miss2 03.12.03, 13:34 Jestem na poczatku ciąży (5-6 tydzień). Niepokoją mnie mocne bóle brzucha- skurcze i jakby "brudne " upławy. Dziewczyny pociszcie mnie bo wizyta u gin. dopiero 16 grudnia a strasznie się martwię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalgosia Re: Proszę o radę 03.12.03, 14:11 w żadnym wypadku nie powinnaś czekać aż do tego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
ihalas Re: Proszę o radę 03.12.03, 14:14 Myślę, że nie powinnaś czekać ani chwili dłużej, tylko udaj się do lekarza. Bóle brzucha mogą być, ja też miałam w pierwszej ciąży i to tak silne, że budziły mnie w nocy ( dziecko urodziło się zdrowe), ale te upławy są niepokojące.Lepiej upewnic się, że jest wszzystko ok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: Proszę o radę 03.12.03, 14:20 Pędź do najbliższego szpitala położniczego. Są to prawdopodobnie objawy poronienia zagrażającego. Lekarz zdiagnozuje przyczynę i poda ci odpowiednie leki. Jeśli to sprawa braku hormonów, to twoja ciąża może być zagrożona a leki pomogą w ciągu paru godzin i wszystko będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
zakrecona1881 Re: Proszę o radę 03.12.03, 14:26 lec szybko do lekarza mnie zaczal strasznie bolec brzuch w 19 tyg i skierowali mnie do szpitala. moglam poronic. tylko bez paniki no Odpowiedz Link Zgłoś