Dodaj do ulubionych

dziwny bol glowy

IP: *.range217-44.btcentralplus.com 26.04.04, 11:26
Od wczoraj bardzo mocno boli mnie glowa i to w nietypowy dla mnie sposob. raz czolo i
skronie, a potem tak zupelnie z tylu. Tak jakby lupie. Bol sie bardzo nasila jak choc
nieznacznie ruszam glowa. Przeszkadza to na tyle, ze nie moge sie ruszyc z domu. Wczoraj
jak jechalam autem to bol osiagal apogeum na nawet najmniejszych wybojach. Pomozcie
prosze! Nurofen z poczatku pomagal, teraz juz nie.
Obserwuj wątek
    • vecka Re: dziwny bol glowy 26.04.04, 13:27
      hej,

to najprawdopodbniej cisnienie...Idz do pierwszej lepszej apteki i zapytaj sie
      czy ci tam nie moga zmierzyc cisnienia..., powinni w aptece miec cisnieniomiezr
      i ci od reki zmierzyc cisnienie...
    • martini_very_bianco Re: dziwny bol glowy 26.04.04, 16:10
      jak się będzie utrzymywało, to ja bym się do jakiegoś pana doktora wybrała. z
      głową nie ma żartów. możesz mieć jeszcze migrenę szyjną, bo boli Cię ta głowa w
      typowych dla niej miejscach

16%VOL
      22%VAT
      • Gość: Venus Re: dziwny bol glowy IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 26.04.04, 17:51
        Nie ma czegos takiego jak migrena szyjna,

jest migrena z aura lub bez aury, migrena klasterowa, podstawna i
        hemiplegiczna. Sa tez jeszcze rozne inne warianty, np migrena brzuszna gdzie
        bol glowy nie wystepuje.

Twoje objawy wskazuja ze mozesz miec migrene.

Najbardziej typowe dla migreny to pulsujacy, mdlacy bol w skroni, wrazliwosc na
        swiatlo/dzwiek/zapach, wzrastanie bolu przy kazdym ruchu.

Powinnas udac sie do neurologa aby cie zbadal i postawil diagnoze.
        Poza tym polecam prywatne forum MIGRENA tu w gazecie gdzie mozesz dokladnie
        sie dowiedziec o migrenie.

Venus
        • martini_very_bianco Re: dziwny bol glowy 26.04.04, 18:01
          jest coś takiego jak migrena szyjna, niestety, nie mam teraz linku do strony
          pod ręką, jak znajdę, to wkleję

16%VOL
          22%VAT
          • maszar nie ma migreny szyjnej; 26.04.04, 21:31
            jednym z kryteriów diagnostycznych migreny jest wykluczenie schorzeń m.in. w
            obrębie szyi;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka