Dodaj do ulubionych

zapalenie woreczka zolciowego

12.10.11, 00:20
czytam i wszedzie pisza ze to najczesciej powoduja kamienie z tym ,ze ja tych kamieni nie mam ( sprawdzano w szitalu). Jest to mozliwe?
czy ktoras moze miala taka infekcje ? jak zapobiegac zeby znow mi sie takie cos nie przydarzylo?
Obserwuj wątek
    • mag401 Re: zapalenie woreczka zolciowego 12.10.11, 09:16
      Witam Cichocki Warszawa! Mam stan zapalny dróg żółciowych powyżej 40 lat. Żadne metody medyczne i medycyny naturalnej nie pomagają. Używam tylko zioła, które sam dobieram / metody radiestezyjnie/ a ogólne wyniki medyczne mam prawidłowe. Te stany zapalne wykluczają używanie alkoholu. Badania pozwalające na wykrycie co powoduje stan zapalny - mogą nic nie wykazać ponieważ bakterie przy długich stanach zapalnych przyjmują postać niewykrywalną . Jeśli chcesz to kup dobry zapper na allegro w cenie z przesyłką ~ 200 zł. Terapie opisuje Dr Clark w książce TERAPIA ŻYCIA. Jeśli masz dużo pieniędzy to poczytaj na internecie testowanie wegetatywno-rezonansowe. Po przeczytaniu wyników badania stracisz chęć do życia bo tyle tam będzie różnych żeczy napisane.
    • cccykoria Re: zapalenie woreczka zolciowego 12.10.11, 11:17
      lexie007 napisała:

> czytam i wszedzie pisza ze to najczesciej powoduja kamienie z tym ,ze ja tych k
      > amieni nie mam ( sprawdzano w szitalu). Jest to mozliwe?
      > czy ktoras moze miala taka infekcje ? jak zapobiegac zeby znow mi sie takie c
      > os nie przydarzylo?

na początku gdy jeszcze nie miałam kamieni i polipów(a bóle były) radiolog w opisie napisał mi coś w tym stylu -bezkamiczne zapalenie pęcherzyka żółc .
      • lexie007 do cccykori!!!!!!! 12.10.11, 15:30
        cccykoria a co ci przepisal na bole ? leczyli cie antybiotykiem? przeszlo ci? kiedy to bylo? jak to zapobiegasz dalej masz bole czy juz narazie nie?
        dzieki za odpowiedz!!!
        • kozica111 Re: do cccykori!!!!!!! 12.10.11, 15:54
          Są leki przeciwzapalne na woreczek bez recepty, niemniej lepiej jednak pogadać z lekarzem.Można tez zrobić próby wątrobowe i enzymy trzustkowe.
        • cccykoria Re: do cccykori!!!!!!! 12.10.11, 21:11
          lexie007 napisała:

> cccykoria a co ci przepisal na bole ? leczyli cie antybiotykiem? przeszlo ci? k
          > iedy to bylo? jak to zapobiegasz dalej masz bole czy juz narazie nie?
          > dzieki za odpowiedz!!!

nie leczyli, bo kamieni nie miałam stwierdzili.Usg robiłam prywatnie robil mi radiolog z Wrocka ale to było b. dawno temu i nie brali pod uwagę tego co napisał. potem po chyba kilku latach w związku z bólami byłam w szpitalu i okazało się, że mam b. malutkie kamyki o ostrych kątach (a te są najgorsze dają tak popalić.) ipolipowatość Dalej nie brali tego pod uwagę nawet zrobili gastroskopię i nic ani helikobakter itp
          mase potem usg i wreszcie pani dr radiolog mówi nie ma żartów polipy itp mogą się urakowić, najlepiej usunąć. Dalsza część to już w skrócie zdecydowali, że będą laparoskopowo, pomimo, że chciałam klasyczną i zobaczyłam, te cholerstwo, malutkie jak łebki od zapałek ale ostre i było ich kilka. Dalszy ciąg o mało nie wyszłam nogami do przodu przy drugiej hospitalizacji, bo przy laparo.. uszkodzili mi PŻW i miałam żółciowe zapalenie otrzewnej itd. Do dzisiaj mam bóle zapalenie żołądka refluks i cały czas na lekach nexium itp

jak odnajdę opis to napiszę dokładnie , to nie muszą być od "woreczka", może to być żołądek , jelita, trzuska nie określilaś dokładnie gdzie Cię boli. itp. Warto by zrobić gastroskopię wtedy byś wiedziała na czym stoisz.
          • lexie007 Re: do cccykori!!!!!!! 12.10.11, 22:50
            dzieki wielkie za odp :) choc nie bardzo podtrzymujaca ne duchu ale .. takie zycie:(

u mnie bylo tak gdzies kolo mca( raz na jakis czas nie reguralnie) temu zaczal mnie pobolewac zoladek taki nagly bol skurcz myslalam ze to moze z nerwow . Ale az tak sie nie przejmowalam .. dopiero na poczatku poprzedniego tyg co noc mialam je reguralnie zawsze w nocy jak spalam skurcz nic nie pomagalo az w koncu samo jakos przestawalo bolec. Poszlam do gastologa on pomacal mnie i na "piekne oczy " chyba stwierdzil ze to zap zoladka byc moze tez mam hellictobakter. przepisal lek cos jak renigas i lek na sen antyhistaminowy ale dwa dni pozniej mialam w nocy taki bol ze wyladowalam w szpitalu.
            tam pobrali krew stwierdzii lekkka infekcje dali antybiotyk dozylnie i tabsy agumentina .Zrobili tez rtg a na nich nie bylo widac kamieni nie zrobili usg bo mowil ze nie potrzebnie bo on widzi to co chcial zobaczyc ze mam zap woreczka czy pecherzyka zolciowego.
            I tyle...
            na wszelki wypadek ide jeszcze na usg tak dla siebie zeby sie upewnic na 100% ze nic tam nie ma.
            Boje sie tego ze mi sie to wroci. Boje sie isc spac , nie wiem co jesc zeby mi znow nie wrocilo.
            caly czas potem bralas leki ? wiedzialas potem kiedy bole sie u ciebie pojawia? jak cos zjadlas tlustego albo pozno?
            Trzymalas jakas diete?
            wiekie dzieki za odpowiedz!!:)
            • lexie007 Re: do cccykori!!!!!!! 12.10.11, 22:51
              tez takie skurcze mialas zoladka czy inaczej to wygladalo u ciebie? jaki lek ci pomagal na taki bol?
            • cccykoria Re: do cccykori!!!!!!! 15.10.11, 16:28
              B. dziwne, że nie zrobili Tobie usg w szpitalu, ale cóż chyba "oszczędność", albo olewanie.
              Zrób sobie te usg, jeżeli by wyszlo, że pęcherzyk o pogrubiałych ścianach bez złogów to świadczy o stanach zapalnych, ale teraz można sobie gdybać, póki nie zrobisz usg.
              Dieta zero smażonego pikantnego kwaśnego tłustego. Zupy na warzywach (bez cebuli pory itp) mięso b. chude(chociaż nie jadam ewentualnie tylko drób - pierś ) bez pieprzu itp

sosy na wodzie, z pieczywa tylko weka itp Posiłki w małych ilościach i częstoi nic gorącego i jeść powoli itd

zawsze mnie bolało pod lewym żebrem i ból promieniował do żołądka, ile razy mialam robione gastro nawet ekg- podejrzenie zawału itp
              rzadko kiedy w prawym boku, tylko ewentualne kłucie. Z peryspektywy czasu teraz ciężko mi odróżnić te bóle bo doszły po okaleczeniu PŻW i będę tak się męczyć, bo miałam marticę usunięto mi 1 cm PŻW i zszyto więc u mnie to może przebiegać inaczej. Bóle całe nadbrzusze w miejscu zszycia i do żołądka. Jak zjem coś zakazanego to jakby pieprzem posypać ranę.

owoce - banany jabłka gotowane i nic więcej, ale każdy inaczej.
              moglabym tak długo wymieniać ale bez sensu. obserwuj czy ból występuje zaraz po jedzeniu, czy póżniej i po jakim jedzeniu i nie panikuj bo to zły doradca.Pozdrawiam
              • lexie007 Re: do cccykori!!!!!!! 17.10.11, 00:19
                dzieki za odpowiedz:)
                no nie zrobil mi w szpitalu bo twiedzil ze na rtg widzi ze tam nic nie ma! o taki fachowiec!!
                bylam na usg 2 dni temu i sie okazalo ze cos tam jednak jest . Albo dwa polipy o wielkosi gora do 3,5 mm albo kamienie. Nie mogla tego stwierdzic , bo niby kamienie lataja w woreczku ( obrala mnie i na prawo i lewo) a to wlasnie caly czas bylo jakby przyczepione do scianki woreczka ,ktore swoja droga bylo pogrubione swiadczace o infekcji. Podobno tez ta zolc byla taka jak "bloto".
                Narazie mam czekac i za 2 miechy na konsultacje;I jak cos tam nadal bedzie to trzeba bedzie usunac.
                I teraz jak na bombie sie czuje. Niby leki mam brac ale kto to wie czy i kiedy mnie znow chwyci atak .
    • mag401 Re: zapalenie woreczka zolciowego 13.10.11, 21:02
      Witam Cichocki Warszawa. Jeśli ktoś musi iść na operację niech idzie o tym decydują lekarze lub bardzo silny atak i człowiek naw wszystko się godzi. Nie zapominajcie , że drogi żółciowe są w całej wątrobie i takie kłopoty mogą się pojawić w innych częściach wątroby. Należy poczytać w internecie albo kupić jakąś książkę na temat oczyszczania organizmu. Jeśli nie będziecie oczyszczali organizmu to kłopoty z wątrobą będziecie mieli całe życie. Zacznijcie myśleć z dużym optymizmem i dbajcie o swój organizm.
      • snajper55 Re: zapalenie woreczka zolciowego 13.10.11, 23:23
        mag401 napisał:

> Witam Cichocki Warszawa. Jeśli ktoś musi iść na operację niech idzie o tym de
        > cydują lekarze lub bardzo silny atak i człowiek naw wszystko się godzi. Nie zap
        > ominajcie , że drogi żółciowe są w całej wątrobie i takie kłopoty mogą się poja
        > wić w innych częściach wątroby. Należy poczytać w internecie albo kupić jakąś k
        > siążkę na temat oczyszczania organizmu. Jeśli nie będziecie oczyszczali organiz
        > mu to kłopoty z wątrobą będziecie mieli całe życie. Zacznijcie myśleć z dużym o
        > ptymizmem i dbajcie o swój organizm.

Oczyszczanie, okadzanie, odczynianie uroków to fundament zdrowia. W średniowieczu.

S.
      • lexie007 Re: zapalenie woreczka zolciowego 13.10.11, 23:54
        mag401 napisał:

> Witam Cichocki Warszawa. Jeśli ktoś musi iść na operację niech idzie o tym de
        > cydują lekarze lub bardzo silny atak i człowiek naw wszystko się godzi. Nie zap
        > ominajcie , że drogi żółciowe są w całej wątrobie i takie kłopoty mogą się poja
        > wić w innych częściach wątroby. Należy poczytać w internecie albo kupić jakąś k
        > siążkę na temat oczyszczania organizmu. Jeśli nie będziecie oczyszczali organiz
        > mu to kłopoty z wątrobą będziecie mieli całe życie. Zacznijcie myśleć z dużym o
        > ptymizmem i dbajcie o swój organizm.

a to niby jest odp na moj watek? czytaj ze zrozumieniem ok?:)
    • rotkaeppchen1 Re: zapalenie woreczka zolciowego 14.10.11, 23:42
      Ja bym sie tak bardzo nie sugerowala tym, co stwierdzili w szpitalu. Mialam pare miesiecy temu usuwany woreczek, ponoc byl tylko "piasek" i jeden kamien, ktory zatkal przewod zolciowy. A po operacji dostalam piekny pojemniczek wypelniony po brzegi kamieniami. Bylam zdziwiona, bo kazde USG a takze innego rodzaju badania nie wykazywaly obecnosci wiekszych kamieni. Gdybym wiedziala, ze tam sa, usunelabym woreczek duzo wczesniej a nie czekala na zapalenie trzustki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka