katka16 19.04.04, 14:11 Do jakiego specjalisty nalezy sie udać gdy dokuczaja bóle kregosłupa w okolicy lędźwiowej? Do ortopedy czy neurologa? Bedę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: do specjalisty 19.04.04, 14:32 1. czy przechodzi Ci troszkę w cieple? 2. czy boli najmocniej w trakcie siadania i wstawaniei o gólnie przy schylaniu? 3. czy musisz siedzieć cały czas wyprostowana jak struna, żeby bolało mniej? 4. czy ktoś próbował to rozmasować, ale i tak nie przechodziło? 5. czy boli Cię nawet wtedy, kiedy leżysz w łóżku? jeśli tak, to witaj w klubie, ja przechodzę to średnio raz na rok, trwa 2- 3tygodni i nikt, ani neurolog, ani ortopeda, ani kręglarz, ani rehabilitant nie jest w stanie mi pomóc, badania nie wykazują najmnijeszych zmian. Trochę pomagają wizyty na siłowni, ale musiałabyś znaleźć taką, w której są instruktorzy po rehabilitacji lub awfie. Jeśli to to, oczywiście 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
katka16 Re: do specjalisty 19.04.04, 14:44 W zasadzie pisze to w imieniu mojej mamy. Co do szczegółów to boli cały czas, ale nasila się przy zmianach pogody. Boli również w czasie ćwiczeń gimnastycznych i przy pochylaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: do specjalisty 19.04.04, 15:03 wiesz co, ja zaczęłam swoje wędrówki od masażysty (2 razy), który jednak odesłał mnie do ortopedy, ortopeda do reumatologa, reumatolog do ortopedy i po drodze kręglarza, kolejny ortopeda do neurologa. I tak nic z tego nie było. Ale myślę, że skoro boli przy zmianie pogody, to mogą być na przyklad jakieś zmiany reumatyczne. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś