Dodaj do ulubionych

Zawroty głowy,mdłości,bóle brzucha-co to może być?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 23:02
Moja przyjaciółka ma naprawdę problem.Ubiegłego roku w wakacje zachorowala-
mocno sie przeziębiła.Lekarz przepisal antybiotyki.Dwa dni przed ostatnimi
tabletkami źle się poczuła-zawroty głowy,zrobiło jej się niedobrze, zaczęły
jej drżeć ręce.Wykonała dziesiątki badań,była nawet w szpitalu.Nic nie
wykryto!Wszyscy lekarze twierdzą teraz że to nerwy.Przeisano jej tabletki
uspakajające, ale to na nic.Raz czuje się dobrze a czasem fatalnie.Teraz boi
sie wychodzic sama gdyz ma swiadomosc, ze w kazdej chwili moga ja złapać
zawroty głowy,bóle brzucha.Nawet kiedy tylko się obudzi to zdarza się że już
się źle czuje!Byla nawet u psychologa ale to wszystko na nic!Czy moze ktos
miał podobny problem.Jak z tego wyjść?Jak można jej pomóc?
Obserwuj wątek
    • Gość: pati Re: Podciągam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 23:55
      Tak myślałam, że nikt nie bedzie wiedział jak jej pomóc.Skoro lekarze nie
      wiedzą to już nie wiadomo co robić!
      • Gość: epi Re: Podciągam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.03.04, 19:11
        Może ci lekarze, którzy ją badali - mieli rację?
        - nerwica lękowa/uogólnione zaburzenia lękowe itp, a zbieżność z
        atybiotykoterapią - przypadkowa?
        epi
        • Gość: zanokcica do epi IP: 213.39.77.* 27.03.04, 20:10
          Zakładam, że problemy z zawrotami głowy masz podobne. jeżeli Twoja ksywka epi
          wzięła się stąd, że chorujesz na padaczkę, to wcale bym się nie zdziwła, gdyby
          chiński lekarz wyleczył Cię od ręki. Wg medycyny chińskiej epilepsja jest
          zawsze wynikiem osłanienia stanu serca (nie mówię o fizycznym,chociaż to też
          się jakoś na to łapie, tylko chińskim ale nie wdam się teraz w szczegóły, po
          prostu z braku czasu - zacytuję tylko ogólnie tak: "Padaczka jest spowodowana
          przez niedobór i osłabienie serca oraz ducha (Shen) z zaniepokojeniem
          spowodowanym przez wiatr i śluz".ten wiatr i śluz wyjaśnię Ci, jak znajdę
          chwilkę czasu). Idź, niech Ci zrobi badanie z tętna, i się dowiesz, co jest nie
          tak, i wcale ale to wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby Cię całkiem sprawnie
          wyleczył

• Gość: zanokcica Re: Zawroty głowy,mdłości,bóle brzucha-co to może IP: 213.39.77.* 27.03.04, 19:56
      skoro lekarze nic nie znaleźli, to dobrze, bo by od razu wycięli albo
      spacyfikowali. Ona się idealnie nadaje na lakrza chińczyka, podejrzewam, że
      lekarz chińczyk by zasugerował przyjrzenie się śledzionce, wątróbce i
      nereczkom. Ktoś ją chociaż zbadał pod kątem tego antybiotyku kiedyś? Może to
      jakiś paskudny efekt uboczny, a te najpaskudniejsze potrafią się ciągnąć latami
      • Gość: pati Re: Zawroty głowy,mdłości,bóle brzucha-co to może IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 21:43
        Z tego co wiem, to podczas pobytu w szpitalu miała robione różne badania-
        m.in.USG jamy brzusznej,nerkom też jej się przyjrzano!Ale tak naprawdę nikt
        chyba nie zwrócił dokładniejszej uwagi na antybiotyk, który brała na to mocne
        przeziębienie.Z drugiej strony aż by się wierzyć nie chciało, że od niego
        mogłoby coś się zrobić do takiego stopnia, że nikt nie wie co może być
        przyczyną jej złych dolegliwości.
        • Gość: cygne Re: Zawroty głowy,mdłości,bóle brzucha-co to może IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 21:57

Może to byc nerwica - wegetatywna daje podobne objawy. Być może te leki, ktore
          dostała na 'uspokojenie' nie były trafione.
          pozdr.
        • Gość: zanokcica Re: Zawroty głowy,mdłości,bóle brzucha-co to może IP: 213.39.77.* 27.03.04, 22:03
          wiesz, lekarzom zdarza się czasem pominąć niuansiki... antybiotyk, już o tym
          zapomnieliśmy, bo to środki wypisywane lekką ręką, to bardzo silnie działająca
          substancja, więc może jeśli dziewczyna sobie przypomni, co to za lek i trochę o
          nim poczta, to może znajdzie opis efektów ubocznych, które by pasowały.
          Powtarzam - objawy uboczne mogę się utrzymywac naprawdę długo. Producenci leków
          mają obowiązek podawać powikłania, chyba że komuś dali w łapę, ale wtedy to już
          mogą robić, co chcę
        • Gość: zanokcica Re: Zawroty głowy,mdłości,bóle brzucha-co to może IP: 213.39.77.* 27.03.04, 22:04
          a rezonans tej głowy ktoś jej zrobił? pewnie tak. jeżeli przyczyny naprawdę nie
          da się znaleźć, to pozostaje chiński lekarz albo homeopatia
          • Gość: pati Re: Zawroty głowy,mdłości,bóle brzucha-co to może IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:34
            No właśnie miała wszystkie badania, ale oprócz rezonansu głowy i tomografii (
            nie wiem czy to znaczy to samo!? ).Podczas pobytu w szpitalu lekarze jej tego
            nie wykonali.A późniejsze jej wizyty w przychodniach,u lekarzy prywatnie też
            nic nie dały.Nie chciano jej wydać skierowania na takie badanie!Wszyscy równo
            powtarzają , że to nerwy, ale tabletki też nic tu nie pomagają!Dlatego ona już
            straciła wiarę, żeby chodzić do kolejnych lekarzy, bo zdaje sobie sprawę, że
            usłyszy to samo, a i czasem pieniędzy tylko natrwoni na darmo, tak jak to było
            do tej pory! Ja jej też doradzałam, żeby za wszelką cenę sobie zrobiła jakieś
            badanie na głowę, ale tak jak mówię - ona już straciła wiarę! Z drugiej strony
            jak to nic z głową, to może ta nerwica wegetatywna i nietrafione leki.Z tego co
            wiem to teraz ma chyba iść do neurologa-państwowo - może on coś poradzi?To
            chyba otatni lekarz do którego zdecydowała się iść!
            Dziękuję za wszystkie porady,propozycje i proszę o jeszcze ewentualne sugestie
            jak ktoś by coś wiedział lub podejrzewał!
            • martini_very_bianco Re: Zawroty głowy,mdłości,bóle brzucha-co to może 27.03.04, 22:47
              Rezonans i tomografia to niedokładnie to samo, chociaż w sumie podobne bardzo
              (rezonans jest dokładniejszy). Skierowań lekarze nie chcą dawać, bo to drogie
              badanie. Można za pieniążki, ale to 3 stówki jak w pysk strzelił, czasami
              więcej. Na pewno przed rezonansem zrobią jej EEG, badanie fal mózgowych - o ile
              nie zorbiono tego do tej pory. Podejrzewam, że lekarze powtarzają jej, ze to
              nerwy (oczywiście, jeśli masz na myśli stres itp), bo niespecjalnie wiedzą, co
              z nią tak naprawdę zrobić. Gdyby tak potraktowali mnie, to uznałabym, że
              machnęli na mnie ręką i olali, więc bym się obraziła i poszła szukac pomocy
              gdzie indziej. Ktoś wyżej wspomniał o homeopatii i chińskim lekarzu - uważam,
              że to dobry pomysł. Inaczej będą ją faszerować prochami uspokajającym czy
              jakimiś innymi na głowę, co może spowodować nasilenie objawów i może jeszcze
              nawet nowe:). No i na pewno dadzą jej jakieś witaminki albo cuś, żeby się
              dziewczyna cieszyła, że się leczy. Jeśli lekarze akademiccy nie umieją jej
              pomóc, to chyba czas na medycynę alternatywną - po co się męczyć, stresować i
              wydawać kasę na kolejne badania, skoro może sie okazać, że specjalista od
              akupunktury wbije jej kilka igiełek i po wszystkim? Spróbować zawsze warto, bo
              skutków ubocznych na pewno nie będzie.
              • Gość: pati Re: Zawroty głowy,mdłości,bóle brzucha-co to może IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:55
                EEG oczywiście też nie miała!A tak,żeby na własną rękę robić różne badania to
                też nie zawsze ją na to stać.Wiadomo-studenci tak już mają!Mimo wszystko
                przekaże jej to wszystko no i pieniążki może się jakoś znajdą, tylko wszystko
                powoli i stopniowo!Dzięki jeszcze raz!
    • Gość: Majka Re: Zawroty głowy,mdłości,bóle brzucha-co to może IP: *.wroclaw.mm.pl 27.03.04, 23:28
      Pati! Tu jest takie forum Depresja czy coś w tym stylu. Zapytaj tam, może ktoś
      ma cos podobnego przy zdiagnozowanej nerwicy.
      • Gość: pati Re : OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 14:36
        Ok.Tak zrobie!
    • Gość: catherine Re: Zawroty głowy,mdłości,bóle brzucha-co to może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 17:32
      czesto mam cos takiego- z jednej strony jest tlo nerwowe z drugiej za niskie
      cisnienie... nie znalazlam na to srodka- biore nospe i pije miete i jakos
      zyje :) chociaz nie jest to chyba az tak intensywne jak u Twojej przyjaciolki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka