Dodaj do ulubionych

lęk o nowotwór

11.09.10, 20:32
Jestem mamą 2,5 letniej wspaniałej córci Ali, i spodziewam się drugiego dzidziusia-17 tc.
Mój problem jest taki, że strasznie się martwię,każdego dnia wręcz ciągle o tym myślę, że mam nowotwór((płakać mi się chce, wszystko mnie boli, przed ciążą ob miałam trochę podwyższone-14 i mam straszny lęk o to, że mam raka, któ wychowa moje dzieci, tak bardzo kocham moją córcię, i to maleństwo w moim brzuszku, ale ciągle coś mnie boli, kolano, dłon, ciągle mnie co chwilę kłuje w kościach w innym miejscu, niewiem czy to na tle nerwowym, dziś w nocy nawet obudziłam się z okropnym kłuciem lewej strony brzucha, od piersi aż do pleców, bardzo się zdenerwowałam, bo nigdy takiego czegoś nie miałam. Tak kocham to maleństwo w brzuchu a nawet teraz nie potrafie opędzić się od tego lęku, teraz np. kłuje mnie pod prawą piersią, od poł roku boli mnie paluch od nogi, byłam na przeswietleniu i niby ok. OPIS wyraźniejszych zmian kostnych nie stwierdza się. więć chyba wszystko0 ok, ale jak bolało tak boli, z tym opisem nie poszłam do lekarza, od 2 miesięcy boli mnie kośc w nadgarstku, mam myśli żę mam raka kości....((nie wiem czy jestem chipochondryczką, ale strasznie się męćzę, mąż nie chce mnie już słuchać, rodzina też nie traktuje poważnie moich dolegliwości, a ja sie tak bardzo boję, żę myślę każdego dnia o tym co najmniej 20 razy:((((
Obserwuj wątek
    • mama-1983 Re: lęk o nowotwór 11.09.10, 20:40
      Sama w zeszłym roku się tak nakręcałam.... znalazłam guzka na szyi rok wcześniej umarł mój tata na raka... od razu pierwsza myśl mam białaczkę ziarnicę lub inne dziadostwo. Zadręczałam męża mamę cały czas myślałam o raku... zrobiłam badania poszłam do onkologa i nic... guzek jest dalej a ja dałam spokój.... nie ma się co zadręczać może pomyśl o psychologu ?
      sama chciałam iść, ale już mi przeszło choć czasami gdzieś się tam pojawi ta myśl...
      Hormony u Ciebie szaleją jesteś w ciąży... postaraj się nie zadręczać i niepotrzebnie nakręcać
      Zdrowia życzę
      • mama-1983 napisałam na gazetową 11.09.10, 20:52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka