kruszynka173 26.08.09, 12:27 witam, mam pytanie jak to w koncu jest z odstawieniem tabletek a ciążą/ czy faktycznie musi minąć jakiś czas, czy można się starać zaraz po odstawieniu ?? Jak długo wy czekałyście na zjście w ciąże po odstawieniu ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niespokojna Re: ciąża po tabletkach IP: *.83.230.16.135.debacom.pl.e-zabrze.pl 26.08.09, 12:45 Witam, zawsze musi upłynąć jakiś czas aby organizm mógł znów pracować po "swojemu", ale każdy jest inny. Ja zalecam kupno witamin dla kobiet, które starają się o dziecko ja brałam kwas foliowy i witaminy.I przede wszystkim paca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: ciąża po tabletkach IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 26.08.09, 12:52 "Ja zalecam kupno witamin dla kobiet,..." A jakim tytułem się przedstawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
eciepecie8 Re: ciąża po tabletkach 26.08.09, 13:14 A jakim tytułem się przedstawiasz? wątkiem o robakach i ginekologu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: ciąża po tabletkach IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 26.08.09, 12:54 Nie- nie musisz czekać. Jedyne co to zajście w ciążę uzależnione jest od tego jak organizm szybko zacznie żyć swoim naturalnym cyklem i kiedy wystąpi owulacja. Choć wystąpienie owulacji nie jest jednoznaczne z expresowym zapłodnieniem. Zdrowej parze, współżyjącej regularnie może to nawet zająć do roku czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka173 Re: ciąża po tabletkach 26.08.09, 13:28 oj nie chciałabym tyle czekać Ogólnie odstwaiłam tabletki w czerwcu no i do tej pory nic, ale narazie jestem cierpliwa A ile mniej więcej może trwać taka regulacja organizmu po odstawieniu ?? i jakiej długości mogą być cykle?? w zezły miesiącu trwał 34 dni, w tym juz czekam 36. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: ciąża po tabletkach IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 26.08.09, 13:55 Cykl to możesz mieć i 80-cio dniowy, ważne czy owulacja występuje, czy jest śluz i czy faza lutealna cyklu jest odpowiednio długa no i czy pracujecie nad poczęciem w tym czasie bo to się liczy, a nie sama długość cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka173 Re: ciąża po tabletkach 26.08.09, 14:05 pracować to pracujemy i czy faza lutealna cyklu jest odpowiednio długa - a co to znaczy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: ciąża po tabletkach IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 26.08.09, 14:31 Na chłopski rozum- od owulacji do następnego krwawienia powinno upłynąć średnio około 12 dni lub więcej(różne źródła różnie podają),żeby ewentualny zarodek (jeśli doszło do zapłodnienia) miał czas na zagnieżdżenie się w śluzówce macicy. Jeśli faza jest za krótka (niektóre źródła podają minimum 10 dni) dochodzi wtedy do złuszczenia się śluzówki macicy- następuje krwawienie miesięczne i z zagnieżdżenia nici. O tym jaką masz długa fazę lutealną dowiesz się mierząc podstawową temperaturę ciała. Skocz na forum NPR- jasno i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka173 Re: ciąża po tabletkach 26.08.09, 14:41 dziękuje za pomoc mam nadzieje że coś z tego wszystkiego zrozumiem Odpowiedz Link Zgłoś