Dodaj do ulubionych

Sucha skóra

22.07.16, 18:48
Od dziecka mam alergię i astmę oskrzelową oraz bardzo suchą skórę na całym ciele. Wydaję mnóstwo pieniędzy na kremy nawilżające, bo bez nich okropnie łuszczy mi się skóra i jestem przez to cała biała. Co to może być i jak to leczyć?
Obserwuj wątek
    • marcelinaaa87 Re: Sucha skóra 25.07.16, 10:05
      Możliwe, że to atopowe zapalenie skóry. Powinnaś zasięgnąć opinii specjalisty i pójść do dermatologa. Z mojej strony mogę polecić ci krem z lanoliną, Linocholesterol Ziołoleku. Sama go stosuję na przesuszoną skórę na policzkach. Krem bardzo dobrze i długotrwale natłuszcza, ma prosty skład, nie podrażnia i nie uczula. Kupisz go w każdej aptece, cena około 8 zł.
      • katherinebvb99 Re: Sucha skóra 25.07.16, 17:23
        Dziękuję. Wypróbowałam już tyle kremów i balsamów, że jeden więcej nie zrobi mi różnicy ??
      • zgred.polarny Re: Sucha skóra 09.02.18, 21:26

Podrożało - teraz ok. 15,-
    • wellness01 Re: Sucha skóra 29.09.16, 10:46
      dobrze się wchłania i nawilża skórę pharmaceris emotopic emulsje do ciała jak również kremy do twarzy z tej serii

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

100club.pl/artykuly/Jak-zyc-zdrowo-w-pracy,4099.html
    • mysliciel662 Re: Sucha skóra 08.10.16, 14:54
      A może to łuszczyca? Byłaś z tym u dermatologa?
    • foxy_s Re: Sucha skóra 16.11.16, 20:25
      Może rzeczywiście to łuszczyca? Proponuję, abyś udała się do dermatologa - nie zgadzaj się jednak na stosowanie maści ze sterydami, lepiej stosuj preparaty, które ich nie zawierają (np. te - drmichaels.com.pl/). Mi pomogły - Tobie też pomogą!
    • tomekatomek1999 Re: Sucha skóra 21.12.16, 16:32
      Najbezpieczniej byłoby gdybyś udała się do trychologa. Nie wiem skąd jesteś, ale poszukaj ich tu: gabinettrychologiczny.pl/

Jak nie chcesz iść do trychologa, to polecam na suchą skórę głowy użyć świetnej odżywki nawilżającej: www.bionigree.pl/artykul/14-odzywka-nawilzajaca-do-skory-glowy-i-wlosow
    • oeoillan Re: Sucha skóra 15.05.17, 18:17
      Dzień dobry!
      Na początek proszę skorzystać z pomocy innego lekarza dermatologa. Ze swojej strony polecam Linię Oillan Med+ przeznaczona jest do skóry ze zdiagnozowanymi schorzeniami dermatologicznymi (AZS, łuszczyca, egzemy). W składzie zawierają parafinę, mocznik, naturalne oleje roślinne oraz substancje łagodzące. Całą gamę produktów marki Oillan można kupić w aptekach (ich dostępność można sprawdzić na stronie www.ktomalek.pl).

Organizujemy promocję "Oillan kupujesz, podwójnie zyskujesz!". Wystarczy kupić produkty Oillan za min. 70 zł i wgrać paragon na naszej stronie. Pierwsze 3000 osób otrzyma kod na 70 zł na zakupy dowolnych produktów Oillan. Osoby, które otrzymają kod mogą dodatkowo wziąć udział w konkursie - wystarczy odpowiedzieć na pytanie konkursowe na stronie. Do wygrania atrakcyjne nagrody

W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, zachęcam również do kontaktu pod adresem: oillan@oillan.pl
      Online Ekspert marki Oillan
    • jakucja_1 Re: Sucha skóra 26.06.17, 13:56
      Ja mam AZS i używałam rożnych emolientów ostatnio kupiłam serię Elodermu maja bardzo dobry skład zawierają kwasy omega dobrze nawilżają i dodatkowo regenerują skórę.
    • agaat.1992 Re: Sucha skóra 23.01.18, 10:01
      Najlepiej iść do alergologa i wykonać testy, może jakieś składniki Cie uczulają
      • majkawiciak Re: Sucha skóra 30.01.18, 21:16
        Tez wydaje mi się ze to azs

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka