Gość: chce-wiedziec IP: *.icpnet.pl 03.05.09, 21:32 mała wpadka w 9 dniu cyklu....kiedy moge zrobic test? zalezy mi zeby jak najszybciej przestac sie denerwowac lub...zaczac czy prawdopodobienstwo ciaży jest duze? 9 dzien....cykle ok 30dni, chyba nie powinno byc najgorzej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 21:39 w dniu spodziewanej miesiączki - narawde, zawsze jest tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chce-wiedziec Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.icpnet.pl 04.05.09, 10:50 hmmm tak, podrecznikowo rzeczywiscie tak jest,ale pomyslalam ze skoro testy wykrywaja juz 7dniowa ciaze, to moze juz po tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.chello.pl 04.05.09, 10:54 Prościej było pomyśleć o zabezpieczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chce-wiedziec Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.icpnet.pl 04.05.09, 10:59 drogi gosciu! nie bede w szczególach rozpisywac sie o intymnym zyciu, zadałam konkretne pytanie i oczekuje odpowiedzi osob ktore sa w stanie cos konstruktywnego odpowiedziec.mam wrazenie ze takie odpwoiedzi jak swiadcza jedynie o głębokiej frustracji! i jescze jedno-sa sytuacje gdy zabezpieczenie zawodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.chello.pl 04.05.09, 13:23 Gość portalu: chce-wiedziec napisał(a): > drogi gosciu! nie bede w szczególach rozpisywac sie o intymnym zyciu, zadałam > konkretne pytanie i oczekuje odpowiedzi osob ktore sa w stanie cos > konstruktywnego odpowiedziec.mam wrazenie ze takie odpwoiedzi jak swiadcza > jedynie o głębokiej frustracji! Frustracji ??? Czyjej ??? Bo napewno nie mojej. Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: ile dni po stosunku zrobic test 04.05.09, 11:00 Zrób badanie beta HCG z krwi. Beta jest wydzielana już po zagnieżdżeniu, 7-10 dni po zapłodnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chce-wiedziec Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.icpnet.pl 04.05.09, 11:02 denerwuje sie,wiec pewnie zrobie to badanie krwi chociaz zle znosze-mdleje. a czy jest szansa ze test rowneiz wykaze po 7 dniach ciaze? Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: ile dni po stosunku zrobic test 04.05.09, 11:31 Beta HCG zaczyna się wydzielać w 7-10 dni po zapłodnieniu, co wcale nie musi się pokrywać z datą stosunku (plemniki mogą poczekać na jajeczko kilka dni). Robienie jakichkolwiek testów (szczególnie sikanych, ale tych z krwi również) za wcześnie mija się z celem, bo wynik negatywny nie będzie na 100% pewny. Pozytywny zresztą też nie, bo mnóstwo ciąż ulega poronieniu w terminie miesiączki. Uzbrój się w cierpliwość i poczekaj do terminu miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzetka Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: 80.48.4.* 04.05.09, 20:21 a co jeśli cykl jest baardzo rozregulowany i właściwie nie wiadomo kiedy nadejdzie miesiączka? Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: ile dni po stosunku zrobic test 04.05.09, 21:20 Wtedy odczekujesz te 14 dni [przynajmniej] po stosunku i robisz sobie betę z krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: ile dni po stosunku zrobic test 04.05.09, 11:42 Pamiętaj jeszcze i o tym, że znaczna część wczesnych ciąż [nie dam głowy czy nawet nie ok 50%. tu nie jestem pewna, poprawcie mnie, jeśli się mylę] ulega samoistnemu poronieniu. I to dlatego testy najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sound Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.09, 11:42 Może ale nie musi. Bo do zapłodnienia może upłynąć kilka dni /teoretycznie/, a do zagnieżdżenia, od czasu którego wydzielana jest beta także kilka. Więc albo albo. Poczekaj trochę i zrób betę w labie, inaczej wynik może być niejednoznaczny i nic Ci nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: ile dni po stosunku zrobic test 04.05.09, 11:25 Jak sie bardzo denerwujesz, to moze prosciej pobiec do ginekologa po pigulke "po" (o ile nie jest na nia za pozno ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszezabulinka Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 11:39 7 dni po zaplodnieniu owszem o ile dojdzie w tak szybkim tempie, czyli najlepiej ok 14 dni po stosunku najlepiej i najwczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.master.pl 04.05.09, 11:44 Jeśli stosunek był w 9 dniu cyklu, a cykle trwają około 30 dni to owulacja przypada około 14-16 dnia cyklu. Dni płodne liczymy odejmując od dnia owulacji 5 dni i dodając 3 dni po niej- czyli teoretycznie dni płodne trwają około 9 dni. Dzieje się tak, iż plemniki mogą przeżyć w ciele kobiety do około 5 dni (nie zawsze tak jest, ale w części przypadków owszem). Jeśli więc w 9 dniu cyklu się kochaliście, a owulacje miałaś 14 dnia to ciąża jest możliwa (choć mniej prawdopodobna, niż gdybyś się kochała w 13-14 dniu cyklu). Jeśli zaszłabyś w ciążę, to dopiero po owulacji, a nie po stosunku, więc robienie testu po tygodniu po stosunku jest bez sensu, bo jajeczko jeszcze nie zdążyłoby się zagnieździć!!! Żebyś była spokojna, musiałabyś wiedzieć dokładnie, co do dnia, kiedy miałaś owulację i ewentualnie jakieś 10 dni po niej zrobić test. Jeśli tego nie wiesz, zrób test najwcześniej pierwszego dnia spodziewanego okresu bo będzie wtedy bardziej wiarygodny. Życzę cierpliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chce-wiedziec Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.icpnet.pl 04.05.09, 14:02 dziekuje wszystkim za rzetelne informacje. najwyraźniej nie pozostaje nic innego jak czekanie. mam wrażenie-wiele na to wskazuje, ze do owulacji pozostało jescze kilka dni, także zupełnie prwdopodobne ze moje obawy sa nieco na wyrost.nie mniej jednak nie planowalismy jesczze potomstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamana Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.09, 22:03 test apteczny najwczesniej 14 dni po stosunku beta 10 dni po seksie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chce-wiedziec Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.icpnet.pl 22.05.09, 20:39 ciazy nie ma!!! okres jak w zegarku!!!!!!!!!!!!111yeah Odpowiedz Link Zgłoś
ramka2 Re: ile dni po stosunku zrobic test 04.05.09, 21:48 ja miałam stosunek w piątym dniu cyklu i zaszłam w ciążę, test zrobiłam tydzień przed spodziewaną miesiączką i wtedy już wyszedł pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chce-wiedziec Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.icpnet.pl 04.05.09, 22:40 hmmm 5 dzien.....no to chyba dzisiaj nie zasne....ani przez najblizsze 2 tygodnie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gin Re: ile dni po stosunku zrobic test IP: *.217.146.194.generacja.pl 05.05.09, 00:21 bete możesz już zrobić po 2 tyg od stosunku, w większości ciąż już wychodzi pozytywny Odpowiedz Link Zgłoś