orchi-dea78 12.06.10, 21:03 Nie mogę odrzucić kul, bo mam zaburzenia równowagi. Może ktoś mi coś doradzi? Neurolog zaordynował mi benfogammę, nilogrin-brałam to krótko, bo nie skutkowało... O co jeszczemogłabym poprosić lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur737 Re: równowaga 12.06.10, 22:28 Zaburzenia rownowagi sa wyleczalne (tzn 90% z nich spowodowanych dyslokacja kamyka w uchu wewnetrzym) tzw manewrem Epley'a. Dobry lekarz by ci zrobil i byloby po sprawie. To nakrycie glowy do nabycia przez internet imituje zabieg Epley'a i pacjent moze go sobie wykonac sam na sobie. www.dizzyfix.com/dizzyfix.asp Zadaniem pacjenta jest przesunac plywajaca w rurce kulke z jednej rurki do drugiej. Aby to zrobic trzeba wykonac szereg ruchow, ktore wlasnie skladaja sie na zabieg Epleya. Zawroty glowy przechodza natychmiast. 10% zawrotow glowy ma inne przyczyny i zabieg nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: równowaga 13.06.10, 09:12 Czy mialaś diagnozowane zawroty głowy? ,czy tylko dr zapisuje tabletki? Odpowiedz Link Zgłoś