Gość: student IP: 80.51.193.* 15.04.04, 22:51 mam 22 lata a moje sutki sterczą jak u dorastającej nastolatki czy jest na to jakaś rada on Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papegoja Re: ginekomastia 15.04.04, 23:21 rada jest taka...wizyta u endokrynologa...musi zobaczyc , dotknac ,zebrac dokladny wywiad, zrobic badania poziomu hormonow...zawsze dazy sie do leczenia przyczyny i trza ja znalezc!...a moze to bedzie tylko steatomastia a nie ginekomastia...na pocieszenie powiem ze zabiegi chirurgiczne wykonuje sie i to z calkiem niezlym efektem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: ginekomastia IP: 80.51.193.* 16.04.04, 11:42 czy taki zabieg chirurgiczny jest refundowany przez NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
papegoja Re: ginekomastia 16.04.04, 13:32 hmmm....tego akurat nie wiem...ale jest to operacja plastyczna o charakterze nieleczniczym,wiec mam podstawy by sadzic ze nie jest refundowana...ale moze sie myle...zadzwon do NFZ i spytaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: ginekomastia IP: *.sasknet.sk.ca 17.04.04, 18:00 Powinna byc refundowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PliP Re: ginekomastia- nie czekaj IP: 213.155.168.* 18.04.04, 17:15 Witam Serdecznie i pozdrawiam. Ja miałem ginekomastię. Sutek powiększał mi się przez 2 lata, chwilowo nawet i drugi. Leczyłem się na onkologii w Pile. jednak zacząłem studiować w Szczecinie i tu udałem się do przychodni onkologicznej. Wyrok był od razu jednoznaczny- NAJLEPIEJ BEDZIE JAK NAJSZYBCIEJ USUNĄĆ. 26 Kwietnia będą 2 lata jak miałem wykonany zabieg usunięcia tego powiększonego gruczołu- "GUZA". Zabieg odbył się pod pełną narkozą, nic mnie nie bolało, miałem załązony dren, zamiast szycia tradycyjną nitką założono mi specjalne plastry aby była jak najmniejsza blizna. w szpitalu byłem razem 5 dni- bo chciałem jak najdłużej. Teraz czuję się dobrze, blizny prawie wcale nie widać a jak ktoś o nią zapyta to mówię mam wymienione serce. Zabieg oczywiście odbył się na kszt Kasy chorych Odpowiedz Link Zgłoś