Dodaj do ulubionych

tabletki a wakacje

IP: *.rz.izeto.pl 21.05.09, 20:25
Biorę tabletki antykoncepcyjne od 3 lat. Novynette. Wyjeżdzam na tydzień na wakacje nad morze i niestety w tym czasie wypada mi przerwa w braniu pigułek. MOje pytanie: czy mogę wziąść kolejne opakowanie bez robienia przerwy? i czy jeśli nie wezmę całego listka tego drugiego opakowania tylko np. 14 pigułek i wtedy zrobię przerwę to skuteczność tabletek antykoncepcyjnych będzie zaburzona?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: tabletki a wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 21:32
      możesz nie robić przerwy
      21 + 14 tabletek nie spowoduje zmniejszenia skuteczności
      • Gość: gosc2 Re: tabletki a wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 21:43
        tylko ze nie ma zadnej gwarancji, ze nie bedzie krwawienia, czyz nie?
        • zawszezabulinka Re: tabletki a wakacje 21.05.09, 22:04
          3 lata bierze tabletki i jeszcze nie widziala ulotki w opakowaniu? ba.. nie
          mowie o czytaniu jej

hmm a jak jakies leki spowoduja powazne skutki uboczne to mam rozumiec ze
          autorka zgoni to na watobke czy kapusniak ktory jadla wczoraj :] ??

nie wiem jak reszta pan ale nie wazne jakie leki kupuje zawsze siegam do ulotki
          czy jesli mam watpliwosci co do dawkowania czy jesli chodzi o skutki uboczne i
          dzialanie na inne leki
          • Gość: mm Re: tabletki a wakacje IP: 94.254.164.* 21.05.09, 22:07
            bierzesz jedno po drugim.. 21 +21 i pozniej 7 dni przerwy. pierwsze slysze o 14 dniach brania tabsów
            • Gość: nn Re: tabletki a wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 22:15
              no to niewiele słyszałaś, zresztą ma być 21+14 a nie 14
              • Gość: mm Re: tabletki a wakacje IP: 94.254.164.* 21.05.09, 22:23
                moze i tak. ale ja bralam 21 plus 21 smile dzieki, dowiedzialam sie czegos nowego smile milego wieczoru smile
            • Gość: Ś Re: tabletki a wakacje IP: *.chello.pl 22.05.09, 00:17
              Można wziąć dowolną ilość dodatkowych tabletek. Rzeczywiście nie ma gwarancji,
              że krwawienie się nie pojawi. Ja kiedyś miałam plamienie aż do następnej przerwy uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka