Dodaj do ulubionych

nagła gorączka

01.02.04, 13:48
moje dziecko 6miesięcy dostało nagle wysokiej gorączki 39,5C, podałam
luminalum i nie pomaga, byłam u lekarza, zbadali niewiedzą co,podejrzenie
zapalenia ucha- badane przez laryngologa, nic nie wykazało, dziecko je, nie
ma biegunki, nie ma wysypki co robic
Obserwuj wątek
    • Gość: Julian Re: nagła gorączka IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 14:10
      Trudno stawiać diagnozę i doradzać w takiej sprawie przez Internet, ale
      przypominam sobie, że dawno temu stary doświadczony pediatra wspominał, iż
      istnieje coś takiego jak trzydniowa gorączka. Nagle pojawia się u dziecka
      wysoka temperatura i znika po trzech dniach. Trzy tak jest w tym przypadku nie
      umiem powiedzieć.
      • Gość: Julian Re: nagła gorączka IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 14:25
        Gorączka trzydniowa
        Jest to choroba wysypkowa wywoływana przez wirusy i występująca głównie u
        niemowląt i dzieci między 4 miesiącem a 4 rokiem życia.
        Okres wylęgania wynosi 5 - 15 dni. Choroba zaczyna się gorączką trwającą 3 - 5
        dni, a po jej szybkim spadku występuje różyczkopodobna wysypka. W okresie
        gorączki mogą wystąpić dodatkowe objawy jak osłabienie, nieżyt błony śluzowej
        gardła i nosa. Wysypka jest drobnogrudkowa, rumieniowa lub drobnoplamista i
        występuje głównie na plecach, karku i brzuchu, później również na skórze
        owłosionej głowy oraz na twarzy. Utrzymuje się ona 1 - 2 dni i znika nie
        pozostawiając przebarwień.
        Choroba nie wymaga leczenia. Ustępuje samoistnie.
        Tekst ściągnięty z internetu
    • Gość: Doki Re: nagła gorączka IP: *.104-201-80.adsl.skynet.be 01.02.04, 15:13
      Od luminalu goraczka raczej nie spadnie. Czyzby Twoje dziecko mialo kiedys
      drgawki goraczkowe?
      39.5 to jeszcze nie jest dramat. Zadbaj, zeby dziecko wystarczajaco pilo i
      obserwuj, w koncu cos sie wyklaruje. Grunt to nie panikowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka