Dodaj do ulubionych

Poradnia CHirurgii Szczękowej - Nowogrodzka 59

10.07.09, 17:56
Witajcie. Powielam wątek bo na forum służba zdrowia mały ruch.
Czy ktoś może korzystał z tej Poradni Chirurgii Szczękowo - Twarzowej na ulicy
Nowogrodzkiej 59. Idę tam w poniedziałek na konsultacje w sprawie stawu
żuchwowego, podpowiedzcie proszę gdzie dokładnie jest wejście, które piętro,
jak do tego zakłady się dostać?
Skierowanie, książeczka ubezpieczeniowa i dowód wystarczą? Panie w informacji
nie potrafiły nawet tego powiedzieć:/.
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Poradnia CHirurgii Szczękowej - Nowogrodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 18:31
      podpowiedzcie proszę gdzie dokładnie jest wejście, które piętro,
      jak do tego zakłady się dostać?

zartujesz?
    • fanny Re: Poradnia CHirurgii Szczękowej - Nowogrodzka 11.07.09, 18:05
      Przepraszam, ze nie pomoge z poradnia, ale mam do Ciebie pytanie.

Czy mozesz opisac swoje klopoty ze stawem zuchwowym i ile masz lat?

Pytam, bo moja corka tez ma jakis klopot z tym stawem i jak byla u stomatologa to poradzili jej wizyte wlasnie w tej poradni. Natomiast nasz lekarz rodzinny sprawe calkowicie zbagatelizowal twierdzac, ze u mlodych kobiet to dosc czeste, niczym nie grozi i przechodzi z wiekiem.

f.
      • just-for-fun Re: Poradnia CHirurgii Szczękowej - Nowogrodzka 12.07.09, 21:16
        Ja byłam już u 2 specjalistów, u stomatologa - ortodonty i stomagologa ze
        spacjalizaji stawy żuchwowe. Generalnie to wyskoczył mi staw żuchwowy z miejsca.
        Tak blisko ucha inaczej mam z jednej strony niz z drugiej. Strzyka mi jak
        dziwnie ruszam i mnie boli. Najgorszej jest po nocy, bo dodatkowo mam bruksizm i
        muszę zrobić sobie szynę relaksacyjna na zęby. Mój naruszony staw żuchwowy
        pozwala mi funkcjonować, ale jest to niebezpieczne, bo kiedyś moge otworzyć
        szeroko buzie i jej nie zamknac, gdyż sie zablokuje staw. Wtedy tylko operacja
        chirurgiczna pomoże. Ci specjaliści poradzili mi ta klinikę, roznież z racji
        faktu, ze jest państwowa i może cześć tych rzeczy uda sie z NFZ zrobić. Ogólnie
        mówiac trzeba zrobić symulacje ruchów żuchwy, to jest badanie które trwa kilka
        godzin. Rejestrują ruchy zuchwy i na tej podstawie stwierdzają jak powinno sie
        mieć ustawione stawy, jeśli one wyskoczyły. Mi tylko ten prawy, bo lewy jest ok.
        Takie badanie prywatnie kosztuje od 600 zl w gore. Jeśli już zdiagnozują to albo
        da sie to ruchem nastawić, albo musisz przez pewnien czas spać w szynie, która
        odpowiednia ustawia obie żuchwy, gorna i dolna i koryguje, po jakims czasie staw
        wraca na miejsce. Czasami to jest miesiac, a czasami rok. Taka szyna to wydatek
        ok 200-400 zl, zalezy z czego robiona. Ja dodtakowo musze miec szyne
        relaksacyjna, a prywatnie tam gdzie bylam powiedzieli, ze nie zrobia mi obu w
        jednej, zeby te obie funkcje miala, nie wiem dlaczego.
        I zapisalam sie w kwietniu, a teraz mam dopiero wizyte.
        To jest niebezpieczna sprawa, bo za lat 10-15 mozna mieć powazne problemy z
        zuchwa, stawem, np. moze nie domykac buzi, albo zuchwa dolna sie bardzo wysunie
        do przodu, mozna tez na stale sobie szkodzic staw i wtedy nie mozna ruszac
        buzia, bo bardzo boli kazdy ruch.
        Jesli chcesz wiecej informacji napisz maila, postaram sie pomoc.
        • Gość: fanny Re: Poradnia CHirurgii Szczękowej - Nowogrodzka IP: *.winn.cable.ntl.com 12.07.09, 23:47
          Dziekuje za wyczerpujaca wypowiedz. Brakuje tylko informacji ile masz lat wink

Pozwole sobie moze do Ciebie napisac jak juz bedzisz po wizycie.
          Pozdrawiam

f.
          • just-for-fun Re: Poradnia CHirurgii Szczękowej - Nowogrodzka 13.07.09, 11:28
            Wiek nie ma nic do tego, bo taki problem może mieć zarówno osoba
            15letnia, jak i 60letnia.
            Jestem już po wizycie. Dobrze, że poszłam wczesniej bo duza kolejka
            do samej rejestracji.
            Ogólnie mówiąc i krótko, musze pójść do dr Kostrzewy [do końca
            września jest na urlopie. Przyjmuję też prywatnie w Legionowie ma
            klinike swoją, ceny zabójcze:/], specjalista od stawów,
            stomatologii, ona dobierze mi szynę, relaksacyjna albo na stawy,
            twarda albo miekka [cena od 400 do 700 zł]. Potem za jakiś czas -
            pół roku, rok, konsutacja czy jest poprawa, a powinna być.
          • just-for-fun Re: Poradnia CHirurgii Szczękowej - Nowogrodzka 13.07.09, 11:29
            Jeśli potrzebujesz więcej informacji napisz maila.
    • allegroaisak13 Re: Poradnia CHirurgii Szczękowej - Nowogrodzka 21.09.13, 14:48
      Jak się tam dostać ? Trzeba mieć skierowanie ? Można zapisać się na NFZ ?
    • Gość: malwina nowogrodzka 59 IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.14, 15:29
      Witam,
      dla mnie ta placówka to rzeźnicy. Byłam tam dziś z synem i czekałam prawie 3 godziny. Syn miał ostre zapalenie i ząb mleczny do wyrwania,pół twarzy opuchnięte. Kiedy się już doczekaliśmy na wizytę pani chyba studentka była bardzo miła,ale pojawiła się nagle starsza pani bardzo nie miła i agresywna.Mój syn sie bał i płakał a ona zaczęła na niego wrzeszczeć i go straszyć. Na mnie z resztą też kiedy syn nie potrafił się uspokoić od tych jej wrzasków wyrzuciła nas z gabinetu. Syn miał już podane znieczulenie i częściowo rozruszanego zęba. Ta wredna baba powiedziała że ją to nie obchodzi i i kazała nam się wynosić. To jest nasza służba zdrowia. Naprawdę wszystkim z dziećmi odradzą tą placówkę na Nowogrodzkiej 59. Ja przeżyłam po prostu koszmar a syn teraz boi się dentysty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka