ibart77
12.04.11, 14:33
NIe wiem juz gdzie zwrocic sie o pomoc wiec moze forum mi pomoze.
Od dziecka czesto chorowalem na przeziebienia i infekcje gornych drog oddechowych.
Bralem duzo antybiotykow jak pobicylina, debecylina Pozniej sie poprawilo ale teraz znowu latwo lapie przeziebienia.
Od kilku lat problem z gornymi drogami oddechowymi zaczynaja sie od zapalenia zatok.
Zwykle antybiotyk pomagal ale od 3 lat moje zatoki produkuja nieustajaco biala wydzieline ktora splywa do gardla i tak zaczyna sie problem. Laryngolog zrobil wymaz i nie znalazl tam nic poza paciorkowcem ktory uznal za rzecz normalna. Stwierdzil ze produkcja wydzieliny jest genetyczna. RTG zatok robione pare razy nic nie wykazalo.. Przegrode mam wyprostowana.
Wydzielina splywa do gardla i powstaje infekcja ktora przenosi sie pozniej na oskrzela. Zwlaszcza przy roznicach temperatur to sie powtarza co oznacza ze czesto mnie dopada to zimna ale i latem przez klimatyzacje. Byc moze to jest alergia? Nie robilem nigdy zadnych testow.
Teraz od 3 miesiecy mam znowu problem. W styczniu katar, bol glowy, gardla - antybiotyk chyba mnie podleczyl ale nie zaleczyl. Luty w miare ale w marcu znowu powrot. ZAwalone zatoki, bol oczu i glowy, gardlo itd. KOlejny antybiotyk ktory tym razem nie pomogl. Do tego doszly problemy z oczami bol gardla. Lekarz stwierdzil ze to alergia (mieszkam chwilowo za granica i tu juz pelna wiosna i wysyp pylkow), dal clarityne ktora nie bardzo pomaga.
Po kilku tygodniach takiego stanu jak dzis zwykle przychodzi bol w klatce piersiowej. 4 lata temu zlekcewazylem to i skonczylem w szpitalu z zapaleniem miesnia sercowego.
Na codzien czuje wydzieline i bol w zatokach, jestem senny. Mam katar ktorego nie moge sie pozbyc. Nawilzanie plynami nie pomaga za bardzo. Dodatkowo ciagle jest mi zimno. Jak sie budze rano, to jestem zimny i mam 35 stopni temperature ciala.
Poza tym od 2 lat mam problem z jelitami. Robilem kolanoskopie i gastroskopie i dodatkowe badania krwi oraz badanie histopatologiczne ktore nie potwierdzily celiaki. Ale jak jem gluten mam bole straszne kolo watroby. Sprawdzalem przeciwciala przeciw transglutaminazie tkankowej i wyniki sa ujemne, przeciwciala przeciwko endomysium ujemne. Ogolne wyniki mimo slabego samopoczucia zawsze mam w normie poza monocytami ktore zawsze sa podwyzszone co by sugertowalo ze jest jakis stan zapalny w moim organizmie.
Odwiedzilem tysiace lekarzy, homeopatie, antybiotyki, ziola i nic nie dziala. Nikt nie wie skad wydzielina, czemu mimo ze wszystko ok tak czesto choruje ani co z moimi jelitami.
Czy ktos moze mi doradzic co j eszcze moge przebadac by sie dowiedziec co mi jest?
Mam 34 lata a nie mam sily i ochoty wstawac z lozka. Nie chce mi sie juz tez chodzic do lekarzy bo tylko przepisuja mi kolejne lekarstwa. Najchetniej polozylbym sie w szpitalu i przeszedl wszystkie mozliwe testy.
Czy ktos moze mi doradzic co mi jest? Co powinienem sprawdzic? Co moze byc przyczyna mojego pogarszajacego sie stanu zdrowia"?