Dodaj do ulubionych

Guzek w okolicy odbytu???!!!

IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 24.05.04, 13:49
Parę dni temu zrobił mi sie guzek wielkości "groszka" zaraz przy wejściu do
odbytu. Żadnego krwawienia nie ma, nawet przy oddawaniu stolca. W zasadzie
żadnego bólu nieodczuwam. Czuję tylko dyskomfort przy siedzeniu, chodzeniu.
Lekarz pierwszego kontaktu (nie oglądał tego) przepisał mi Proctoglivenol (
trochę mniej mi to dokucza, ale nadal jest). Czekam na wizytę u proktologa -
w moim szpitalu to aż 2 tygodnie. Ale chciałbym wiedzieć co to jest, czy
hemoroidy czy też inna "bajka"??????
Obserwuj wątek
    • vecka Re: Guzek w okolicy odbytu???!!! 24.05.04, 14:04
      Witaj,

hemoroidy gdy sa na zewnatrz to bola, swedza i czasem krwawia...Ciezko
      pwowiedziec co to jest...Jak bedzie cos nie tak, to wezma wycinek pewnie, ale
      moze to tylko hemoroidy...A jaki kolor ma ten guzek?
      POzdrawiam.
      • Gość: duzy2 Re: Guzek w okolicy odbytu???!!! IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 24.05.04, 14:15
        Kolor?? Hymm?? Hyba normalny, tzn. kolor skóry.
        • vecka Re: Guzek w okolicy odbytu???!!! 24.05.04, 14:17
          No to nie jest to guz krwawniczy..., bo te guzki maja kolor siny, podchodza
          krwia, bo tam jest zastoj krwi w nich...
          Moze to jakas brodawka? A nie masz tego wiecej gdzies?
          • Gość: duzy2 Re: Guzek w okolicy odbytu???!!! IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 24.05.04, 14:25
            Zaraz, moment. Moze nie do konca tak z tym kolorem. Kiedy czułem parcie i
            potrzebę WC, to to było powiększone i sine chyba tez, ale jeszcze się temu
            przyjże. I nie mam tego więcej. Jest tylko jeden.
            • vecka Re: Guzek w okolicy odbytu???!!! 24.05.04, 14:35
              OK, przyjrzyj sie dokladnie..i nie panikuj...POzdrawiam.
            • Gość: aga Re: Guzek w okolicy odbytu???!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 10:24
              Proktolog najpierw zaleci Ci całkowite opróżnienie jelit przed następną wizytą.
              Potem włoży Ci rurkę do odbytu i obejrzy dokładnie co jest w środku. Jeśli
              jesteś młody, to mogą być hemoroidy. One nie zawsze muszą krwawić, mogą także
              wypadać, nawet boleć.
              • Gość: duzy2 Re: Guzek w okolicy odbytu???!!! IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 25.05.04, 11:10
                A co jest przyczyna tego że wypadają???
              • Gość: duzy2 Re: Guzek w okolicy odbytu???!!! IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 25.05.04, 11:15
                Zapisany juz jestem na wizytę. Pilęgniarka kazała mi kupić 2 ENEMY i
                zaaplikować jedną wieczorem druga rano przed wizytą. Jak to działa???
      • Gość: duzy2 Re: Guzek w okolicy odbytu???!!! IP: *.udn.pl 24.05.04, 18:34
        a jeżeli to tylko hemoroidy, to czy jest mozliwe że to samo przejdzie? I jak
        długo to moze potrwać.?? Co stosować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka