Dodaj do ulubionych

Porada kosmetyczna

18.10.10, 12:45
Coś mi się tajemniczego zrobiło z twarzą. Spuchła, skora jest czerwona, obolała, swędzi. Mam coś w rodzaju wysypki, cała twarz jest jak papier ścierny, najgorzej pod oczami. Przypuszczam, że to jakieś uczulenie, albo coś jest nie tak z wodą. Piję wapno, ale słabo pomaga. Macie jakiś pomysł co może pomóc? Do lekarza iść nie mogę, niestety.
Obserwuj wątek
    • zetka50 Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 12:56
      przemyj twarz naparem z rumianku :)
      • doral2 Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 12:58
        zyrtec?? czy cuś na odczulenie...
    • sweet_pink Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 13:02
      A do apteki? Porada farmaceuty powinna wystarczyć. Może faktycznie coś a la zyrtec. Rumianek też popieram, ale to może być mało.
      Jak Ci się zrobiło z twarzą tylko to raczej nie woda do mycia. Raczej albo krem do twarzy albo pokarmowe uczulenie.
    • virtual_woman Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 13:06
      W nagłych przypadkach reakcji uczuleniowych dobrze działa clemastinum, w tabl albo syropie.
      Zyrtec (jak napisała koleżanka wyżej), z maści mogę polecić Elocom.
      Możesz podskoczyć chociaż do apteki ? na pewno coś Ci doradzą..
      • cafem Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 15:05
        > z maści mogę polecić Elocom.

Absolutnie zaden Elocom! To silna masc i nie wolno jej stosowac na twarz.

Zyrtec przede wszystkim.

I jakas delikatna masc na twarz - zapytaj w aptece.
        Ewentualnie emolient, moze Lipobase. Polecic moge tez Avene, np. Ciclafate - swietna masc regenerujaca i na pewno nie uczuli - przetestowane;)

Skorne alergie schodza dopiero po kilku/kilkunastu dniach, wiec bedziesz musiala sie troche przemeczyc:(
        • figgin1 Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 19:26
          Dzięki za radę z emolientem. Pomaga. Dalej jestem czerwona i spuchnięta, ale przynajmniej nie swędzi i dopóki nie dotykam nie boli...
    • alpepe Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 16:52
      nie jadłaś przypadkiem ryby ostatnio?
    • josef_to_ja Zmieniłaś jakiś kosmetyk? 18.10.10, 17:04
      Choćby mydło na inne?
    • figgin1 Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 17:26
      Doszłam do tego, co mnie uczuliło. Super duper zajebista maseczka piękności, którą mi koleżanka poleciła. Mam bardzo wyraźną "maskę" na krawędziach twarzy. Ale jak się rzuciło pod oczy i na usta to ja nie wiem...
      • pochodnia_nerona Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 19:08
        Jak uczula, to na całego. Ja też tak miałam po jednym kremie, że ledwo na oczy patrzyłam, choć pod nimi nie smarowałam. Cała gęba opuchnięta, jakieś wypełnione surowicą krostki na twarzy... makabra.
        Teraz, jak dojdziesz do siebie, nie rozdrażniaj skóry makijażem czy jakimiś aktywnymi kremami, powoli ją oswajaj czymś delikatnym.
        • menk.a Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 19:14
          A mnie się zdarzyło z maską nawilżająca z aloesem Dax Cosmetics. Wszystkich innych masek i peelingu mogę używać bez problemów. A jak tego próbowałam ze 2 razy to za każdym razem czułam,jakbym trzymała potwarz we wrzątku. Piekło niemiłosiernie i po chwili zmywałam z gęby. Na szczęście żadnych innych objawów nie było.Tylko to pieczenie.
      • menk.a Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 19:15
        'Uspokój' skórę łagodnym kremem albo wazeliną, albo taką zwykłą maścią z wit. A (w aptece toto kosztuje kilka zł).
    • zetka50 Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 17:32
      Jesteś bezczelna ale mam to gdzieś:)
    • asia-1257 Re: Porada kosmetyczna 18.10.10, 19:15
      ale żeś się kochana urządziła. Dermatolog i to jak najszybciej.
    • kombinerki.pinocheta Re: Porada kosmetyczna 19.10.10, 09:15
      >Macie jakiś pomysł co może pomóc?

musisz byc milsza w stosunku do mnie, wtedy samo zejdzie
      • zetka50 Re: Porada kosmetyczna 19.10.10, 10:41
        popieram :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka