Dodaj do ulubionych

jak to w końcu jest: TYJE SIĘ CZY NIE???

14.12.03, 09:08
Powiedzcie w końcu czy tyje się od tabletek antykoncepcyjnych czy od
jedzenia bo każdy mówi raz tak, a raz tak. Ja mam zaczać zażywać tabletki
antykoncepcyjne (Logest) i nie chce przytyć ale wiem że co do apetytu to
umiem się powstrzyamć. A co z zatrzymywaniem wody przez organizm, miałyście
coś takiego????
Obserwuj wątek
    • maga19 Re: jak to w końcu jest: TYJE SIĘ CZY NIE??? 14.12.03, 10:45
      Ja nie tylam, tylko nie moglam mimo diety zrzucic chocby 2kg. Poza tym
      zatrzymywala mi sie woda, co bylo widoczne szczegolnie po poludniu (tabletki
      przymowalam rano), poza tym mialam straszne wzdecia (moj brzuch wygladal,
      jakby "pochodzil" od innej osoby), rozwinal mi sie cellulit (pewnie przez te
      wode). Jedyne dobroczynne dzialanie tabletek-antykoncepcja na 99,9%.
      Takie objawy mialam bez wzgledu na rodzaj przyjmowanych tabletek.
      Teraz nie biore zadnych i czuje sie doslownie lekko. pozdr.
      PS-Kazdy organizm reaguje inaczej i mysle, ze nikt nie da gwarancji na to, ze
      cos sie nie zmieni.
    • morfa1 Re: jak to w końcu jest: TYJE SIĘ CZY NIE??? 14.12.03, 12:21
      od jedzonka sie tyje a ja mam teraz taki apetyt ze ho ho.odkrylam nowe smaki
      uwielbiam bita smietane :]
      jestem dopiero na drugim opakowaniu a powiem ci ze....schudlam :]
      waze 2 kilo mnie a woda rzeczywisice sie zatrzymuje przez 3-4 pierwsze cykle.
      najbardziej na tym skorzystal moj biust ktory teraz jest o 3 cm wiekszy uncertain
      nie wiem czy sie cieszyc czy nie bo boli i spac na brzuchu nie moge-wina tej
      wody.
      a o tycie sie nie martw bo sbie poradzisz.owszem pierwsze 2 miechy beda
      najgorsze ale po sobie widze ze nie taki diabel straszny jak go malujasmile
      pozdrawiam cieplutko
      • beatkaxyz Re: jak to w końcu jest: TYJE SIĘ CZY NIE??? 14.12.03, 12:47
        ja biore harmonet, nie przytylam - schudlam 5 kg, biust mi sie powiekszyl,
        zadnego zatrzymywania wody w organizmie, cera mi sie poprawila,zadnego
        cellulitu, same plusy!!
        zyc nie umierac! ja tez sie balam ze przytyje. nie martw sie na zapas, poza tym
        pigulki jak juz to zwiekszaja apetyt a nie tyje sie od samych tabletek. uszy do
        góry!!!
        pozdrawiam!!!
    • bluey Re: jak to w końcu jest: TYJE SIĘ CZY NIE??? 14.12.03, 22:23
      Jak kiedys bralam Cilest (tylko 2 miesiace) to schudlam jakies 2kg. Jak
      zmienilam na Microgynon 21 (bralam ponad pol roku) to na poczatku przytylam
      3kg, a pozniej waga byla stabilna. Potem mialam kilkumiesieczna przerwe od
      pigul i w niej przytylam 1kg sad Teraz od 2 miesiecy biore Novynette i jakos nie
      widze zeby waga w ogole mi sie zmieniala (jak juz to schudlam jakies 0,5kg)
      A tak w ogole to moglam utyc z powodu nadmiaru jedzenia (Swieta i ogolnie zima
      wiecej jem wink)
      Wg. mnie od samych pigul na pewno sie nie utyje - co najwyzej niektore moga
      zatrzymywac troche wode w organizmie. Ale za to pigulki moga troche wzmoc
      apetyt, a od nadmiernego jedzenia niestety utyc jest bardzo latwo...

Pozdrawiam
    • moboj Re: jak to w końcu jest: TYJE SIĘ CZY NIE??? 15.12.03, 13:04
      przez wszystkie lata brania tabletek (8 z kawałkiem) nie przytylam ani grama,
      nie mam problemów z cellulitem, z zatrzymywaniem wody w organizmie. tyje się
      od jedzenia, a nie od powietrza.
      • lilith76 Re: jak to w końcu jest: TYJE SIĘ CZY NIE??? 15.12.03, 15:10
        tak, tyje sie od jedzenia, nie od powietrza, ale niektóre preparaty wzmagają
        łaknienie, czy spowalniają metabolizm. przykład nie związany z antykoncepcją:
        lekarstwa na nadczynność tarczycy - waga skacze jak szalona w górę, a lekarze
        pocieszają, że to oznaka ich dobrego działania.
        może to sprawa indywidualnej tolerancji organizmu?
        • kat_ja1 do beatkixyz 15.12.03, 16:11
          Wprawdzie tyje się od jedzenia, jednak tabletki zmieniają trochę organizm. Ja
          zawsze byłam b.szczupła w stronę chudej. A teraz co bym nie jadła to nie
          schudnę ani gramacrying( i uda zrobiły mi się takie właśnie nawodnione, pigułki
          powodują że organizm zachowuję się cały czas jak w drugiej połowie cyklu.

No właśnie, Beatko, powiedz mi czy słudłaś od początku brania Harmonetu? bo ja
          biorę drugie opakowanie (wcześniej brałam Tri-minulet i Minulet ale bolała mnie
          głowa) Niestety nie widzę żebym schudła. Tak naprawdę to nie tyle zależy mi na
          schudnięciu ile na brzuszku, który był zapadniętywink a teraz jest bombkawink
          • beatkaxyz Re: do kat_ja1 15.12.03, 23:11
            czesc, schudlam juz przy poczatku pierwszego opakowania, po prostu nie chcialo
            mi sie jesc, a jak juz bylam glodna i cos zjadlam to czulam w zoladku
            jakas "kulke" ktora dawala mi uczucie sytosci. pamietam ze strasznie sie balam
            ze przytyje wiec chyba tez sie troche kontrolowalam jezeli chodzi o slodycze i
            zarcie z fast-foodow. ale po tym, co napisalas wydaje mi sie raczej ze wyglad
            twojego brzuszka to efekt zatrzymania wody w organizmie.
            ja mam do ciebie jedno pytanko, czy jak zaczelas brac harmonet to mialas
            plamienia, bo u mnie utrzymywaly sie przez cale pierwsze opakowanie (wczoraj
            wzielam 1 tabletke z drugiego opakowania i nie wiem czego mam sie spodziewac)
            licze na szybka odpowiedz, pozdrawiam!!!!
            • reni-1 Re: do kat_ja1 16.12.03, 10:58
              Hej dziewczyny, a może chudnie się przez sex, przeciez wiadomo ze jest to
              doskonały środek na chudniecie.
              Co o tym myślicie??
            • kat_ja1 Re: do kat_ja1 17.12.03, 10:23
              Beatko, ja przy dwóch piewszych opakowaniach nie miałam plamień, a byłam
              przygotowana bo przechodziłam z mocniejszego(Minuletu),jednak teraz mi się
              pojawiły- 3 opakowaniewink) Mam nadzieję, że przy 4 już będzie okwink Niestety do 2-
              3 cykli można się spodziewać takich sensacjicrying
    • monika.antepowicz Re: jak to w końcu jest: TYJE SIĘ CZY NIE??? 16.12.03, 18:16
      Trudno powiedzieć- mysle że w jakimś nawet niewielkim stopniu można nieco
      przytyc, chociaz niektóre pani tyją dużo wiecej- to taka osobnicza przypadłośc
    • annuczek Re: jak to w końcu jest: TYJE SIĘ CZY NIE??? 17.12.03, 11:59
      Wszystko zalezy od organizmu i jego reakcji na dany preparat. Ja np. troche
      przytylam przy Cilescie - opuchlam i wydaje mi sie, ze nie bylo to spowodowabe
      ani jakims mniejsza niz zwykle ruchliwoscia czy jakims nieposkromionym
      apetytem. Przy Logescie nie odczuwalam zadnych zmian (wagowych, szkodzil mi w
      czym innym, Cilest zreszta tez). A przy Triquilarze - waga utrzymuje mi sie w
      normie - takiej, jak przed pigulkami. Innymi slowy - musisz zobaczyc jak bedzie
      z Toba smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka