sciana13 10.03.09, 11:33 czy gruntowanie scian przed malowaniem to jest to sama czynnosc co bialkowanie scian? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sciana13 Re: gruntowanie scian 10.03.09, 13:57 to na czym jest roznica? Jak sie doda barwnika do gruntu to nie jest to podklad? Odpowiedz Link Zgłoś
robertchelmno Re: gruntowanie scian 10.03.09, 14:11 Witam nie wiem o co ci dokładnie chodzi z tym gruntowaniem bo gruntowanie to zeskrobanie ścian o ile t było konieczne i pomalowaniu powierzchnia gruntem. Białkowanie ścian to kiedyś nazywała się czynność malowania ścian wapnem głównie stosowano to w oborach :)))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sciana13 Re: gruntowanie scian 10.03.09, 14:16 chodzi mi o malowanie podkladem pod glowne malowanie kolorem Odpowiedz Link Zgłoś
robertchelmno Re: gruntowanie scian 10.03.09, 14:27 jeżeli o to chodzi to prawidłowo wykonana czynność wygląda tak: - gruntujemy gruntem można uni-grunt (o ile jest dobry) wymieszać 1/2 z wodą i po malowaniu odczekać kilka godzin - malujemy białą emulsją to tyle o przygotowanie ściany pod kolor pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinay Jaki grunt do ścian polecacie IP: 213.17.131.* 10.03.09, 14:41 Do ścian w mieszkaniu nowym, od developera i jeszcze prosze o radę czy malowac na tynk czy jednak gładź ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinay Re: Jaki grunt do ścian polecacie IP: 213.17.131.* 10.03.09, 15:16 1x czy 2 razy zamalować ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Jaki grunt do ścian polecacie IP: 94.246.145.* 10.03.09, 16:39 nie paplaj szkielkami przede wszystkim zdecyduj sie na farbe na kazdej producent podaje sposob malowania swiezych tynkow podaje rodzaj gruntu badz stezenie farby pomyziasz unigruntem kupisz farbe i znowu bedziesz miala delemata gruntowac drugi raz czy nie gruntowac pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemko Re: Jaki grunt do ścian polecacie IP: 213.17.131.* 10.03.09, 16:47 A pod flizy też na tynk świeży ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-dortmund Re: Jaki grunt do ścian polecacie 10.03.09, 20:01 Przemko, O co ci dokladnie chodzi? Tynk zawsze musi wyschnac, czy to przed malowaniem czy klejem plytek, no i wyschniety tynk musisz gruntowac przed malowaniem jak i przed klejeniem plytek, chyba ze kladziesz na zaprawe, wtedy nie gruntowac a zmoczyc woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemko Re: Jaki grunt do ścian polecacie IP: 213.17.131.* 11.03.09, 08:13 Chodzi mi o to, że jak jest "surowa" ściana to trzeba ją zagruntować czy to przed malowaniem czy przed flizowaniem - pytam jaki grunt polecacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Jaki grunt do ścian polecacie IP: 94.246.145.* 11.03.09, 16:44 kupiles mieszkanie chcesz koniecznie cos z robic rozumiem najlepiej zrob impreze i zajmij sie szukaniem ekipy:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresekk Re: Jaki grunt do ścian polecacie IP: *.play-internet.pl 06.07.14, 13:51 ACRYL-PUTZ śniezki dobrze się sprawdza, zwiększa przyczepność oraz zapewnia prawidłowe wysychanie nakładanych później wyrobów. Odpowiedz Link Zgłoś
deltaforce7 Re: Jaki grunt do ścian polecacie 07.07.14, 14:37 Ja mogę polecić grunty marki PERFECT. można je zamówić online pod adresem: www.budowlana-chemia.com. mają kilka gruntów w ofercie, w zależności od podłoża, które chcesz gruntować. ogólnie jakiego byś gruntu nie wybrał gorąco polecam nie "olewać" tej czynności-zdecydowanie mniej problemów w przyszłośći. Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: gruntowanie scian 11.03.09, 12:25 Wybierz sobie kolor, producenta farby. Zadzwoń na infolinię. Powiedz jaki masz tynk, cem.-wap, czy gipsowy i tyle. Wszystko Ci powiedzą. A jeśli chodzi o gładź to zapomnij. Jeśli masz porządnie położony tynk to spokojnie możesz malować. Zresztą nie po to się tynkuje aby nakładać gładź. :P Odpowiedz Link Zgłoś