Gość: gosc27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:14 takie wlasnie ohydne "miesko"-kawaleczki nablonka zobaczylam na podpasce. juz kiedys tak bylo. co to moze byc? czy Wy tez tak macie,czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: "miesko" podczas okresu 07.07.09, 11:20 hmm... miesiączka polega właśnie na złuszczaniu nabłonka macicy, zatem oczekiwałaś, że ten nabłonek którędy ma opuścić twoje ciało? swoją drogą, warto by było poczytać co nieco o fizjologii. na biologii zdaje się w gimnazjum jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: "miesko" podczas okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:24 No więc ja napiszę, że moja fizjologia jest zaburzona, bo ja tak nie mam Podejrzewam, że piszesz o skrzepach krwi, które mogą byc mniejsze i większe i moga różnie wyglądać (a może masz na myśli coś innego). U mnie takie skrzepy występowały tylko w trakcie poronienia i w trakcie pierwszej występującej po niej miesiączki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc27 Re: "miesko" podczas okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:35 do autorki powyzej. niestety nie chodzilam do gimnazjum,moze stad moje razace braki wiedzy w dziedzinie fizjologii. do Ktosik: tak chodzi mi o skrzepy, a moze dokladniej o takie "kawaleczki mieska", znaczy sie wiem,ze to nablonek,ale ze tak nagle po dluzszej "nieobecnosci" tyle sie go pojawilo-to mnie niepokoi. wiec moze bylam w ciazy z tydzien-dwa i teraz poronilam?! to moze byc prawdopodobne, ale jesli nie to moze mam jakies miesniaki czy cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: "miesko" podczas okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 12:26 Z tym poronieniem to może tak szybko wniosków nie wyciągaj . Może po prostu robią Ci sie skrzepy i tyle? Ja swoje porównywałam do... wątróbki, wyglądały dokładnie tak jak ona, tylko rozmiary mniejsze ;- ). W czasie zwykłych miesiączek ich nie mam, ale może u niektorych to normalne, trudno mi powiedzieć, nie znam się - do gimnazjum równiez nie chodziłam ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc27 Re: "miesko" podczas okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 12:55 watrobka-to jest to! hihi. swietnie to ujelas. spytam przy okazji lekarza-moze choc on bedzie wyedukowany chyba bede zyc Odpowiedz Link Zgłoś
maskotkaaa Re: "miesko" podczas okresu 07.07.09, 13:12 ja tez mam takie wieksze "kawaleczki" krwi i to bardzo wiele, podczas kazdego dnia okresu, od dawien dawna. nigdy sie tym specjalnie nie przejmowalam i nie mialam z tego powodu jakichs komplikacji itp., wydaje mi sie, ze to normalne, ale w sumie nie jestem pewna... moze wypowie sie jeszcze ktos, kto by to wiedzial na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
pat-i-ka Re: "miesko" podczas okresu 12.08.09, 17:27 ja też mam takie większe kawałeczki skrzepów czasami i rzeczywiście przypominają one wątróbkę ale to tylko krew. naprawdę nie ma się czym przejmować, jeśli masz wątpliwości to musisz pokazać je swojemu ginekologowi albo położnej ale nie wiem czy takie rozwiązanie cię satysfakcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: "miesko" podczas okresu 30.07.09, 20:08 skrzepy i zluszczajacy sie nablonek to dwie inne rzeczy! skrzep to sluz z krwia nablonek to no nie wiem, kawalek skory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ś Re: "miesko" podczas okresu IP: *.chello.pl 07.07.09, 13:14 Normalne. Wydaje mi się, że to u mnie zwykle wylatuje do kibelka przy siusianiu więc rzadko widać na podpasce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona298 Re: "miesko" podczas okresu IP: *.access.telenet.be 07.07.09, 14:05 ja jak poronilam, to leciala mi wlasnie taka "watrobka", i po zalozeniu spirali przez pierwsze miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: "miesko" podczas okresu 07.07.09, 21:30 normalne. ja nawet na moim kalendarzyku miesiączkowym mam opcję do zaznaczenia- miesiączka ze strzępami. Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: "miesko" podczas okresu 07.07.09, 21:29 To normalne, niektórym kobietom tak właśnie wypadają takie kawałki. Proszę nie sugerować się wypowiedziami o poronieniach, bo w takim razie tracę w ten sposób "ciąże" co miesiąc od kilkunastu lat... Jeśli nie ma jakichś nadnaturalnie obfitych krwawień to po prostu, w razie wątpliwości, proszę zapytać ginekologa przy najbliższej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: "miesko" podczas okresu IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.09, 22:17 Skrzepy bardzo czesto wystapuja przy miesniakach. Idz do gin i niech Ci zrobi USG dopochwowe. Zwlaszcza jesli nie mialas tego wczesniej. Jesli bedzie w porzadku to bedziesz spokojniejsza jesli nie bedziesz miala wiecej czasu by cos z tym zrobic zanim urosnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalunia Re: "miesko" podczas okresu IP: *.cable.mindspring.com 31.07.09, 05:21 u mnie przy ostatnim okresie rowniez po raz pierwszy wystapilo cos o czym piszesz. Z jednej storny sie troche "ucieszylam" bo mam nadzieje, ze zluszczaja mi sie moje polipy w macicy. Za miesiac ide do kontroli i zobaczymy. U mnie wygladalo to tak, ze przez pare minut czulam silny bol z podbrzuszu po czym "wyskakiwalo" ze mnie takie wlasnie kawalki poszarpanej, czarnej skory. Wylecialo i bol ustapil. W ciazy nie bylam na pewno. A Ty doral przestaniesz kiedys byc zlosliwa czy to Cie bawi? Odpowiedz Link Zgłoś
magda010 Re: "miesko" podczas okresu 31.07.09, 09:20 Takie kawaleczki sa ponoc normalne i jesli okres jest obfity i krew natychmiast wyplywa, to jest bardziej czerwona, a jesli wyplywa wolniej i dluzej siedzi w srodku, to jest brazowa i sa te kawaleczki. To nic groznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: "miesko" podczas okresu IP: 89.174.255.* 31.07.09, 14:05 Czasem mogą sugerować endometriozę, albo po prostu jakiś większy przerost błony śluzowej, która wyściela macicę. Na pewno warto zapytać o to lekarza, zwłaszcza że tutaj skierowania na badania nie dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: "miesko" podczas okresu IP: 193.142.210.* 20.08.09, 18:04 Własnie chcialam sie zaytac bo takie cos wlasnie wyplynelo mi przy siusianiu i sie troche przeraziłam tylko ze u mnie nie byl to czerwony skrzep krwi tylko cos w kolorze takiej bladej skory oszarpane i tylko kawalek byl w srodku to byl skrze krwi. Co to moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazgotka Poronienie, a okres IP: *.ramtel.pl 21.08.09, 15:44 Ja nie wiem jakie Wy miałyście strzępki, wątróbki przy poronieniu, ale ja jak poroniłam (11 tydzień) to miałam flak wielkości około 10-15 cm - w jednym kawałku. I jak się temu przyglądałam, to były tam jakieś rurki, jak w kurzych sercach czy żołądkach. Płód już był zresorbowany... A przy okresie to są małe strzępki i jak je polać wodą to się rozpływają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Poronienie, a okres IP: 194.183.46.* 07.04.13, 20:01 wiescie ja dzis dostałam miesiaczke i miałam własnie takie skrzepy skóry tylko było o zabarwieniu fioletowym ja to dopiero sie wystraszyłam a okres mam taki normalny czy któras z was miala cos podobnego?????/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoo Re: Poronienie, a okres IP: *.197.88.19.edial.pl 03.08.13, 22:35 dokładnie ja przy poronieniu też miałam taki "flak" w całości w 9 tyg ,8cm na oko mozee więcej także spore to było a nie jakieś wątróbki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: "miesko" podczas okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 22:13 "mięsko"...ja pierd...e ale masz słownictwo...szok To są skrzepy po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arioch okres IP: *.net.aduro.pl 07.12.13, 20:30 moja dziewczyna ma 16 lat i byc moze zaszła w ciaze bo test pokazał jej dwie kreski które widziałem i powiedziała mi ze miała słabosci i wymioty jakos dwa tygodnie temu ale dostała teraz okres i muwiła mi ze wczesniej miała własnie takie grudki krwi na podpasce a teraz ich nie ma co to moze znaczyc ?? Odpowiedz Link Zgłoś