blekott 08.10.10, 17:01 Ta po lewej nie wygląda na nadmiernie chudą.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
insidelia Stosunek obwodu w pasie do obwodu bioder... 08.10.10, 17:12 Jeżeli nie masz nadwagi a mimo wszystko te proporcje sa zaburzone, sytuację powinny poprawić ćwiczenia. A co mają powiedzieć osoby, które z natury posiadają szerokie biodra? Zaliczam się do tych osób. Ćwiczenia nie zmniejszą mi kości. Zgodzę się jednak, że sport to samo zdrowie. -- www.insidelia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
martak521 Re: Stosunek obwodu w pasie do obwodu bioder... 08.10.10, 17:28 Kobiety ogólnie mają szerokie biodra bo tak są uwarunkowane do rodzenia dzieci. Chodzi mi oczywiście w porównaniu do mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
nunia01 Re: Prawidłowa waga 08.10.10, 18:41 Mi się podobają informacje - mniej niż 80 cm jest prawidłowe. Naprawdę? Niezależnie od wzrostu? Taki sam wskaźnik dla pani 158 cm wzrostu i dla tej 185 cm wzrostu. Śmiem twierdzić, że gdy ta druga osiągnie 80 cm w talii, to na oko nikt nie powie, że jest otyła, a ta pierwsza z obwodem 80 cm może już mieć poważniejsze problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Prawidłowa waga 19.02.11, 12:52 > Mi się podobają informacje - mniej niż 80 cm jest prawidłowe. Naprawdę? Niezale > żnie od wzrostu? Taki sam wskaźnik dla pani 158 cm wzrostu i dla tej 185 cm wzr > ostu. mam dokładnie takie same przemyślenia. Identyczna talia przy różnym wzroście ma świadczyć o takim samym poziomie zagrożenia? Chyba jednak te 80 cm to nie u każdej wysokiej kobiety sygnał ostrzegawczy... Odpowiedz Link Zgłoś
californian1 Cos tu nie tak 09.10.10, 01:34 Moze nie z samym artykulem tylko z tym wskaznikiem BMI. Sprawdzilem i wyszlo ze mam troche nadwagi. Musialbym wazyc jakies 2 - 2,5 kg mniej zeby byc w normie. O.K. to nie jes duzo daloby sie zgubic troche ( tylko ew. na brzuchu). Problem jest taki ze mam rozbudowana klatke piersiowa i troche buskulatury na niej tudziez na plecach. To tez wazy. Ktos kto nie bedzie mial tych miesni tylko kupe tluszczu wskaznik BMI bedzie mial ten sam. Tluszcz bedzie sie przelewac z lewa na prawo, do gory i w dol a wskaznik bedzie mowil ze jest O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
gravin79 Re: Cos tu nie tak 07.11.10, 15:47 BMI to wskaźnik dla średniej populacyjnej - jego wyniki są wiarygodne dla około 97% przypadków. Te pozostałe 3% to osoby intensywnie uprawiające sport amatorski lub zawodowi sportowcy. Intensywne uprawianie sportu to nie jest jednak parę wizyt w siłowni czy na fitness w ciągu tygodnia. Tutaj kwalifikują się ludzie poświęcający po kilkanaście i więcej godzin tygodniowo na treningi. Jeżeli należysz do tej grupy to rzeczywiście BMI niekoniecznie musi się w Twoim przypadku sprawdzać, warto wówczas sprawdzać poziom tkanki tłuszczowej czyli BF (Boody Fat) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruch Re: Cos tu nie tak 29.03.11, 12:21 @californian1 w artykule wyraźnie jest napisane, że jeżeli ktoś jest mocno umięśniony, to wskaźnik BMI może wprowadzać w błąd. Czytajmy cały artykuł a nie tylko wyrywki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marecki_1 Re: Prawidłowa waga 23.02.11, 09:59 Wskaźnik BMI jest zdecydowanie wartością podglądową. Nie należy w sposób dosłowny brać go do siebie, ponieważ jak napisali przedmówcy, wiele zależy od budowy ciała. Mój wskaźnik jest prawidłowy, a mimo wszystko uważam, że powinienem pozbyć się 2-3 kg. A ćwiczenia fizyczne na pewno nie zaszkodzą, bez względu na to jaką ma się wagę. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina_wawa Re: Prawidłowa waga 24.02.11, 10:50 Ja słyszałam, że wskaźnik BMI powinien być około 20 i wtedy będzie ok. Myślę, że warto kierować się tym, by po prostu być zdrowym i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś