yetyn 01.08.11, 20:28 Witam, Parę dni temu mój kolega miał amputacje nogi, jednak godzinę po operacji mógł już rozmawiać przez telefon i korzystać z laptopa. Czy jest taka możliwość, że po 6-cio godzinnym zabiegu tak dobrze się czuł? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berta-death Re: Stan pacjenta po amputacji 01.08.11, 21:29 Mógł nie mieć narkozy, tylko inne znieczulenie. Wtedy jak tylko psychicznie jest z nim OK, to dlaczego nie miałby rozmawiać. W zasadzie to nawet jak miał narkozę mógł ją wyjątkowo dobrze znieść i być w stanie używalności już godzinę po wybudzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Stan pacjenta po amputacji 01.08.11, 22:06 yetyn napisała: > Witam, > Parę dni temu mój kolega miał amputacje nogi, jednak godzinę po operacji mógł j > uż rozmawiać przez telefon i korzystać z laptopa. Czy jest taka możliwość, że p > o 6-cio godzinnym zabiegu tak dobrze się czuł? > > Pozdrawiam, Nie rozumiem. Znajomy dobrze się czuł a ty pytasz czy to możliwe. Podejrzewasz, że noe miał operacji? S. Odpowiedz Link Zgłoś
yetyn Re: Stan pacjenta po amputacji 02.08.11, 12:46 Hmmm..to dość skomplikowane. :) Wydało mi się to trochę naciągane. ;) Niewiele znam się na medycynie, więc byłam w szoku jak się dowiedziałam, że mogę do niego zadzwonić, a niestety nie mam możliwości odwiedzenia go. No, ale skoro twierdzicie, że pacjent może się dobrze czuć po takim zabiegu.. Dziękuję ja szybką odpowiedź. Pozdrawiam, :) Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Stan pacjenta po amputacji 02.08.11, 14:57 Jak rozmawia z komórki, to jaki problem go namierzyć. Część telefonów ma opcję namierzania wybranego numeru i dostaniesz lokalizację telefonu. Jak jest to szpital to znaczy, że nie kłamie, jak hotel na Hawajach, znaczy, że pewnie łże. Odpowiedz Link Zgłoś
yetyn Re: Stan pacjenta po amputacji 02.08.11, 19:35 Juz dzwonilam do szpitala to powiedzieli ze nie ma tam takiego pacjenta :) Odpowiedz Link Zgłoś
czechowka Re: Stan pacjenta po amputacji 02.08.11, 21:45 Fakt amputacji nogi jest - wydaje mi się - niezmiernie łatwy do zweryfikowania przy spotkaniu, niekoniecznie w szpitalu. Heh Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: Stan pacjenta po amputacji 02.08.11, 22:01 > Jak rozmawia z komórki, to jaki problem go namierzyć. Część telefonów ma opcję > namierzania wybranego numeru i dostaniesz lokalizację telefonu. A poza tym w domu wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Stan pacjenta po amputacji 02.08.11, 22:27 Naprawdę można sobie taką opcję wykupić. Tylko nie wiem czy chodzi o dowolny nr czy o konkretny za jaki się zapłaci. Swojego czasu zatroskanym rodzicom wciskali to jako idealny sposób na możliwość dowiedzenia się gdzie w danym momencie jest dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
yetyn Re: Stan pacjenta po amputacji 03.08.11, 13:00 hmm..raczej nie namierzę telefonu..kolega zmarł podczas kolejnej operacji.. Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: Stan pacjenta po amputacji 03.08.11, 14:54 > hmm..raczej nie namierzę telefonu..kolega zmarł podczas kolejnej operacji.. To nie musi oznaczać, że telefon nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
yetyn Re: Stan pacjenta po amputacji 03.08.11, 21:10 Hmm..telefon zostal hmm..z nim..tam na dole..nie wiem po co..ale o dziwo jest wlaczony.. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: Stan pacjenta po amputacji 04.08.11, 08:12 Kolega sobie z Toba pogrywa. Nikt po 6 godzinnej operacji po godzince nie siedzialby przy laptopie, kto pisze ze tak - nie mial w zyciu zadnej operacji. Jest to raczej fizycznie nie mozliwe bo nawet po malej operacji czlowiek jest wykonczony no i przede wszystkim psychicznie - akurat by mu sie chcialo klikac taaa ;-) Ps. A ze umarl to pewnie jego kolega przyslal Ci smsa ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yetyn Re: Stan pacjenta po amputacji 04.08.11, 10:40 hmm..nie, jego siostra mi powiedziała, która już raz go "uśmierciła" Odpowiedz Link Zgłoś