Dodaj do ulubionych

TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE.

08.02.10, 22:29
Dziś mija dziewiętnasty dzień jak nie palę.Kosztuje mnie to dużo
trudu ponieważ paliłam blisko 2 paczki dziennie.Stwierdziłam,że
nadszedł czas żeby zaprzestać.Podobno po dwóch tygodniach głód
nikotynowy mija? W mojej sytuacji tak nie jest.Nadal myślę o
papierosie i kusi żeby zapalić - używam miętowe cukierki i dużo
wody niegazowanej.Wolny czas wypełniam sprzątaniem mieszkania,po
pracy biorę książkę i ochota na dymek mija.Potrzebna jest silna
wola a taką posiadam; na szczęście.
Obserwuj wątek
    • nomya Re: TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE. 11.02.10, 19:39
      Rzucić palenie? Nie ma nic prostszego! ;) Robiłam to setki razy :D
      • vanilia_cz Re: TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE. 13.02.10, 21:11
        nie prawda! rzucenie palenia jest najłatwiejsze na świecie!
        • xx444 Re: TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE. 13.03.11, 23:34
          Może nie wiesz co znaczy uzależnić się od papierosa?Teraz to ja też tak mogę powiedzieć,że rzucanie palenia jest najłatwiejsze,gdyż nie palę blisko cztery miesiące.Ale początki były makabryczne; myślałam,że oszaleję tak mnie ciągnęło,żeby zapalić.Wiele mnie kosztowało zdrowia,nerwów i innych dokuczliwych zdarzeń.Nie chcę tego przechodzić.To był dla mnie koszmar.Obecnie czuję się wolna i tak musi zostać.
    • kiwi1910 Re: TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE. 17.02.10, 21:46
      nie palę 3 dzień, za to codziennie się upijam wińskiem. Chodzę juz
      po ścianach, zachowuje sie jak ćpun na głodzie. Zaraz sie wścieknę.
      Jutro biegne kupic tę cudowną książke o której piszecie może ona
      pomoże mi wytrwać.
      pozdrawiam wszystkich nikotynistów , czynnych i w uśpieniu.
      • xx444 Re: TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE. 17.03.11, 14:51
        Metodę rzucania palenia obrałeś nie ciekawą.Picie to też jest straszny nałóg.Może gorszy od nikotyny.Myślę,że gdy przeczytasz książkę Allena Carra to może znajdziesz pozytywne rozwiązanie i definitywnie rzucisz palenie, no i picie wińska również? Minęło sporo czasu od Twojego postu.Może napiszesz na tym forum do jakiego wniosku doszedłeś.Pozdrawiam wszystkich niepalących.
    • malwek666 łatwo jest rzucić,ale wsparcie jest konieczne wodą 24.03.10, 02:02
      polecam planet.ecolevel.eu i Alkaredox n-1
      Rzuciłem papierosy, bo zaczęły śmierdzieć....paliłem
      sporo...dużo...20-30 /dzień....

po piciu tej wody po generatorze...samoistnie rzuciłem i już nie
      palę od stycznia 1-go 2010 :)
      I jest Super!
    • lidiakh Re: TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE. 17.10.10, 21:59
      Nie zaprzeczam!TRUDNO!!! Ja rzucilam 6,5 roku temu ale rok bylam na glodzieROK!!! tak mocno bylam uzalezniona, dopiero strach ze zachoruje spowodowalo, ze do dzisiaj nie pale.... wyszlam od laryngologa i do dzisiaj jestem bez papierosa, ale pierwszy rok byl straszny...udalo sie Probujcie, bo nie wszyscy sa tak uzaleznieni, jak ja bylam..palilam mnostwo lat/paczke dziennie/, POWODZENIA:)
      • vanilia_cz Re: TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE. 17.10.10, 22:59
        mi bylo latwo bo faktycznie rzucalam z pozytywnym nastawieniem umyslu, ze chce rzucic ze nie jest mi to potrzebne, ze dobrze jest zyc bez palenia i mialam racje, kazdemu zycze takiego wlasnie nastawienia umyslu rzucajac palenie. teraz mija 10 miesiac od kiedy nie pale, teraz juz nawet nie pamietam ze to robilam, przypominam sobie jak tu zagladam, a robie to dlatego ze to forum mam w ulubionych i nie przeszkadza mi ze sobie o ty przypominam. i fakt z tak wspanialym nastawieniem umyslu po miesiacu mialam taka chwile ze strasznie chcialo mi sie zapalic nie potrafie tego wytlumaczyc bo ja wiedzialam ze nie chce ze nie zapale ale organizm jakby mnie zmuszal do tego. trwalo to moze 30 minut i to bylo chyba takie pozegnanie, nigdy wiecej tak ogromna chec na papierosa nie nadeszla. jedni mecza sie rok, inni wogole to chyba zalezy od kazdego z osobna. zycze wszystkim rzucajacym jak najmniej tych strasznych chwil w ktorych z jednej strony duzo oddaloby sie zeby zapalic, a z drugiej duzo oddaloby sie zeby nie chcialo sie wiecej palic;)
      • xx444 Re: TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE. 15.01.11, 18:44
        Witam serdecznie i dziękuję Wszystkim za wypowiedzi,które to dodają otuchy (nam tym nie palącym).Ja nie palę dopiero ponad 8 tygodni więc nie mam się czym chwalić.Moim sukcesem będzie rocznica nie palenia.Pozdrawiam
    • monia12101 Re: TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE. 26.09.11, 11:23
      Wiem coś o tym. Podejmowałam wiele prób. Dopiero jak wspomagałam się Tobacoffem połączenie nikotyny terapeutycznej, który pomógł zmniejszyć odczucie głodu tytoniowego, aby nie kusiło nas czasami zrobić wyjątek - zapalić jednego i wpaść z powrotem w nałóg.
    • lluvia_karola Re: TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE. 23.02.12, 13:13
      NIEPRAWDA. Rzuciłam palenie dzięki książkę Allen’a Carr’a „Łatwy sposób na rzucenie palenia”. Co najciekawsze, rzucenie było rzeczywiście łatwe i dało mi dużo radości. Książka otworzyła mi oczy na pewne mity, które przez lata były mi wmawiane. Niestety, mity te pojawiają się nawet na stronach, które mają pomagać w zerwaniu z nałogiem, np. "Rzucanie palenia to bardzo ciężki proces szczególnie dla osób, które palą dużo, często i długo", "Jednak rzucanie palenia tak czy siak wymaga silnej woli" - a to nie jest prawda! Owszem, kiedy wcześniej próbowałam rzucać np. przy pomocy plastrów czy gum nikotynowych to męczyłam się okrutnie, walczyłam i walczyłam aż w końcu się poddawałam i zapalałam tego "ukochanego, upragnionego papierosa". Po przeczytaniu tej książki wiem, że już nie zapalę i nareszcie nie muszę z niczym walczyć. Książkę możecie znaleźć w sieci.
    • bambboo Re: TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE. 30.11.12, 15:32
      Ja niepalę od trzech dni. Znalazłem znakomitą stronkę z programem jak skutecznie rzucić palenie. Link poniżej. Polecam :)

cotyrobisz.pl
    • bambboo Re: TRUDNO JEST RZUCIĆ PALENIE. 04.04.13, 23:20
      Witam, Ja palilem od 10 lat i próbowałem rzucić wiele razy lecz bezskutecznie.
      Ale ostatnio udało mi sié pozbyć nałogu dzięki znakomitemu programowi.
      Ten program to nowa bardzo skuteczna metoda warunkowania skojarzonego,
      Serdecznie polecam i podaje link do strony z programem poniżej.
      Powodzenia

www.cotyrobisz.pl

Pozdrawiam
      Mario

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka