katija1 02.04.04, 10:34 od miesiąca mam tzw. męciki w oku (tak je nazwała pani okulistka). Nic nie kazała z tym robić. ale to nie wydaje sie dziwne? Miesiąc przed okiem latają mi rózne "baboki"... mieliście coś takiego? k1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: męciki w oku IP: *.szczecin.mm.pl 02.04.04, 11:16 Ja też niestety mam te "męciki". Nie jest to zbyt komfortowe ale z tego co wiem to nic sie nie da z tym zrobić- mozna chyba tylko zapobiegać powstawaniu nastepnych. Mi okulistka przepisała krople do oczu vitreolent, biorę też klarin. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewax100 Re: męciki w oku 02.04.04, 13:01 Tez mam takie meciki,czy te krople Tobie pomagaja w jakis sposob.Bo ja na poczatku bralam a teraz juz nic nie biore bo ile mozna brac krople skoro nie zauwazylam zadnej poprawy a sa dosc drogie.Z tego co wiem nic z tym nie robia co mnie bardzo zadziwia.Niby okulistyka taka dzisiaj rozwinieta.potrafia powazne wady korugowac a nie potrafia zlikwidowac mecikow co bardzo przeszkadza szczegolnie jak jest widno i slonecznie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: męciki w oku 02.04.04, 15:45 to częsty problem, szczególnie u krótkowidzów. właściwie nic się z tym nie robi. krople (np. vitreolent) mogą trochę pomóc, ale nie muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
lina45 Re: męciki w oku 02.04.04, 17:14 Pracuję na komputerze od 15 lat, "męciki" w oczach /raz w jednym, raz w drugim/ pojawiają się, gdy bardzo zmęczone. Można spróbowac tabletek - wyciąg z czarnej jagody /borówki/ z dodatkiem wit. E i A dostępne w aptekach, tabletek magnezowych i innych wzmacniających wzrok /zapytać dobrego lek. okul./, petruszka zielona i inne zielone i żółte owoce,jarzyny na surowo. Najlepiej, to ograniczyć styczność z komputerem i telewizorem, jeśli to możliwe. Pozdrawiam i życzę dobrej widoczności, bez "męcików". Odpowiedz Link Zgłoś