Dodaj do ulubionych

objawy i samopoczucie w cp

03.09.09, 14:53
Witajcie!
Opiszę wam moją historię:

27 lipca miałam pierwszy dzień ostatniej @. 11 sierpnia czyli w 16 dzień cyklu byłam u gin- miałam usg ponieważ od pewnego czasu walczyłam z policystycznymi jajnikami. 11 sierpnia wszystko było z nimi ok. Pani doktor powiedziała, ze widzi pęcherzyk, czyli będzie owulacja, ale ponieważ nie sprawiał wrażenia jakby miał pęknąć dostałam od razu douphaston do brania przez 10 dni. Jak łatwo obliczyć był t0 16 dzień cyklu.
@ się nie pojawiła, a miałam bardzo regularnie co 29 dni- odkąd brałam leki ( bromergon i douphaston) czyli od około pół roku.
Pierwszy test zrobiłam w dzień kiedy miałam dostać @- był negatywny. Kolejny test zrobiłam 28 sierpnia- tym razem dwie kreski, ale ta druga prawie niewidoczna. Kolejny test, 30 sierpnia już dwie wyraźne kreski.
I teraz:
We wtorek, 1 września byłam u gin. Okazało się, że na lewym jajniku zrobiła się wielka cysta- 8 cm! W macicy był pęcherzyk, ale wg pani gin za mały jak na 5 tydzień ciąży i powiedziała, ze to może być ciąża pozamaciczna. Mam zrobić HCG żeby sprawdzić jak przyrasta. W poniedziałek miałam 1201, w środę 3636, kolejne jutro, w piątek i jutro też kolejna wizyta u mojej pani gin.
Ale- nie czuję się źle, nic mnie nie boli, nie mam plamień. Tylko jestem trochę senna i częściej sikam.
No i trochę nabrałam nadziei, ze może jednak... jak myślicie, jest jakaś szansa że to jednak nie pc a pęcherzyk za mały bo np do zapłodnienia doszło jakoś później??
Ja wiem, że najlepiej z takimi pytaniami do lekarza, ale tak strasznie potrzeba mi jakiejś nadziei sad
Obserwuj wątek
    • matrix2618 Re: objawy i samopoczucie w cp 03.09.09, 17:44
      WITAM
      MIALAM TAKIE JAK TY OBJAWY TEZ SIE DOBRZE CZULAM BYLAM TROCHE SENNA I MIALAM
      PARCIE NA PECHEZ BETA ROSLA ALE PECHERZYKA NIE BYLO WIDAC NA USG BYLAM
      SKIEROWANA DO SZPITALA TAM BADANIA I POTWIERDZILO SIE ZE TO CP.NAJPIERW LECZENIE
      ZACHOWAWCZE MIALAM KROPLOWKAMI NIC NIE DALO SKONCZYLO SIE NA LAPAROSKOPII
      NIE MARTW SIE U CIEBIE MOZE BYC INACZEJ ZYCZE CI TEGO Z CALEGO SERCA JAK
      BEDZIESZ COS WIEDZIEC NAPISZ
      POZDRAWIAM I TRZYMAM KCIUKI
      • mroweczkaaga Re: objawy i samopoczucie w cp 04.09.09, 13:13
        ja już po kilku kolejnych badaniach i rożnych lekarzach, bo jak usłyszałam o
        możliwości cp to od wolałam, żeby ktoś mi potwierdził.
        Lekarz powiedział, ze przy takim wzroście hcg to pozamaciczna dawno by pękła i
        ze raczej ją wyklucza.
        HCG dziś 13128,00 czyli bardzo szybko wzrasta!
        Na usg jest pęcherzyk w macicy, ma 11 mm i jest to 5 tydzień 6 dzień.
        Za tydzień mam kolejne usg.Okazało się, ze większy problem to ta cysta bo nic
        właściwie nie można z nią teraz zrobić tylko czekać czy się wchłonie.
        • tymonka30 Re: objawy i samopoczucie w cp 07.09.09, 18:26
          mroweczkaaga to piękny przyrost bety, pęcherzyk w macicy! za tydzień zobaczysz
          serduszko prawdopodobnie!
          moje jajniki były tak przestymulowane w tej ciąży, że do tej pory boli lewy i
          nic nie można zobaczyć, bo macica ogromna. po rozwiązaniu dopiero wink
          życzę spokojnych 8 mies.!
        • magdula602 Re: objawy i samopoczucie w cp 22.09.09, 22:02
          gratuluje szczęścliwego zakończenia smile jak milo czyta się takie
          posty mam nadzieje że mi kiedyś tez się uda bez problemów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka