Dodaj do ulubionych

Co to może być?????

02.01.04, 19:43
Od jakiś 3,4 tygodni budzę się w środku nocy z zimna, bo tak się pocę że
całą pidżamę mam mokrą i muszę się przebierać. Najgorsze jest to, że nie
zmieniłam swoich nawyków związanych ze spaniem (pościel, pierzyna,
ogrzewanie pomieszczenia itp), a powtarza się to co noc. Czy to może być
związane z krążeniem; dodam, że często mam zimne stopy, jestem
niskociśnieniowcem i w ogóle często jest mi zimno. Proszę zasugerujcie jakie
badania zrobić, czy moze się tym nie przejmować?
Obserwuj wątek
    • alamakotana102 Re: Co to może być????? 03.01.04, 11:04
      Bardzo prosze o odpowiedź bo nie wiem czy to coś poważnego czy nie: dodam że
      mam 26 lat, nie palę, prowadzę raczej zdrowy, może trochę zbyt stresujący styl
      życia.
      • barbara79 Re: Co to może być????? 03.01.04, 11:23
        może w nocy gorączkujesz i jest ci z tego powodu zimno? a może masz za ciepło w
        pokoju i dlatego się pocisz? takie sprawy są też związane ze stresem, bo
        ludziom się wtedy pocą dłonie, może przed snem weź sobie jakieś ziółka na
        uspokojenie, a jak ci to nic nie da to do lekarza.
      • monika.antepowicz Re: Co to może być????? 04.01.04, 14:41
        Moze wykonac badanie hormonów tarczycy, zmierzyc ciśnienie , tetno,. A moze
        nawyki zywieniowe- herbarta z miodem wypita w ciągu dnia jak i wieczorem lub w
        ogóle sam miód, chrzan niektóre zioła moga powodowac uczucie gorąca i potliwości
        • alamakotana102 Re: Co to może być????? 04.01.04, 15:52
          tarczyca 6 msc-y temu w normie,
          ciśnienie raczej niskie; 106/68, puls około 80
          jak wspominałam nie zmieniłam żadnych nawyków związanych ze stylem życia, tym
          bardziej żywieniowych, miodu nie lubię i nie pijam, zioła stosuje z umiarem
          ostatnio raczej rzadko.
          Jedyna zmiana jaka nastąppiła to zmiana tabletek anty z Diane-35 na Harmonet.
          Jedyne co mogę jeszcze dodać: 2 ostatnie noce były ok. Może się to już nie
          powtorzy??? Jednak chciałabym wykonać jakieś badania i dlatego proszę o
          sugetię
    • alamakotana102 Re: Co to może być????? 03.01.04, 13:56
      Nie jest mi za gorąco w pokoju bo ja w lecie spie w takiej pidżamie i pod taką
      kołdrą i sie nigdy nie pocilam, teraz nawet zaczęłam wyłączać na noc w pokoju
      kaloryfer, bo też sądziłam że może za gorąco w pokoju. Niestety nie pomogło.
      Ja generalnie się nie pocę, nawet przy wysiłku fizycznym zawsze pociłam się
      stosunkowo mniej niż inni. Nie pocą mi się dłonie nigdy ze zdenerwowania, a w
      nocy poci mi się całe ciało, tak że pidżama jest mokra równomiernie (śpie na
      brzuchu więc mokry jest cały przód, nogi itp, ale nie ręce czy stopy, czoło
      też nie) i zimno jest mi dlatego że to mokre ubranie przylega mi do ciała. Jak
      sie przebiorę to jest już ok i śpikę dalej. Rano jednak budzę się też lekko
      przepocona. W dzień całkowicie brak mi takich dolegliwości, nawet jak się
      ubiorę zbyt grubo.
      Dodaam, że hormony tarczycy zawsze miałam w normie, więc nadczynność raczej
      odpada.
      • olkamaz Re: Co to może być????? 03.01.04, 15:46
        zrób sobie rtg płuc!!!!!!!!!!
        • alamakotana102 rtg ok 03.01.04, 16:09
          rtg miałam robione 5 tyg temu (wymagane do pracy) i było wszystko ok
    • praktycznyprzewodnik Re: Co to może być????? 03.01.04, 19:06
      Gdybys miała dobrze po czterdziestce, powiedziałabym Ci: normalne w
      klimakterium. Ale tu cos nie gra. Idz do lekarza, nie zaniedbaj tez wizytu u
      ginekologa-endokrynologa.
      • panda7 Re: Co to może być????? 03.01.04, 21:43
        Witaj, miałam dokładnie takie same niezbyt miłe nocne przeżycia w trakcie
        stosowania tabletek antykoncepcyjnych (budziłam się mokra, było mi strasznie
        zimno, gorączki nie miałam). Od momentu ich odstawienia nic takiego się nie
        dzieje.
        • alamakotana102 Re: Co to może być????? 03.01.04, 22:52
          Wiesz, chyba coś z tymi tabletkami musi być; przedtem brałam Diane-35 i
          ponieważ spadło mi bardzo libido zdecydowałam się zmienić tabletki na inne, no
          i właśnie skończyłam drugie opakowanie Harmonetu. Może go dobrze nie toleruje?
          Chyba wybiorę się do gina... Chociaż ostatniej nocy to sie nie zdazylo,
          jeszcze poczekam tydzień i zobaczę co sie dalej dzieje. Dzięki za odzew
    • alamakotana102 Re: Co to może być????? 04.01.04, 19:05
      up
    • alamakotana102 Re: Co to może być????? 05.01.04, 19:37
      bardzo proszę o jeszcze jakieś sugestie; będę bardzo wdzięczna
    • barbara79 Re: Co to może być????? 09.01.04, 00:01
      proponuję jednak abyś poszła do lekarza, na pewno coś poradzi. może w skutkach
      ubocznych tych nowych tabletek jest wzmianka o potliwości? nie lekcewarz tego,
      bo się rozchorujesz (przeziębisz albo odwodnisz)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka