiecej niż 4o godzin od stwierdzonego piku LH). W
      rezultacie czas płodny sie przedłuza nie tylko o dni zywotnosci plemników w
      sluzie, ale i zywotność komórki (ek) jajowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka