Dodaj do ulubionych

FORUMOWICZE POMOCY!!!!

09.01.04, 12:29
proszę o pomoc wszystkich, którzy wiedzą coś więcej niż tylko coś na temat
cukrzycy młodzieńczej!!! potrzebuję znależć, i to bardzo szybko, DOBREGO
diabetologa!!! piszcie tu albo na mój adres@

WIELKIE DZIEKI!!!
gr
Obserwuj wątek
    • grarza Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! 14.01.04, 14:59
      grarza napisała:

> proszę o pomoc wszystkich, którzy wiedzą coś więcej niż tylko coś na temat
      > cukrzycy młodzieńczej!!! potrzebuję znależć, i to bardzo szybko, DOBREGO
      > diabetologa!!! piszcie tu albo na mój adres@
      >
      > WIELKIE DZIEKI!!!
      > gr

HEJ, CZY ŻADEN CUKRZYK NIE ODWIEDZA TEGO FORUM???
      • Gość: ala Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! IP: 66.235.60.* 15.01.04, 00:33
        Z charakteru Towojego listu wynika, ze jestes niezwykle zdesperowana i
        zaniepokojona zaistaniala sytuacja tzn. Ty lub ktos Tobie bliski zachorowal na
        cukrzyce typu 1.
        Proponuje nie wpadac w panike, cukrzyca typu 1 na przestrzeni lat bardzo
        zmienila swoj obraz, mozna ja skutecznie leczyc.
        Jest bardzo duzo dobrych diabetologow w Polsce, w zaleznosci od miejsca
        Twojego zamieszkania, oraz wieku osoby chorobej (do 18, czy ᡊ) moge Tobie
        kogos polecic.
        • grarza Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! 23.01.04, 14:35
          Gość portalu: ala napisał(a):

> Z charakteru Towojego listu wynika, ze jestes niezwykle zdesperowana i
          > zaniepokojona zaistaniala sytuacja tzn. Ty lub ktos Tobie bliski zachorowal
          na
          > cukrzyce typu 1.
          > Proponuje nie wpadac w panike, cukrzyca typu 1 na przestrzeni lat bardzo
          > zmienila swoj obraz, mozna ja skutecznie leczyc.
          > Jest bardzo duzo dobrych diabetologow w Polsce, w zaleznosci od miejsca
          > Twojego zamieszkania, oraz wieku osoby chorobej (do 18, czy ᡊ) moge Tobie
          > kogos polecic.

DZIĘĘĘKI ZA ODZEW i poważne potraktowanie problemu.
          rzeczywiście - jestem zdesperowana. chodzi już nie tylko o zdrowie, ale
          poprostu o życie mojej siostry. wiem co nie co o tej chorobie, wiem +/- co
          wolno co nie i kiedy, moja siostra też wie - co z tego, kiedy ciągle zdarzają
          jej się stany utraty świadomości spowodowane nagłym spadkiem cukru! każdy taki
          atak powoduje coraz gorszy stan jej świadomości, problemy z pamięcią i w ogóle
          nie nadaje się do życia, a ma żyć dla kogo. chcę jej pomóc. problem oplega na
          tym, ze ona ma bardzo ograniczone zaufanie do lekarzy i leków - potrzebny jest
          naprawdę duży autorytet. będę wdzięczna za polecenie dobrego lekarza w
          Warszawie i z góry DZIĘKUJĘ!!!

pozdrawiam,
          gr.
          • grarza Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! 29.01.04, 10:56
            DZIEKUJE WSZYSTKIM, KTÓRZY POWAZNIE POTRAKTOWALI PROBLEM! dowcipnisiom
            rowniez, podobno odrobina humoru nigdy nikomu nie zaszkodzila, wrecz
            przeciwnie, smiech to zdrowie, a o to wlasnie mi chodzi, DZIEKI!
            POZDRAWIAM!!!
    • urtic Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! 15.01.04, 01:33
      Juz spiesze, ale co mam robic, trzymac kapsulke z insulina?
      Odstaw cukier, to pewnie i cukier spadnie.
    • Gość: hydrogen Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 20:57
      Pewnie zabrzmi to dziwnie ale szczerze radzę omijac diabetologów-szprycerów
      szerokim łukiem. Z cukrzycy można się wyleczyć, szczególnie jeśli choroba nie
      trwa długo. Niestety metoda jest zbyt prosta aby wąsko wyspecjalizowani
      specjaliści mogli ją zrozumieć.

Wpisz w wyszukiwarce internetowej "dieta optymalna"+cukrzyca i poczytaj sobie.
      Oto przykłady:

erykzielina.republika.pl/ksiega.htm
      www.optymalni.com/Listy_i_Odpowiedzi/Cukrzyca_Typu_I/cukrzyca_typu_i.html
      Ja dodam tylko, że w przypadku cukrzycy typu I bardzo wskazana jest opieka
      doświadczonego lekarza. czasem wyleczenie może być bardzo trudne. Poszukaj
      czegoś w Wawie:

www.dieta-optymalna.info/linki.php
      Pozdrawiam

• maszar Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! 23.01.04, 23:26
        Przykro mi, ale piszesz bzdury. Cukrzyca typu I jest niestety chorobą
        nieuleczalną i trwa całe życie. Owszem w pierwszym jej okresie dość często
        dochodzi do różnie długo trwającego okresu remisji, podczas którego na jakiś
        czas poziom cukru normalizuje się. Niestety po jakimś czasie choroba wraca. I,
        jak na dzień dzisiejszy, poza insuliną innej metody leczenia nie ma.
        Co innego cukrzyca typu II, gdzie rzeczywiście często dieta w początkowym
        okresie może wystarczyć.
        Nie rób więc ludziom wody z mózgu (w tym wypadku chodzi o cukrzycę typu I,
        czyli insulinozależną, i jak to wdzięcznie ujęłaś/ująłeś, diabetologów-
        szprycerów można jedynie zamienić na grabarzy.
        • Gość: hydrogen Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 17:45
          Masz głowę nabitą sieczką serwowaną przez niedouczonych diabetologów
          uważających się za ekspertów od cukrzycy. Poczytaj sobie lepiej co o cukrzycy
          pisze ktos kto ją potrafi wyleczyć:

www.dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=64
          Pozdro

• mary_ann Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! 23.01.04, 21:37
      O ile się nie mylę, w Forach Prywatnych jest jakiś forum na ten wlasnie temat.

Nie piszesz, skad jesteś.
      Jesli chodzi o cukrzycę I typu, to w Warszawie dobre notowania ma poradnia
      przy szpitalu dziecięcym na Działdowskiej - ale ona, jak z nazwy wynika,
      zajmuje się tylko dziecmi. Dla dorosłych jest chyba poradnia przy szpitalu na
      Banacha.
    • Gość: Mariusz Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 20:44
      Dwa "dobre" miejsca dla "dorosłych" w Warszawie to poradnie przy szpitalach na
      ul. Banacha 1 i Kondratowicza 8.
      Problem tkwi głównie w odpowiednim wyedukowaniu chorego. Dobieranie
      odpowiednich dawek insuliny w trakcie tzw intensywnej insulinoterapii w
      znacznej mierze zależy od pacjenta. Oprócz umiejętności konieczny jest także
      glukometr (pomiar poziomu glukozy przed każdym posiłkiem i snem).
      Konieczna oczywiście porada dietetyka. Mówiąc krótko namów siostrę na zajęcia
      w szkole dla cukrzyków tam nauczy się jak postępować z chorobą.
      O pomysłach Hydrogena szkoda gadać ale takie jest życie akwizytora. Pozdrawiam
      • Gość: siedem Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 11:21
        poza słuchaniem doktorów [isulina itepe] twoja siostra musi zainteresowac sie
        zdrowym stylem życia. zdrowy styl zycia to w 98% dieta [i tu hydrogen
        niekoniecznie ma rację]. od dziś moze zapomniec o białym pieczywie, wszystkich
        przetworach mlecznych i mleku, słodyczy nawet nie wymieniam. jesli nie zmieni
        diety życie jej bedzie niekonczacym sie koszmarem nawet gdy humalog wyrówna jej
        poziom cukru to bedzie co 10 min chodzic siku, napuchnie paskudnie, straci
        prawie cała kondycje etc. kazdy najmniejszy nawet katarek "rozwali wyrownanie
        cukrzycy". no i depresja. podobniez bardzo czesta sprawa w cukrzycy 1. duzo
        samobojstw ponoc jest. nie mam dobrych wiesci dla ciebie.

5040
        • grarza Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! 10.02.04, 12:01
          dzieki. rzeczywiscie, wiesci niezbyt optymistyczne, ale zawsze.
          co do diety, to chyba tak jest rzeczywiscie, Siostra nie bardzo sie do niej
          stosuje. ale, skorzystala juz z rad i udala sie na Kondratowicza. okazalo sie
          tam, ze poprzedni lekarz zastosowal insuline dewoch roznych firm!!! podobno
          jest to szkodliwe... no, robi teraz rozne badania, stisuje inna insukine i,
          moze, powoli przyzwyczai sie do stosowania diety.
          co do samobojstw, to mysle, ze sa one raczej wynikiem wypadkow z podawaniem
          insuliny. w koncu nie jest to choroba taka jak trad na przyklad, z ktora nie
          da sie zyc... ale 'zejsc' jest baaardzo latwo. tak mysle po obserwacji
          przypadku mojej Siostry. dlatego tak bardzo sie przerazilam jej stanem.
          dzieki jeszcze raz wielkie i zdrowia zycze!
          • Gość: dradam Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! IP: *.direcpc.com 10.02.04, 13:50
            mala refleksja.

Dieta , modyfikacje stylu zycia sa wazne i nikt temu nie zaprzecza.

Problem jednak polega na tym , ze w cukrzycy insulino-zaleznej brakuje w ogole
            insuliny , bo trzustka jej nie produkuje.

Wiec podstawa leczenia tejze cukrzycy jest podawanie insuliny. Odpowiednio do
            diety i stylu zycia dobranej. Czesto sostosuje sie cukrzyce roznych firm i
            roznych rodzajow jednoczesnie .

Jezeli dochodzi , czesto, do stanow hipoglikemicznych, to niestety postepowanie
            jest jedno : rozwazyc zabieg przeszczepu komorek trzustki (wysepek). Ze
            wzgledu na to, ze takie stany stanowia zagrozenie dla zycia osoby chorej, jak
            rowniez otoczenia ( na przyklad prowadzenie samochodu staje sie niebezpieczne ,
            a co za tym idzie niemozliwe).

Pozdrawiam
            • grarza Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! 11.02.04, 13:28
              no, dzieki, trafiles w 10! stad wlasnie moj niepokoj o Siostre i swiadomosc,
              ze sprawa jest zycia lub smierci.
              czy ty jestes lekarzem, dradamie?...
              mam wrazenie, ze wiesz wiecej na ten temat, czy moglibysmy porozmawiac o tym
              przeszczepie poza forum? jesli tak, to napisz prosze wiecej na ten temat na
              moj @, a jesli nie, to daj znac, jak moge Cie skontaktowac z Siostra, albo
              gdzie mozna zasiegnac info na ww temat. z godry b. dziekuje!

pozdrawiam!
              • Gość: dradam Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! IP: *.direcpc.com 11.02.04, 16:31
                www.isletservice.org/
                Ja kieruje swoich pacjentow gdzie indziej, bo maja oni leczenie za darmo :

www.med.ualberta.ca/islet/
                Nie jestem wszakze pewien, czy siostra wypelnia warunki kwalifikacyjne do
                przeszczepu.

Pozdrawiam

dradam
                • grarza Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! 13.02.04, 14:13
                  hej!

jeszzcze raz bardzo dziekuje! z polecenia rozumiem, ze nie jestes w Polsce
                  doktorem. ?... ze wstepnych info rozumiem rowniez, ze w Polsce takich zabiegow
                  nie robia, jeszcze. ale nic to, wgryziemy sie w to i postaramy zrobic wszystko
                  dla polepszenia zdrowia Siostry.

pozdrawiam serdecznie!!!
                  • Gość: dradam Re: FORUMOWICZE POMOCY!!!! IP: *.direcpc.com 14.02.04, 15:52
                    Wnioskujesz prawidlowo. Zycze powodzenia.

Pozdrowka

dradam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka