Gość: ja 24 Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta IP: *.chomiczowka.waw.pl 20.09.10, 21:28 Witam, zawsze miałam supermocne włosy, ale z czasem robią się coraz bardziej słabe. Wypadają umiarkowanie, ale są cieńsze i jaśniejsze - to mnie dziwi. Miałam zwykle 2 typy włosów: jedne jasne i cieńsze, drugie sztywne, ciemne i kręcone. Teraz pozostało więcej tych cieńszych i jasnych. Czy to normalne? czy to już z powodu wieku (mam 24 lata)? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_radoszewska Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 21.09.10, 14:04 Witam, Jest bardzo wiele przyczyn wypadania włosów szczególnie przy chorobach ogólnoustrojowych jak cukrzyca, ch. tarczycy czy ch. zakaźne oraz przy chorobach owłosionej skóry głowy jak grzybica czy łojotokowe zapalenie skóry i in. Natomiast zakładając, że w.wym. Pani nie dotyczą możemy myśleć jeszcze o zaburzeniach hormonalnych np: niedobór estrogenów, nadmiar androgenów, przebyta kilka mies. temu choroba z wysoką gorączką, leki, długotrwały stres, dieta niskobiałkowa, niedobór witamin oraz mikroelementów: Fe, Zn czy Mg. Również uszkodzenia mechaniczne: fryzura w "koński ogon", trwała ondulacja, suszenie zbyt gorącym powietrzem czy narażenie na promieniowanie UV mogą przyczynić się do utraty włosów. W celu dokładnej diagnostyki wypadania włosów należałoby wykonać następujące badania: bad. krwi: morf, poz Fe, hormonalne, wykluczyć ch. autoimmunologiczne i infekcyjne oraz wykonać trichogram (w gabinecie dermatologicznym). Odpowiedz Link Zgłoś
fiorkala111 Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 28.09.10, 16:25 Zaintrygował mnie powód spinania włosów w "koński ogon". Od dłuższego czasu właśnie tak się czeszę i kilka miesięcy temu zauważyłam, ze włosy mocno się przerzedziły, choć nie zaobserwowałam nadmiernego wypadania. Zakładając, że właśnie fryzura jest tego powodem mam pytanie, co teraz? Jak zregenerować włosy i sprawić, by powróciły do poprzedniej gęstości, poza, oczywiście, zmianą fryzury? Zaznaczam, że jestem zdrowa (robiłam badania), spożywam dużo białka i dodatkowo witaminy. Czy uda mi się sprawić, że włosy znów zgęstnieją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monixx Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta IP: *.tktelekom.pl 28.09.10, 16:48 witam ;) mam problem z wypadaniem włosów, stosuję szampon Garnier do włosów z pasemkami i odżywkę Radical, jednak moje włosy po myciu są trudne do rozczesania, mam pasemka, co pewnie osłabiło włosy, ale przy normalnym dniu wyglądają jak siano... proszę o poradę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monixx Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta IP: *.tktelekom.pl 28.09.10, 16:49 dodam że włosy wypadają mi niemalże garściami, zwłaszcza po myciu Odpowiedz Link Zgłoś
anna_radoszewska Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 28.09.10, 19:54 Widać że Pani włosy są zniszczone farbowaniem i przesuszone. Na wygląd włosa wpływa stan osłonki, której łuski powinny być "sklejone" tłuszczowym spoiwem. Pod wpływem takich zabiegów jak rozjaśnianie, trwała ondulacja czy suszenie gorącym powietrzem, uszkadzamy osłonkę, w efekcie czego włosy stają się łamliwe, matowe, trudno się rozczesują i elektryzują się. Radziłabym ograniczyć którąś z przyczyn i dodatkowo stosować odbudowujące odżywki. Dziennie tracimy ok 50-100 włosów. Jeżeli wypada ich więcej, a nie ma innych przyczyn opisanych w poprzednim poście, to na wypadanie zaleciłabym preparaty witaminowe + zewnętrznie np ampułki z aminexilem (prep. Dercos). Odpowiedz Link Zgłoś
anna_radoszewska Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 28.09.10, 20:02 Tak, niestety fryzura w "koński ogon" powoduje pociąganie włosów i w efekcie dochodzi do mechanicznego łysienia szczególnie w okolicach skroniowych. Po usunięciu przyczyny wszystko powinno wrócić do normy, a prawidłowe odżywianie się i preparaty witaminowe wspomogą ten proces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta IP: 195.26.75.* 28.09.10, 17:28 Dzień dobry, czy rozpoczęcie używania pigułek antykoncepcyjnych może spowodować wypadanie włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_radoszewska Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 28.09.10, 20:09 Nie wiem jakie pigułki Pani bierze, ale niestety zmiany hormonalne powodują wypadanie włosów np: wzrost poziomu progesteronu czy poziomu androgenów nadnerczowych oraz obniżenie poziomu estrogenów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta IP: 83.1.40.* 29.09.10, 10:13 Dzień dobry, Srednio co dwa miesiace intensywnie wypadaja mi wlosy, a co ok. 6 miesiecy bardzo intensywnie. Teraz mam do czynienia z ta druga sytuacja. Wlosy wypadaja mi doslownie garsciami.... Mam stwierdzony niedobor progesteronu, dlatego przyjmuje niewielka dawke luteiny przez 10 dni w miesiacu. Poza tym mam nieznacznie powiekszona tarczyce. Wszystkie wyniki z nia zwiazane sa zazwyczaj w normie. Czasami zdarzaja sie jakies drobne odchylenia, ale nie mam stwierdzonej choroby autoimmunologicznej tarczycy. Poza tym dosc czesto w ciagu ostatnich lat jestem narazona na stres. Ostatnia kwestia jest niedowaga, z ktora mialam od zawsze problemy. Chcialabym zapytac, co przy powyzszym stanie faktycznym moge zrobic, zeby zachamowac wypadanie wlosow. Z gory dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_radoszewska Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 30.09.10, 20:49 Wydaje mi się, że potrzebuje Pani specjalistycznej konsultacji, ponieważ jest u Pani wiele czynników, które mogą wpływać na wypadanie włosów. Zaburzenia hormonalne? , stres czy niedowaga? Wszystko to może być przyczyną utraty włosów. Radziłabym udać się do dermatologa w celu dokładniejszej diagnostyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coffee.latte Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta IP: *.acn.waw.pl 05.10.10, 02:08 Witam, ostatnio robilam badania i moze na ich podstawie mozna stwierdzic co moze byc przyczyna wypadania wlosow??przez 5 tyg wcieralam loxon 5% i aplicorte E...jednakze odstawilam je bo wlosy wypadaly ok 300 dziennie i sie przerazilam..po odstawieniu leci juz znacznie mniej ale leca mimo to..A oto wyniki badan: 1) Morfolofia: leukocyty 10 przedzial(4-8) erytrocyty ok hemoglobina ok limfocyty 21,4 (25-40) PDW 14,8 (9-14) MPV 11,3 (8-12) P-LCR 36,8 (15-35) Inne ok 2)ALAT 34 (<34) Bilirubina całkowita ok Żelazo 131,5 (45-145) Ferrytyna 50 (13-150) Glukoza 77 (70-120) 3)Mocz ok jednakze nabłonki płaskie: pojedyncze w preparacie 4) TSH 2,88 (0,27-4,2) FT4 0,97 (0.9-1,7) FT3 2,88 (1,8-4,6) Prolaktyna 11,7 (1,4-24,2) Badania robilam jakies 1,5 tyg po odstawieniu kropel Tobradex ktore maja w sobie sterydy-na zapalenie oka oraz jakies 2 tyg po zakonczeniu stosowania Loxona 5% i Aplicorte E..nie wiem czy to moze miec znaczacy wplyw na wynik Odpowiedz Link Zgłoś
anna_radoszewska Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 08.10.10, 06:30 Badania ma Pani ogólnie dobre oprócz widocznej w morfologii infekcji bakteryjnej. Na podstawie tych badań nie można stwierdzić, co jest przyczyną wypadania włosów u Pani. Radzę udać się do specjalisty. Preparaty miejscowe nie mają w tym wypadku wpływu na wyniki badań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coffee.latte Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta IP: *.acn.waw.pl 13.10.10, 14:10 A czy moje TSH jest w porzadku, nie za wysokie??nie wskazuje na niedoczynnosc badz nadczynnosc tarczycy??o to sie martwie.. Oprocz tych wcierek do wlosow na sterydach bralam rowniez krople do oczu przez 1,5tyg tez na sterydach przed badaniami na to zapalenie oka..-one nie maja wg. Pani rowniez wplywu na wyniki badan?? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_radoszewska Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 14.10.10, 20:34 Tak jak pisałam wcześniej TSH jest w granicach normy. Krople do oczu nie mają wpływu na wyniki badań. Odpowiedz Link Zgłoś
coffee.latte Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 28.10.10, 09:37 BArdzo dziekuje za pytanie. Jeszcze mam jedno a mianowicie: czy lepsze TSH to niższy poziom TSH czy im wyżej tym lepiej??jak to jest?? To samo pytanie do ft3 i ft4..wydaje mi sie ze moja sa niziutkie, szczegolnie procentowo- jak na nie patrzec? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_radoszewska Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 28.10.10, 21:35 Badania są w granicach normy czyli są PRAWDŁOWE! Jeżeli ma Pani wątpliwości to proszę zgłosić się do endokrynologa. Odpowiedz Link Zgłoś
fantagiroonly Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 28.10.10, 11:13 witam. mam problem z wypadajacymi wlosami odkad zaczelam szesc lat temu chorowac na nerwice wlosy wypadaja mi garsciami probowalam roznych preparatow nawet tych stosowanych w chemioterapii i nic. wlosy wypadaja mi garsciami i nic mi nie pomaga. nie wiem co robic a nie mam czasu wybrac sie do dermatologa preparaty ziolowe w tabletkach nie sa tolerowane przez moj uklad pokarmowy .prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
anna_radoszewska Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 28.10.10, 21:53 W stresie niestety wydziela się wiele substancji przyczyniających się do wypadania włosów m. in. ACTH(kortykotropina),glikokortykoidy, aminy katecholowe, prolaktyna, substancja P, które mogą powodować łysienie typu androgenowego lub telogenowego. Zwykle objawy pojawiają się ok 3 m-ce po zadziałaniu stresora. Łysienie to jest zwykle odwracalne, chyba, że tak jak w Pani przypadku jest Pani cały czas narażona na stres lub jest jeszcze inny dodatkowy czynnik. Najlepszym lekarstwem jest nauczenie się radzenia sobie ze stresem, najlepiej przy pomocy psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka_francuzka Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 19.05.11, 15:22 Witam serdecznie Mam pewne obawy co do prawidłowości w interpretaji badań moich hormonów płciowych przez lekarza ogólnego (tzw. GP - Anglia). Mam 30 lat, półtora roku temu urodziłam dziecko, karmienie skończyłam 10 miesięcy temu. Jestem leczona euthyroxem 75 z powodu Hashimoto - TSH w normie - jednak nie toleruję wyżych dawek hormonów (na poczatku leczenia Euthyroxem-100 - z uwagi na objawy nadczynności, które jednak najbardziej manifestuja się w okresie kiedy w organiźmie naturalnie obniża się poziom estrogenów) Stąd też zaszła potrzeba wykonania hormonów płciowych. Moje obecne objawy- które szczególnie mocno odczuwam w fazie folikularnej- wahania nastojów, myśli depresyjne, suchość skóry, pogarszający się stan włosów, ich wypadanie, zawroty głowy, arytmia, częstoskurcze, niskie libido, szara, zmęczona cera, zapadnięte oczy, niechęć do wysiłku, zdarzają się zlewne nocne poty, zimne dłonie i stopy, i wszechogarniające osłabienie połączone z uczuciem wygłodnienia, poza tym bóle głowy, drżenie mięśni, uczucie niepokoju. Dodatkowo w czasie takiego osłabienia trace na wadze -np 1-2 kg w ciągu kilku dni. Mój stan polepsza się w czasie okołoowulacyjnym (chociaż nie jestem zupełnie pewna czy takowa na pewno wystpuje u mnie obecnie), oraz w fazie lutealnej - czuję się wtedy o wiele wiele lepiej - chwilowo ustępują w zasadzie wszystkie z wymienionych objawów. Poziom poniższych hormonów został okreslony jako prawidłowy jednakże mam pewne wątpliwości, ponieważ uważam, że moje złe samopoczucie jest związane nie tyle z samym hashimoto ale z niskim poziomem estrogenów, dlatego serdecznie proszę o interpetację wyników. Dane z 6 dnia cyklu: Dawka Euthyroxu: ok 90ug estradiol : 159 pmol/L FSH : 7,0 u/L LH . : 13,2 (brak norm) prolaktyna: 190 mu/L (norma 50-350) testosteron: 1,4 nmo/L (norma 0,5-2,6) SHBG: 72 nmol/L (norma 30-120) wolne androgeny 1,9 1/1 ( norma 0 - 5,0) TSH 1,25 mu/L (norma 0,35-4,50) ferrytyna 40-45 ug/L - zazywam zelazo Dane z 17 dnia cyklu - w okolicach owulacji lub zaraz po. estradiol: 344 pmol/L brak norm Tsh 0,4 mu/L LH : 8,3 u/L FSH: 4,5 u/L kortyzol - w normie, sprawdzany kilkakrotnie. Proszę o informację w jaki sposób leczy się niedobór estrogenów i czy jest to proces ciągły. Dziękuję za poświęcony czas, proszę o kontakt mój mail: zakastra@wp.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
setim Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 12.06.11, 20:28 Mam ogromny problem.... Strasznie strasznie wypadaja mi włosy. Do tego tak sie wykruszyły że stoja mi przy samym czole..... nawet lakier nie pomaga.... musze nosic opaske bo czy w rozpuszczonych czy w zwiazanych włosach wygladam okropnie.... Robiłam badania - wszystko wyszło ok. Nie mam zadnego niedoboru czy tarczycy itd.... 10 miesiecy temu ur synka no i po porodzie sie zaczelo.... a w czasie ciazy nawet przez chwile wlosy mi sie nie poprawiły - jak to czasem kobiety sie zachwalaja jak to im włsoy w ciazy odzyły. Wiem ze zniszczyłam je uzywajac prostownicy. Dodam ze witaminy tez mi nie pomagaja, szampony juz uzywałam cudów od zwykłych po te po 100, 200zł to samo z ampułkami. Teraz tak sie wykruszyły i nie wiem jak sie z tym uporac.... za miesiac mam swój ślub nie mam pojecia jak ja się uczesz ..... Prosze Was pomóżcie mi. Moze macie jakies na prawde sprawdzone sposoby czy moze byłyscie/ jestescie w podobnej sytuacji i wiecie jaka jest lub moze byc tego przyczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka-francuzka Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 12.06.11, 21:28 Witaj setim Czy przypadkiem nie uzywasz prostownicy na jeszcze lekko wilgotnych włosach?? To bardzo ważne, żeby włosy były dokładnie wysuszone i dobrze rozczesane przed zastosowaniem prostownicy. Miałam kiedyś podobny problem. Pomogło zastosowanie się do powyższej zasady. Dodatkowo zmieniłam szampon i odżywkę na takie, które nawilżają włosy, dodatkowo stosuję jedwab i płukam włosy chłodną wodą. Myślę jednak, że głównym problemem w Twoim przypadku może być prostowanie wilgotnych włosów - nie ma nic gorszego dla fryzury niestety. Spróbuj kilka razy pozwolić swoim włosom wyschnąć naturalnie, bez suszarki, przy okazji odżyw i nawilż je troche na pewno odżyją. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Co mi jest łzs grzybica łuszczyca?wypadanie włosów IP: *.cdma.centertel.pl 12.02.12, 10:27 Witam. Zaczne moja historie od początku. Zniszczyłam sobie wlosy prostownica były za krótkie i tylko je powyciągałam nie wiem jak to nazwac. Na drugi dzien wlosy stały sie bez zycia robily sie coraz ciensze i zaczeły wypadac oraz sterczały jak naelektryzowane. Po pewnym czasie pojawiła sie na mojej głowie jakby ciemieniucha takie białe płatki łuska. Przeczytałam gdzies ze na to ciemienuche moze pomoc salicylol. Owszem troche zmiekczył i juz jest miej ale włosy nadal nie mają zycia wypadają z cebulką a cebulka jest jak twardy suchy kwadracik kamiuszczek. Jak nie umyje głowy przez dwa dni robi mi sie olej. Jak umyje głowa jest sucha napieta swedzi. Jak spojrze w lustro w łazience a mam tam specyficzne swiatło gdzie wszystko widać to w miejscu gdzie mam jeszcze wlosy jest jakby duża biała plama tam gdzie włosy sie znajdują. Już nie licze na to ze ktos mi powie jak to wyleczyc ale co to może byc? Łojotokowe zapalenie czy może jakas grzybica skóry głowy a może łuszczyca ? A może i to i to? Błagam o pomoc jak ktos cos wie mial z takim czyms do czynienia? Tylko nie piszcie nic o dermatologach bo w wiekszosci przypadkach wiedziałam wiecej od nich chyba ze jest gdzies taki który was z tego wyleczył. z góry dziekuje za jakkolwiek pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka_francuzka Re: Co mi jest łzs grzybica łuszczyca?wypadanie w 12.02.12, 12:33 Witaj - przeczytałam, że nie chcesz słyszec o dermatologu ale eksperymentując na własna rekę mozesz sobie zaszkodzić i nawet zostać, że tak powiem wprost, łysa.. Tutaj nie tyle potrzebny jest sam dermatolog, który przecież nie jest jasnowidzem ale badanie skóry pod kątem obecności mikroorganizmów chorobotwórczych. Zastanów się czy problem nie pojawił się po wizycie u fryzjera? Jesli jednak wynik okaże się jałowy - byc może jest to reakcja uczuleniowa, może potrzebne są preparaty z hydrokortyzonem. Jeśli masz taki problem tylko na skórze głowy, to jest to dość prawdopodobne, że użyłaś jakiegoś środka, który spowodował alergię. Może potrzebne bedą ogólne badania krwii. Myślę, że nie powinnaś tylko ''chodzić'' do dermatologów ale poprosić lekarza o konkretny plań działania, który miałby na celu kolejne wykluczanie przyczyn choroby skóry, w końcu chodzi o Twoje włosy !! Jesteś rozczarowana lekarzami, ale skierowanie na takie badania musi wystawić Ci lekarz. Tutaj spektrum przyczyn możę byc szerokie, szczegolnie jak piszesz bywałas juz u dermatologów, dlatego badania na posiew przyspieszą poznanie przyczyny i nie bedziesz leczona na chybił trafił. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Co mi jest łzs grzybica łuszczyca?wypadanie w IP: *.cdma.centertel.pl 12.02.12, 12:57 Po pierwsze dziekuje Ci za zainteresowanie. Nie nie problem pojawił sie od razu jak zniszczylam sobie wlosy prostownicą i to nie jest raczej uczulenie. Nie wiem jak to powiedziec ale tak jakbym poparzyla sobie skóre przez włosy. Dodam ze dzieje sie to juz od około roku. Hydrokortyzon czyli masz na mysli sterydy? Mam krem hydrocortisonium firmy Aflofarm . Ale po tym jak przeczytałam opinie o sterydach ze lepiej nie używac ze problem moze wrocic z podwójna siłą skutki uboczne itp. itd. to zaprzestałam. Z drugiej strony mam ochote wypróbować może moj problem by sie skonczył w ciagu tygodnia,miesiąca i miałabym normalne zycie. Badania na posiew? pierwsze słysze. Możesz coś wiecej napisać gdzie co jak? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka_francuzka Re: Co mi jest łzs grzybica łuszczyca?wypadanie w 13.02.12, 14:11 Witaj. Chodziło mi o badania tzw seskrobin skóry wcelu wykrycia ewentualnych patogenów (bakterie, grzyby itd). Hydrocortizonum w masci zawiera małe steżenie sterydów, natomiast neibezpieczenstwo o jakim mówisz dotyczy raczej hydrokortysonu podawanego w tabletkach a nei miejscowo jak w przypadku maści. Wtedy np nagłe odstawienie może wiązać się z możliwością wystąpienia objawów podobnych jak w chorobie Addisona - dlatego sterydy w tabletkach podawane doustnei nalzey odstawiać ostrożnie i stopniowo. Maść może Ci pomóc, np przy uczuleniach na farbe do włosów pierwszym z wyboru lekiem jest własnie hydrokortyzon ale wtedy w dość wysokich dawkach i dożylnie. Hydroc. w maśći choć cześciowo przenika do krwioobiegu nie stanowi zagrożenia, nei powinnaś się obawiać , takie maści z 0,1% hydroc. stusuje sie nawet u rocznych dzieci z problemami skórnymi. Czy farbujesz włosy? Prostujesz je cały czas? Czy problem dotyczy tylko skóry głowy? ja na Twoim miejscu postarała się o skierowanie na badania mikrobiologiczne skóry głowy a międzyczasie stosowała masc z hydrocortyzonem regularnie wg wskazań lekarza. Poza tym możesz spróbować uzywać jedynie hypoalergicznych szamponow dla niemowlat np firmy Oilatum lub innych ale aptecznych, bardzo dobrze spłukiwać głowę po każdym myciu. Możesz też zrobić napar z kory dębu, rumianku, lawendy i letnim spłukiwać głowę po każdym myciu. Zaprzestań farbowania, jakichkolwiek preparatów oprócz wyżej wymienionych, suszenia i prostowania. Przed myciem możesz wmasowywać w skóre głowy oliwę z oliwek extra virgin - wiem że to dość kłopotliwe ale warto.Spróbuj tez może preparatów witaminowo-drożdzowych do łykania w tabletkach? Może masz braki witamin/mikroelementów. Może niewłaściwie się odżywiasz? Jeśli badania mikrobiologiczne okażą się jałowe jak wspominałam w poprzednim mailu trzeba będzie rozpatrzec inne opcje. Może w kierunku łojotokowego zapalenia mieszków włosowych?Odpowiedz na moje pytania. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Co mi jest łzs grzybica łuszczyca?wypadanie w IP: *.cdma.centertel.pl 13.02.12, 18:07 Od tamtego czasu czyli od ponad roku nie farbuje ani nie prostuje. Tak dotyczy tylko skóry głowy. Ten hydrocortizonium co ja mam jest w postaci kremu ale to chyba wlasnie lepiej niz masc i zawiera 5mg/g www.doz.pl/leki/p1596-Hydrocortisonum_05_krem . Właśnie po tym co obserwuje i czytam w internecie najbardziej wskazywałoby na łojotokowe zapalenie mieszkow wlosowych albo skóry jesli jest jakas roznica albo ewentualnie jakas grzybica. Nawet czytalam ze łupiez łojotokowy moze powodowac łysienie. Tak jak mówie wydaje mi sie ze skóra dostala jakby szoku termicznego czy cos w tym stylu po tym jak powyciagalam,poprzypalalam sobie włosy prostownica juz na drugi dzien staly sie ciensze bez zycia a pozniej zaczely wypadac a po jakims czasie zrobiła sie łuska albo bardziej ciemieniucha na głowie. duża czesc wlosow wypadla mi poprzez wlasnie zdrapywanie tej ciemieniuchy łuski. juz teraz tego nie robie bo nawet juz zniknela mi poprzez stosowanie olejku salicylowego ale jak patrze pod w lustro pod swiatlo to skora wyglada jakby byla czyms zainfekowana normalnie to nic nie widac. Po umyciu jest strasznie sucha i naciagnieta a po 2 dniach jest olej. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka_francuzka Re: Co mi jest łzs grzybica łuszczyca?wypadanie w 13.02.12, 21:24 poparzenie byc może - ale po roku czasu raczej powinno Ci się to już wygoić. Postaraj się zrobić badania mikrobiologiczne a miedzy czasie apteczne szampony, zioła, oliwka z oliwek, tabletki na bazie drożdży zawieraja duzo wit z gr B - pozytywnie wpływają na skórę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka_francuzka Re: Co mi jest łzs grzybica łuszczyca?wypadanie w 16.02.12, 11:21 Marta - wtedy kiedy doszło jak mówisz do poparzenia skóry - czy prostowałas wtedy zupełnie suche włosy czy może wilgotne ? To wazne bo jesli twoje włosy były wtedy choćby trochę niedosuszone mogłaś je sobie poprostu ''ugotować'' przy pomocy prostownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Co mi jest łzs grzybica łuszczyca?wypadanie w IP: *.cdma.centertel.pl 19.02.12, 12:11 Były zupełnie suche włosy. Prawdpopodobnie jest to zapalenie mieszków włosowych co możesz mi na ten temat powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka_francuzka Re: Co mi jest łzs grzybica łuszczyca?wypadanie w 19.02.12, 14:36 Witaj. W moich wcześniejszych mailach pisałam już o tym czego mozesz spróbować. Badania skóry, zioła, masć z hydrokortyzonem, nic wiecej nie jestem w stanie Ci powiedzieć. Mysle ze sama powinnas podjac teraz jakies konkretne kroki. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkamkkkkki6778 niedobór jakich substancji przyspiesza siwienie 14.02.12, 11:30 witam, niedobor lub nadmiar jakich substancji odzywczych czy chorób przyspiesza siwienie włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
klaudix12 Re: Witam serdecznie i zachęcam do zadawania pyta 01.05.19, 21:38 Witam , Chciałabym prosić o poradę ... Mój naturalny kolor włosów jest ciemno brązowy , z biegiem czasu zaczął mnie nudzić , mam ochotę przefarbować włosy typem koloryzacji balayage bądz sombre , obawiam się jednak , że moje włosy bardzo na tym ucierpią:( Myślałam aby spróbować rozjasnić badż przyciemnić włosy domowymi sposobami , jednak stosowałam różne metody i bez jakiegokolwiek skutku ,Może jakiś preparat ? . Obawiam się farbowania choćby dlatego ,że JESZCZE NIGDY NIE FARBOWAŁAM WŁOSÓW! Są długie i gęste , i szkoda by było się z nimi pożegnać , ponieważ są bardzo podatne na zniszczenia. Chciałam również zapytać czy fioletowy szampon , (ochładzający kolor) sprawdzi się na naturalnych? Czy powinnam zaryzykować z farbowaniem pomimo moich obaw? Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka koloryzacja 02.05.19, 09:21 Kochana, znajdź inne miejsce, bo tutaj temat ma już 12 lat, nie jest aktualny. Forum, blog - poczytaj i pytaj. Napisz tam co stosowałaś i z jakim skutkiem. Potem co chcesz osiągnąć. forum.interia.pl/lagodna-koloryzacja-wlosow-tematy,dId,3073009 blondeme.pl/koloryzacja-naturalnych-wlosow-i-jej-tajemnice/ www.vinted.pl/forum/fryzury www.forumfryzjerskie.pl/phpBB3/viewforum.php?f=26 Odpowiedz Link Zgłoś