Dodaj do ulubionych

Na co umarl Czeslaw Niemen?

IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 20.01.04, 05:39
Mam slaby dostep do informacji z Kraju. Wiem ze na raka, ale czego? Czy
podano w prasie? Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Warszawianin Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 20.01.04, 06:35
      A czy to takie ważne co było powodem jego zgonu?
      Ważne jest to kim był za życia i jaki dorobek artystyczny po sobie zostawił
      ludziom mu współczesnym oraz przyszłym pokoleniom.
      Uważam że grzebanie w takich płytkich i przyziemnych aspektach jego odejścia
      jak szczegóły diagnozy medycznej choroby która była powodem tego odejścia, jest
      po prostu niesmaczne i w żaden sposób nie koresponduje z wielkością talentu
      zmarłego artysty ani z dostojnością sztuki której poświęcił on swoje życie.
      • venus22 Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? 20.01.04, 06:45
        A juz nie badz taki nadety.
        Ja tez bym chciala wiedzec na co umarl i wcale to nie znaczy ze brak mi do
        niego szacunku czy tez mam gdzies jego dorobek.
        jak jestes taki natchniony to idz pisz wiersze.
        Venus
        • Gość: Warszawianin Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 20.01.04, 06:50
          Nie jestem wcale nadęty ale takie szukanie taniej sensacji w obliczu
          nieszczęścia jakim niewątpliwie jest śmierć nie tylko Niemena ale każdego
          człowieka zwyczajnie mnie irytuje.
          • venus22 Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? 20.01.04, 06:59
            A niby to na jakiej podstawie smiesz twierdzic ze ja szukam sensacji- znasz
            mnie? moze chce po prostu wiedziec.
            Venus
            • Gość: Warszawianin Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 20.01.04, 07:06
              Wlaśnie chęć dowiedzenia się takich rzeczy o które pyta Warszawiak świadczy o
              poszukiwaniu taniej sensacji.
              Takie jest moje zdanie, a jeśli się mylę w Twoim przypadku Venus, to bardzo Cię
              przepraszam.
        • mary_ann Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? 20.01.04, 11:16
          venus22 napisała:

> A juz nie badz taki nadety.
          > Ja tez bym chciala wiedzec na co umarl i wcale to nie znaczy ze brak mi do
          > niego szacunku czy tez mam gdzies jego dorobek.
          > jak jestes taki natchniony to idz pisz wiersze.
          > Venus

Odbieram to podobnie jak Venus. I dodam nieśmiało, że Cz. Niemen był w końcu
          postacią publiczną, więc zainteresowanie nim nie powinno dziwić.
    • Gość: Warszawiak Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 20.01.04, 06:59
      Profesor Warszawianin slyszal kiedys o przesylaniu datku na jakas
      fundacje "zamiast kwiatow"?
      • Gość: Warszawianin Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 20.01.04, 07:09
        A co ma tutaj do rzeczy przesyłanie datków na jakieś fundacje zamiast kwiatów?
        P.S.
        Nie jestem żadnym profesorem.
        • Gość: ciewkawska Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.dsl1.elk.ca.frontiernet.net 20.01.04, 08:06
          Szkoda ze nie jestes. a swoja droga to wcale nie jest gonienie za tania
          sensacja, tylko zwykle zainteresowanie na co umarl Czlowiek, szczegolnie taki
          ktorego wszyscy kochali.
    • Gość: Doki niesmaczne IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 20.01.04, 08:39
      Ja tez uwazam, ze zaspokajanie ciekawosci co do przyczyny zgonu jest nie na
      miejscu. Zyczysz sobie, zeby ktos zamieszczal Twoje choroby w internecie?

Na pytanie postawione tutaj, na co umarl ten czy ow, odpowiedz jest prosta: nie
      twoj interes.

Czasem trzeba powsciagnac ciekawosc.

Howgh!
      • Gość: Artur Re: niesmaczne IP: *.sasknet.sk.ca 20.01.04, 16:47
        Tabu obowiazuje zywe osoby publiczne. Po smierci, wg ogolnej praktyki
        spolecznej to tabu przetaje obowiazywac choc delikatnosc jest wskazana ze
        wzgledu na rodzine zmarlego.
        Osobiscie nie widze nic niemoralnego w pytaniu autora watku.
      • Gość: brumbak : niesmaczne IP: *.crowley.pl 20.01.04, 17:30
        - niesmaczne jest dopytywanie sie , szczególnie teraz tuz tuz po smierci- na to
        forum może zajrzeć ktos z jego bliskich, bedzie mu przykro
        - troche delikatności w tych sprawach jest wskazane

-
        poza tym to nie temat na forum ZDROWIE
    • Gość: zizi Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.01.04, 11:13
      Umarł na raka jelita.
      • madzia.er Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? 20.01.04, 16:55
        ale was zizi podsumowała
    • Gość: Lenka Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.4web.pl 20.01.04, 16:59
      rak węzłów chłonnych
      • zuzia2004 Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? 20.01.04, 17:28
        zmarł na nowotwor układu chłonnego
      • Gość: Venus Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 20.01.04, 17:37
        Doki nie zgadzam sie z toba.

Po smierci moich rodzicow kazdy kto ich znal pytal oczywiscie grecznie i
        delikatnie "czy mozna wiedziec co bylo powodem smierci".
        Byli ogolnie szanowani i lubieni i pytanie bylo jak najbardziej szukaniem
        odpowiedzi na "ale dlaczego oni".
        Nie badz nastepny uduchowiony.

nawiasem mowiac ludzie slawni nie maja co liczyc na dyskrecje - z uwagi na
        swoj status stoja na publicznym swieczniku.
        Nie znaczy tez ze chec dowiedzenia sie na co zmarli jest nie na miejscu i
        nieludzka.

Z drugiej strony gdyby taki np Rock Hudson, Liberace nie wyszli ze swoim
        AIDS'em to na temat tej choroby do dzis by byly mity i byc moze nawet by nie
        bylo wystarczajaco pieniedzy na leczenie.

podobnie Christopher Reeve jak spadl z konia tez ruszyla fundacja uszkodzen
        kregoslupa.
        Betty Ford- przyznala sie publicznie do alkoholizmu- wynik- Betty Ford Centre.
        Michael J.Fox wyszedl publicznie z Parkinsonem - nadal pracuje, a na temat tej
        choroby jest wieksza swiadomosc.
        Przyklady mozna mnozyc.

Nie ma nic sensacyjnego w podaniu powodu smierci osoby ogolnie znanej i
        szanowanej jesli jest to podane w sposob obowiazujacy zasady Savoir -Vivre.

Venus
    • Gość: AgaRN Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: 5.2.1R1D* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 20.01.04, 18:01
      Zwykle w informacji o smierci znanej osoby podaje sie przyczyne smierci (tak
      przynjamniej zauwazylam w Kanadzie) - ktos z rodziny chyba zgadza sie na
      podanie tej informacji do publicznej wiadomosci, bo nie mysle ze takie info
      wychodzi np. od osob ktore sie ta osoba opiekowaly (lekarze, pielegniarki etc) -
      to byloby niezgodne z tajemnica lekarska itp.
      Jezeli tej informacji nie ma w prasie to chyba mozemy przyjac ze rodzina nie
      zyczyla sobie przyczyny smierci rozpowszechniac, prawda ?
      Nie wiem dlaczego uwazacie ze bycie "zmarla osoba publiczna" oznacza ze kazdy
      moze zagladnac do jego historii choroby. Najprawdopodobniej osoby z otoczenia
      Czeslawa Niemena (rodzina, znajomi) wiedza na co umarl (moze tez pytali
      zone/dzieci o to i otrzymali odpowiedz) - ale czy to znaczy ze musi to wiedziec
      cala Polska i pol swiata ? Czy ktos z Was zadzwonilby (jako kompletnie obca
      osoba) do zony Niemena i zapytal "przepraszam pania, a na co umarl maz ?".
      Chyba raczej nie ...
      • Gość: Paola Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: 82.139.13.* 20.01.04, 18:18
        Też na początku też myślałam na co mógł umrzeć ten sławny człowiek. Ale zaraz
        oderwałam się od tych myśli i stwierdziłam, że przecież to nie jest istotne na
        co. Widocznie odszedł, bo przyszedł jego czas......czy to ważne na co? NIc ta
        wiedza mi nie da a i jemu nie pomoże. Myślę że modlitwa za Jego DUSZĘ byłaby
        mu bardziej potrzebna niż taka przyziemna ciekawość.
        • venus22 Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? 20.01.04, 18:42
          Informacja na co umarl nie przeszkadza mi w modleniu sie za jego dusze.
          Venus
          • Gość: Paola Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: 82.139.13.* 20.01.04, 18:54
            A co w takim razie daje Ci ta informacja??? Bo Niemenowi już nic....
            • Gość: Artur Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.sdh.sk.ca 20.01.04, 19:27
              Lenin umarl na syfilis
              Wyspianski na gruzlice
              Curie-Sklodowska na bialaczke

To nie sa zadne tajemnice. Powod smierci jest czescia zycia danego czlowieka,
              mowi o jego problemach pod koniec zycia i a postac publiczna na moment zniza
              do tego samego poziomu na ktorym wszyscy tez jestesmy jako smiertelnicy.
              • Gość: Venus Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 20.01.04, 20:31
                Informacja zaspokaja tylko i wylacznie moja ludzka ciekawosc i do niczego
                wiecej nie miala sluzyc, Niemenowi to juz nie przeszkadza (jesli w ogole
                kiedykolwiek),
                a wy ktorzy jestescie tacy oburzeni ze ktos moze chciec wiedziec TAKA rzecz co
                wy w ogole robicie czytajc taki watek? wy, tacy delikatni?
                nie powinnscie w tym czasie zajac sie czym bardziej spirytualnym- np medytowac?
                Venus
                • aga_rn Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? 20.01.04, 20:51
                  Z ludzkiej ciekawosci zajrzalam na ten watek ;)
                  Ja tam sie nie oburzam tylko nie rozumiem jednej rzeczy - nie przyszlo Ci do
                  glowy ze moze Niemen sobie nie zyczyl rozglaszac przyczyny jego smierci
                  (niektorzy ludzie planuja za zycia swoje pogrzeby, zawiadomienia w prasie i
                  takie inne - moze on tez sobie to zastrzegl). Albo jego rodzina ? Dla mnie
                  normalne jest ze ktos moze chciec cos zatrzymac tylko dla siebie - nawet jezeli
                  jest osoba publiczna.
                  Dla mnie nie ma to nic wspolnego z delkatnoscia ani ze spirytualnoscia ;)
                  Po prostu - nie podali przyczyny wiec nie chcieli sie ta informacja dzielic z
                  calym swiatem.
              • Gość: eM Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.home.cgocable.net 20.01.04, 20:38
                Gość portalu: Artur napisał(a):

> Lenin umarl na syfilis
                > Wyspianski na gruzlice
                > Curie-Sklodowska na bialaczk
                -------------------------------------------------------------------------------

Wyspianski umarl na syfilis , zarazil sie podczas pobytu we Francji.
                Curie-Sklodowska rzeczywiscie na bialaczke

a umieszczanie w gronie tych znakomitych polakow Lenina jest nieporozumieniem .
                • Gość: Artur Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.sdh.sk.ca 20.01.04, 20:49
                  Gość portalu: eM napisał(a):

> Gość portalu: Artur napisał(a):
                  >
                  > > Lenin umarl na syfilis
                  > > Wyspianski na gruzlice
                  > > Curie-Sklodowska na bialaczk
                  > -----------------------------------------------------------------------------
                  --
                  >
                  > Wyspianski umarl na syfilis , zarazil sie podczas pobytu we Francji.

Kaslal, to myslalem ze gruzlica. Ale nie chodzilo mi slawnych Polakow tylko o
                  osoby publiczne. Lenin byl publiczny i jak teraz jasno wynika eM-wskeigo postu
                  podazyl droga Wyspianskiego.
                  Jednak jak uczy historia powod zgonu jest na tyle wazny, ze przechodzi do
                  historycznych ksiazek.
                  A ile ksiazek napisano na temat przyczyny smierci Napoleona???
                  • moniorek1 Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? 20.01.04, 21:10
                    Wiemy,ze Niemen bardzo dbal o swoje zdrowie. Nie pil,nie palil i byl
                    wegetarianem,wiec tym bardziej mnie ciekawi na co umarl. Jak na razie pierwsza
                    mysl jaka mi na ten temat sie nasunela to nie pij,nie pal, a umrzesz zdrowo
                    (czy aby na pewno?)
                    • Gość: gość Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 22:45
                      Nie jest tajemnicą, jaka choroba była przyczyną śmierci. Pisał o tym Super
                      Express, jeżeli kogoś to interesuje. Skoro o tym piszą, to już nie do końca
                      tajemnica.
    • Gość: Warszawiak Dziekuje za odzew IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 21.01.04, 02:40
      Pozdrawiam Venus i kilka innych osob ktore mysla podobnie jak ja. Profesor
      Warszawianin powinien wiedziec ze czasami sam zmarly albo jego rodzina wskazuja
      instytucje (szpital, instytut badawczy itp) ktory wedlug nich zasluguje na
      wsparcie finansowe zamiast przysylania kwiatow na pogrzeb. I to wszystko.
      • Gość: Warszawianin Re: Dziekuje za odzew IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 03:30
        Drogi Warszawiaku, ja także od wielu lat mieszkam poza granicami Polski i wiem
        doskonale o takich zwyczajach o których wspominasz. W dalszym ciągu jednak nie
        widzę żadnego związku pomiędzy ciekawością co do dokładnej przyczyny śmierci
        Czesława Niemena, a domniemaniem iż rodzina zmarłego mogła by wyrażać chęć
        wsparcia finansowego jakiejś wybranej placówki medycznej zamiast przysyłania
        kwiatów na pogrzeb. Zaczynam odnosić wrażenie że ktoś tu chce ze mnie i z
        pozostałych uczestników forum zrobić wariatów.
        • Gość: Venus Re: Dziekuje za odzew IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 21.01.04, 06:14
          Ja z kolei patrze sie na to z innej strony- ze ze mnie ktos chce zrobic tania
          sensatke.
          Jak i z innych mi podobnych.
          Avers i revers.
          Venus
          • Gość: Warszawianin Re: Dziekuje za odzew IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 06:50
            Już Cię za to przeprosiłem więc czemu dalej jątrzysz i mącisz ludziom w głowach?
            Tak trudno Ci pogodzić się z faktem że w opinii wielu uczestników dyskusji nie
            macie racji z Warszawiakiem? Odpuść już sobie i niech Cię to nie dręczy więcej,
            bo od takiego stresu tylko można się nabawić wrzodów żołądka, a tego mimo
            wszystko Ci nie życzę.
            • flora1 Re: Dziekuje za odzew 21.01.04, 11:56
              Nie wiem czy było tajemnicą na co zmarł Czesław Niemen, ale wiem że kilka gazet
              podało przyczynę śmierci. Jedni informowali ogólnie o chorobie nowotworowej
              inni dokładnie pisali o jaki nowotwór chodzi, jednak mam takie dziwne uczucie
              że cała ta dyskusja jest po prostu niesmaczna... take babranie się we
              wnętrznościach osoby, która jest bezbronna, która nic już nie może
              powiedzieć... Jedni spekulują że to węzły chłonne inni że jelito, jeszcze inni
              że zupełnie coś innego... ile jeszcze pojawi się wersji? po co to nakręcacie,
              dajcie spokój temu czlowekowi i jego rodzinie...
              • Gość: Warszawianin Re: Dziekuje za odzew IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 20:33
                Dokladnie o to samo mi chodzi.
                Dziękuję za poparcie mojego stanowiska.
    • Gość: wiki Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.stp.lt 21.01.04, 19:35
      Czlowiek umarl i go nie ma a kazdy chce kopac sie w jego zyciu srana wasza
      sprawa na co umarl
      • Gość: Warszawianin Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 20:34
        Dokladnie o to samo mi chodzi.
        Dziękuję za poparcie mojego stanowiska.
        • Gość: Artur Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.sasknet.sk.ca 21.01.04, 21:00
          Gość portalu: wiki napisał(a):

> srana wasza
          > sprawa na co umarl

Gość portalu: Warszawianin napisał(a):

> Dokladnie o to samo mi chodzi.
          > Dziękuję za poparcie mojego stanowiska.

Kulturalny z kulturalnym zawsze sie dogada ;-)
          • Gość: Venus Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 21.01.04, 21:10
            >>Kulturalny z kulturalnym zawsze sie dogada ;-)

nic dodac nic ujac.

V.
            • Gość: Warszawianin Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 21:23
              Gość Venus napisała:
              >Doki nie zgadzam sie z toba.

Kulturalny człowiek powinien wiedzieć że szacunek dla osoby z którą się
              polemizuje wymaga używania wielkiej litery na początku wyrazu jej dotyczącego,
              więc najpierw powinnaś się zająć doskonaleniem swojej kultury zanim zaczniesz
              jej uczyć innych.
              • Gość: Artur Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.sasknet.sk.ca 21.01.04, 21:28
                Doki jest zaprzyjazniony i nie trzeba sie z nim az tak cackac (poza tym ma
                poczucie humoru i dystansu).

PS
                Ale Ty pisz do niego z duzej. Ha!
                • Gość: Doki Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.214-200-80.adsl.skynet.be 21.01.04, 21:32
                  > Doki jest zaprzyjazniony i nie trzeba sie z nim az tak cackac

To akurat sie zgadza.

> (poza tym ma poczucie humoru i dystansu).

To, mam nadzieje, tez. :-)

> Ale Ty pisz do niego z duzej. Ha!

Eeno, niech pisze, jak umie i chce. :-)
                • Gość: Warszawianin Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 21:39

> Doki jest zaprzyjazniony i nie trzeba sie z nim az tak cackac (poza tym ma
                  > poczucie humoru i dystansu).

Ani poczucie humoru, ani fakt zaprzyjaźnienia nikogo nie zwalnia z obowiązku
                  okazywania ludziom szacunku.
          • Gość: Doki Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.214-200-80.adsl.skynet.be 21.01.04, 21:30
            Artur i Venus, czepiacie sie slowek. Ja nadal uwazam, ze osoba publiczna ma
            takie samo do prywatnosci jak kazda inna. Osoba publiczna powinna sama wyznaczac
            granice inwazji w swoje zycie; jesli to oznacza strzelanie bez ostrzezenia do
            paparazzich, then so be it.

A juz za przejaw chorej ciekawosci uwazam pytanie postawione w tytule tego
            watku. Jakie to do cholery ma znaczenie?

Ja tam jako lekarz nie pozwalam nikomu postronnemu dowiedziec sie takich rzeczy
            o pacjentach. Jesli reporterka dzwoni z pytaniem o losy ofiar spektakularnego
            wypadku sprzed pol godziny, po prostu odkladam sluchawke. To nie jest ani jej,
            ani czytelnikow zasmarkany interes. Niech sobie pisze o smieciach wzdluz drogi,
            a nie o rannych i zabitych.
            Pewnego razu moja pacjentka byla wicemiss Belgii i jednoczesnie popularna
            prezenterka TV. Tylko ze ja nie ogladam tego kanalu, wiec dowiedzialem sie o tym
            fakcie dopiero gdy pokazano mi tabloid, gdzie to bylo opisane. Ciekawe w imie
            czego??? Dla mnie to byla taka sama kobieta jak wszystkie inne. Nie traktowalem
            jej ani lepiej, ani gorzej- a status VIPa w tym przezkadza.
            • Gość: Artur Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.sdh.sk.ca 21.01.04, 22:50
              Mysle, ze osoba publiczna ma wybor miedzy prywatnoscia a jej brakiem. Niektore
              publiczne osoby bardzo zle znosza zainteresowanie na prywatnym gruncie. Wtedy
              zyja za zelazna bramka chroniona przez kilku ochroniarzy i podrozuja z
              przyciemniana szyba. Niemen wszakze taka osoba nie byl. Spotkalem go kiedys i
              byl na tyle otwarty, ze rozmowa z nim wystarczylaby mi do napisania artykulu o
              nim w sensacyjnym brukowcu. Prawdopodobnie wiec nie ukrywal i nie zamierzal
              ukrywac faktow zwiazanych ze swoja choroba i zgonem.
              Zreszta zyjemy w czasach internetu i jeden przeciek wystarczy by przeczytal go
              caly swiat, czy ktos bedzie temu przeciwny czy nie.
              Akurat nie wiemy kto opowiedzial o chorobie Niemena, i nie wiemy czy
              rzeczywiscie byl to akt poszukiwania sensacji czy normalne ludzkie
              zainteresowanie. Ale to nie ma znaczenia.

Twoj przyklad Doki, nie pasuje do sytuacji. Jako lekarz nie masz prawa
              zdradzac faktow na temat pacjentow, ktorych dowiedziales sie z racji
              wykonywania zawodu. Zapewne zrodlo informacji o chorobie i smierci Niemena to
              nie lekarz a raczej przyjaciele lub rodzina.
          • Gość: Warszawianin Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 21:31
            >Kulturalny z kulturalnym zawsze sie dogada ;-)

Jeśli kogoś nie znasz, to proszę nie wypowiadaj się na temat jego kultury, bo
            to tylko świadczy o Twoim braku kultury i ośmieszsz się w ten sposób. W moim
            odczuciu wiki nie powinien użyć takiego epitetu ale ja w przeciwieństwie do
            Ciebie powstrzymalem się od negatywnego komentowania tego faktu. Czy to nie
            dało Ci do myślenia?
            • Gość: Artur Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.sasknet.sk.ca 21.01.04, 21:36

Czy to nie
              > dało Ci do myślenia?

Alez dalo, dlatego napisalem to co napisalem.
              Szkoda, ze juz musze isc bo to jak broniles Dokiego tez bylo swietne. :-)

Pozdr
              • Gość: Maria Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: 213.199.253.* 21.01.04, 21:50
                Ludzie trochę ciszej nad tą trumną, jeszcze nie została złożona do grobu.
                Więcej szacunku dla zmarłego.
                Maria
                • Gość: Warszawianin Re: Ciszej nad tą trumną IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 22:05
                  Gość portalu: Maria napisał(a):

> Ludzie trochę ciszej nad tą trumną, jeszcze nie została złożona do grobu.
                  > Więcej szacunku dla zmarłego.

Masz rację Mario, diękuję za zwrócenie uwagi.
                  Cały ten wątek nie powinien wogóle się pojawić ale to już nie jest moja wina.
                  • venus22 Re: Ciszej nad tą trumną 21.01.04, 22:20
                    Dokladnie twoja!
                    Gdybys po prostu odpowiedzial na pytanie nie byloby tego zamieszania. No ale
                    musiales sie wypowiedziec.
                    Venus
                    • Gość: gość Re:Venus22 IP: 213.199.253.* 21.01.04, 22:25
                      Ale Ty jesteś upierdliwa "chłop żywemu nie przepuści"
                      GG
                      • Gość: Warszawianin Re:Venus22 IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 22:31
                        No nie wiem kto tu jest bardziej upierdliwy.
                        A odpuścić nie mam zamiaru, bo jestem głęboko przekonany o swojej racji.
                    • Gość: Warszawianin Re: Ciszej nad tą trumną IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 22:25
                      venus22 napisała:

> Dokladnie twoja!
                      > Gdybys po prostu odpowiedzial na pytanie nie byloby tego zamieszania. No ale
                      > musiales sie wypowiedziec.

Nieprawda!!!
                      Nie odpowiedziałem na pytanie rozpoczynające wątek, bo odpowiedzi nie znałem i
                      nie chciałem poznać, a samo pytanie zbulwesowało mnie do tego stopnia że
                      postanowiłem zareagować.
                      • venus22 Re: Ciszej nad tą trumną 21.01.04, 22:27
                        No widzisz. I od tego sie zaczelo...
                        Nie lepiej bylo siedziec cicho?
                        Venus
                        • Gość: Warszawianin Re: Ciszej nad tą trumną IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 22:34
                          venus22 napisała:

> No widzisz. I od tego sie zaczelo...
                          > Nie lepiej bylo siedziec cicho?

Nie lepiej ... uważam że na takie przejawy niezdrowej ciekawości trzeba było
                          zareagować.
                          • venus22 Re: Ciszej nad tą trumną 21.01.04, 22:46
                            Wiesz co ta dyskusja juz dawno stracila sens.

Wobec tego powiem jeszcze tylko to.
                            Monza miec odmienne zdanie- czemu nie.
                            Moge zrozumiec ze ktos uwaza ze nie nalezy miec checi dowiedzenia sie
                            przyczyny zgonu - ostatecznie kazdy jest inny.

No ale nie nalezy z tego powodu kogos nazywac poszukiwaczem taniej sensacji.
                            Bo czy to ladnie, czy nieladnie chciec wiedziec to jest rzecz wzgledna.
                            Zdrowe, czy niezdrowe - a ktoz jest taki 'bez grzechu' zeby to wiedziec.

Z cala pewnoscia, czasem jest lepiej zatrzymac jezyk za zebami nawet jesli
                            cos nam sie nie podoba dla unikniecia zrobienia "bagna".

Choc musze przyznac ze tez mam w tym swoj udzial.

Venus

• Gość: Warszawianin Re: Ciszej nad tą trumną IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 23:00
                              venus22 napisała:
                              > Wiesz co ta dyskusja juz dawno stracila sens.
                              > Wobec tego powiem jeszcze tylko to.
                              > Monza miec odmienne zdanie- czemu nie.
                              > Moge zrozumiec ze ktos uwaza ze nie nalezy miec checi dowiedzenia sie
                              > przyczyny zgonu - ostatecznie kazdy jest inny.
                              > No ale nie nalezy z tego powodu kogos nazywac poszukiwaczem taniej sensacji.

Gość portalu Warszawianin napisał wczoraj, czyli 20-go stycznia 2004:
                              "Już Cię za to przeprosiłem więc czemu dalej jątrzysz i mącisz ludziom w
                              głowach?
                              Tak trudno Ci pogodzić się z faktem że w opinii wielu uczestników dyskusji nie
                              macie racji z Warszawiakiem? Odpuść już sobie i niech Cię to nie dręczy więcej,
                              bo od takiego stresu tylko można się nabawić wrzodów żołądka, a tego mimo
                              wszystko Ci nie życzę."
                              Koniec cytatu.

Czytaj wszystkie posty proszę, a unikniesz niepotrzebnych emocji.
              • Gość: Warszawianin Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 22:00
                >Alez dalo, dlatego napisalem to co napisalem.

W takim razie albo coś Ci się pomyliło albo stronniczo interpretujesz moje
                wypowiedzi. Wyniesienie się ponad poziom pozwalający na obiektywizm to też
                jedna z cech ludzi kulturalnych.

>Szkoda, ze juz musze isc bo to jak broniles Dokiego tez bylo swietne. :-)

Dokiego często czytam na tym forum i nie zawsze się z nim zgadzam ale w tym
                przypadku mamy podobne zdanie i chyba nie powinno nikogo dziwić że go bronię.
                Jednak nawet wtedy gdy mam pogląd odmienny od Dokiego, to przez szacunek do
                niego jako do człowieka, nie komentuję jego zdania w sposób tak napastliwy jak
                robi to Venus22 i Ty Arturze.
            • Gość: Artur Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.sdh.sk.ca 21.01.04, 22:58

>
              > Jeśli kogoś nie znasz, to proszę nie wypowiadaj się na temat jego kultury,
              bo
              > to tylko świadczy o Twoim braku kultury i ośmieszsz się w ten sposób. W moim
              > odczuciu wiki nie powinien użyć takiego epitetu ale ja w przeciwieństwie do
              > Ciebie powstrzymalem się od negatywnego komentowania tego faktu. Czy to nie
              > dało Ci do myślenia?

Mysle, ze znowu sie nadales.Juz drugi raz! :-)
              • Gość: Warszawianin Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 23:05
                > Mysle, ze znowu sie nadales.Juz drugi raz! :-)

A co jest złego w nadęciu?, zwłaszcza gdy ma ono miejsce w słusznej sprawie.
                • Gość: Artur Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? IP: *.sdh.sk.ca 21.01.04, 23:12

> Gość portalu: Artur napisał(a):
                  > > Mysle, ze znowu sie nadales.Juz drugi raz! :-)
                  >
                  > A co jest złego w nadęciu?, zwłaszcza gdy ma ono miejsce w słusznej sprawie.

No juz lepiej. Akceptacja problemu to polowa sukcesu. A skad piszesz??
                  Pozdr.
                  • Gość: Warszawianin Re: Skąd piszesz? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 23:26
                    Dziękuję za pozdrowienia.
                    Ja mieszkam w USA, na wschodnim wybrzeżu, stan Massachusetts, a Ty?
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: Artur Re: Skąd piszesz? IP: *.sdh.sk.ca 21.01.04, 23:32

> Dziękuję za pozdrowienia.
                      > Ja mieszkam w USA, na wschodnim wybrzeżu, stan Massachusetts, a Ty?
                      > Pozdrawiam.

Kanada, Saskatchewan. To rzucilo nas, nie?

Dawno wyjechales?
                      • Gość: Warszawianin Re: Skąd piszesz? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 23:37
                        > Kanada, Saskatchewan. To rzucilo nas, nie?

Mnie rzuciło tu już 16 lat temu, a Ciebie jak dawno?
                        W której kanadyjskiej prowincji jest to Saskatchewan?
                        Pozdrawiam.
                        • Gość: Artur Re: Skąd piszesz? IP: *.sdh.sk.ca 21.01.04, 23:40
                          Gdzie jest Saskatchewan? Jakby to powiedziec - tak po srodku. I jest to
                          wlasnie prowincja. A jestem tu juz ponad 10 lat.
                          • Gość: Warszawianin Re: Skąd piszesz? IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 23:48
                            > Gdzie jest Saskatchewan? Jakby to powiedziec - tak po srodku. I jest to
                            > wlasnie prowincja.

Mało interesowałem się Kanadą i nawet nie wiedziałem że jest tam taka prowincja.
                            Jest więc jakaś korzyść i dla mnie z tej dyskusji :-)
                  • Gość: Warszawianin Re: Akceptacja problemu IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 23:33
                    > No juz lepiej. Akceptacja problemu to polowa sukcesu.

Nadymanie się nie jest moim problemem ale jeśli tak to odbierasz to już Twoja
                    sprawa.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: Artur Re: Akceptacja problemu IP: *.sdh.sk.ca 21.01.04, 23:37
                      OK, mozemy to nazwac nadmiernym obruszeniem sie, i to sie zdarza. :-)

To kiedy wyjechales?
                      • Gość: Warszawianin Re: Nadmierne obruszenie IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 21.01.04, 23:48
                        > OK, mozemy to nazwac nadmiernym obruszeniem sie, i to sie zdarza. :-)

Może żeby pogadać przejdźmy na jakiś komunikator, bo to forum chyba nie jest na
                        to najlepszym miejscem. Niebawem pobijemy rekord postów pod jednym wątkiem.
                        Mój numer w Gadu Gadu: 2569289
                        Pozdrawiam.
                        • Gość: Artur Re: Nadmierne obruszenie IP: *.sdh.sk.ca 21.01.04, 23:51
                          Chyba nic z tego. Nigdy sie nie nauczylem obslugiwac zadnego komunikatora
                          chociaz powoli sie do tego przymierzam. Zapisze twoj numer i moze sie odezwe
                          jak sobie wszystko ustawie na komputerze. Nie bedzie to jednak bardzo szybko
                          bo mam sporo roboty. Prawde mowiac czuje, ze dzisiaj juz i tak za duzo
                          postowalem i robota ucierpi.
                          Na razie!
    • mary_ann Re: do ani 22.01.04, 12:22
      Gość portalu: ania napisał(a):

> Pisalam juz o tym...Poszukaj na www.mojahistoria.republika.pl .
      > Pozdrawiam Anna S.

-------------------------------------------------------------------------------
      -
      Aniu,
      w bardzo nieelegancki sposób podbijasz sobie statystykę odwiedzin swojej
      strony internetowej. Wklejasz link w wielu wątkach, w ktorych trescią nie ma
      on nic wspólnego. To się kwalifikuje do zgłoszenia jako abuse i, o ile nie
      zaprzestaniesz tej akcji, zamierzam to uczynić
      Mary_ann
    • hania261 Re: Na co umarł Czesław Niemen 25.01.04, 17:30
      W gazecie polskiej wydawanej w Niemczech bylo napisane,ze Czeslaw Niemen
      leczyl sie na raka prostaty,pozniej nastapil nawrot choroby i przerzuty na
      wezly chlonne itd.
    • malgoska1976 Re: Na co umarl Czeslaw Niemen? 25.01.04, 19:46
      Rak jelita grubego,tak jak jego ojciec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka