Dodaj do ulubionych

POMOCY!!!!

22.09.11, 23:22
Glukoza 311 mg, cholesterol całkowity 249 mg, trójglicerydy 448mg, aspat 111u/l, alat 141 u/l. Pozatym mam problemy z kręgosłupem.. ale pracuję i chcę dalej żyć!! Mam dla kogo.
Wyniki w każdym przypadku mam fatalne. Wiem że powinnam stosować dietę. OK.. ale jaką??
Czy ktoś jest w stanie przygotowac dla mnie dietę, biorącą pod uwagę wszystkie moje problemy?? Gdzie mogę znaleść dietetyka który zajmie się przygotowaniem dla mnie jadłospisu?? Bardzo potrzebuję pomocy!! Od lekarzy dostaję diety dla każdego z problemów, ale jak je połączyć żeby były dobre dla wszystkich problemów?? Nie umiem sama skomponować jadłospisu..
Obserwuj wątek
    • tehuana Re: POMOCY!!!! 23.09.11, 00:00
      Udaj sie na to forum: ZDROWA DIETA. Tam specjalisci dostarczaja szczegolowych odpowiedzi.
      • snajper55 Re: POMOCY!!!! 23.09.11, 01:24
        tehuana napisała:

> Udaj sie na to forum:
        > ZDROWA DIETA
        . Tam specjalisci dostarczaja szczegolowych odpowiedzi.

Zgadza się. Tam dostaniesz mnóstwo diet wzajemnie się wykluczających i będziesz mogła codziennie stosować inną.

Przecież samą dietą nie poprawisz swoich wyników. Musisz się leczyć a dietę traktować pomocniczo.

S.
        • tigerness Re: POMOCY!!!! 23.09.11, 10:21
          "Przecież samą dietą nie poprawisz swoich wyników. Musisz się leczyć a dietę traktować pomocniczo. "

No właśnie. Czy te wyniki oglądał np. internista? Czy było wykonywane badanie moczu?
          Przy glukozie 311 mg natychmiast powinnaś dostać skierowanie do poradni diabetologicznej, przy pozostałych wynikach cholesterolu, trójglicerydów oraz transaminaz "do akcji" warto byłoby włączyć lekarza kardiologa. Do diabetologa oraz kardiologa kieruje wspomniany internista / lekarz medycyny rodzinnej - jest nim zazwyczaj lekarz tzw. pierwszego kontaktu.
          • marcik-s Re: POMOCY!!!! 23.09.11, 13:41
            Byłam u diabetologa, mocz też badałam, z moczem jest wszystko OK. Cukier zbiłam juz trochę dietą i lekarstwami. Ale jeśli łykam leki to na jedno pomagają a na inne szkodzą.. dlatego pomyślałam o diecie zbilansowanej, takiej która wspomoże leczenie farmakologiczne i poprawi wszystkie wyniki. I własnie szukam informacji o takim dietetyku który zająłby się przygotowaniem dla mnie diety.. nie przez internet ale przez osobisty kontat. Ja jestem z woj.podkarpackiego.

Pozdrawiam
    • akari7522 Re: POMOCY!!!! 23.09.11, 10:28
      Myślę że pani powinna iść do dietetyka. Przez internet nie można napisać odpowiedniej diety. Brana jest pod uwagę wzrost wiek waga płeć itd. Radzę iść do dietetyka on na pewno pani pomoże. Ale myślę że odpowiednie ćwiczenia + dieta dadzą odpowiedni rezultat!
      pozdrawiam.
      • tigerness Re: POMOCY!!!! 23.09.11, 10:43
        "Myślę że pani powinna iść do dietetyka."

A ja myślę, że założycielka wątku nie powinna słuchać rad od "pseudospecjalistów <medycyny naturalnej>" i ukierunkować się na leczenie u lekarzy specjalistów. Jak można glukozę 311 mg "zbić" dietą"???:
        pl.wikipedia.org/wiki/Cukrzyca
        • snajper55 Re: POMOCY!!!! 23.09.11, 12:18
          tigerness napisała:

> "Myślę że pani powinna iść do dietetyka."
          >
          > A ja myślę, że założycielka wątku nie powinna słuchać rad od "pseudospecjalistó
          > w <medycyny naturalnej>" i ukierunkować się na leczenie u lekarzy specj
          > alistów. Jak można glukozę 311 mg "zbić" dietą"???:
          > pl.wikipedia.org/wiki/Cukrzyca

Albo dieta na problemy z kręgosłupem? No chyba, że ktoś 150 kg waży... ;)

A może zamiast diety zmienić fryzurę? Tylko na jaką?

S.
      • marcik-s Re: POMOCY!!!! 23.09.11, 13:33
        Tak, wiem że dietetyk powinien mi pomóc.. ale jest problem gdzie znaleźć dobrego w woj.podkarpackim. Ćwiczyć , ćwiczę i staram się jeść to co zalecają lekarze, ale czesto ich podpowiedzi się wzajemnie wykluczają.

Pozdrawiam
        • snajper55 Re: POMOCY!!!! 23.09.11, 13:37
          marcik-s napisała:

> Tak, wiem że dietetyk powinien mi pomóc.. ale jest problem gdzie znaleźć dobreg
          > o w woj.podkarpackim. Ćwiczyć , ćwiczę i staram się jeść to co zalecają lekarze
          > , ale czesto ich podpowiedzi się wzajemnie wykluczają.

Dietą nie pozbędziesz się swoich problemów ze zdrowiem.

S.
          • marcik-s Re: POMOCY!!!! 23.09.11, 13:52
            Czyli sugerujesz że tylko lekarstwa mi pomogą??
            Może jednak zmiana sposobu odżywiania, ćwiczenia i trochę lekarstw.. dałoby porządany efekt?
            • snajper55 Re: POMOCY!!!! 23.09.11, 16:17
              marcik-s napisała:

> Czyli sugerujesz że tylko lekarstwa mi pomogą??
              > Może jednak zmiana sposobu odżywiania, ćwiczenia i trochę lekarstw.. dałoby por
              > ządany efekt?

Jeśli rzeczywiście masz taki poziom glukozy na czczo, to żadna dieta jej nie sprowadzi do normalnego poziomu.

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka