Dodaj do ulubionych

tracę wzrok.pomocy!!!!

19.10.11, 15:49
Witam wszystkich i proszę o pomoc. Mam na imię Agnieszka, mam 42 lata..odkąd pamiętam zawsze miałam problemy ze wzrokiem.Początek był taki że jedno oko miało wadę,którą trzeba było korygować okularami..niestety nie nosiłam okularów, byłam dzieckiem a rodzice mnie nie przypilnowali.W wieku 26 lat zwróciłam uwagę, że pogorszyło się znacznie widzenie w tym oku i postanowiłam iść do okulisty.Okulistka stwierdziła, że nie wie dlaczego tak się dzieje mało tego nastąpiły zaburzenia w drugim oku. Zwykła lekarka stwierdziła że jest to jaskra i tak zaczęła się długa droga i doświadczenia z okulistami.Odpuściłam sobie jaskrę gdyż nie wszyscy to potwierdzali.4 lata temu znowu pojawiły się problemy i zaczęłam odwiedzać okulistów.5-ciu lekarzy oceniło że nie jest to jaskra nie podając przyczyny,miałam robione wszystkie badania i nawet nie zauważyłam że zawęża mi się pole widzenia ale wyniki badań tego nie pokazywały.W tym roku w kwietniu stało się coś dziwnego z moimi oczami i zaczęłam coraz mniej widzieć..długa droga, 10-ciu okulistów w tym między innymi prof.Szaflik,klinika w Katowicach, Instytut jaskry w Warszawie bez diagnozy jaskry...może ktoś z Was jest w stanie mi pomóc, może ma podobny problem..albo możecie polecić leczenie gdzieś za granicą albo diagnostykę bo naprawdę nie wiem co mam robić.Jestem załamana całą tą sytuacją..z dnia na dzień widzę coraz gorzej.
Podaje w razie czego swój adres e-mail:
agn1969@wp.pl
Obserwuj wątek
    • siostra.bronte Re: tracę wzrok.pomocy!!!! 19.10.11, 19:34
      Nie masz żadnych innych niepokojących objawów, kłopotów ze zdrowiem? Może to nie jest problem czysto okulistyczny.
      • easyblue Re: tracę wzrok.pomocy!!!! 19.10.11, 21:03
        Pewnie głupio zabrzmi, ale nie smarujesz całej twarzy wraz z powiekami jakimś kremem, np.niveą?
    • baska192 Re: tracę wzrok.pomocy!!!! 19.10.11, 23:40
      Mialas specjalistyczne badania angio z kontrastem i OCT???
    • mag401 Re: tracę wzrok.pomocy!!!! 21.10.11, 10:33
      Witam Cichocki Warszawa!
      Proszę wpisać w google hasło "badanie krwi w ciemnym polu widzenia"

Ponadto zapoznać się www.wektorlifesystem.pl - diagnostyka organizmu.
      Nie potrafię ocenić trafność diagnozy tych 2 metod jak i wyniki leczenia bo nie miałem żadnej osoby po tych kuracjach.
      • 25augustyna Re: tracę wzrok.pomocy!!!! 24.10.11, 12:17
        byłaś u neurologa? To takie trochę zastanawiające, że najpierw jedo oko. Przyczyną może być np.guz, tętniak uciskający nerw wzrokowy. Doprowadź do tego by wykonano Ci dokładną diagnostykę - tomograf komputerowy.
    • zyrafa46 Re: tracę wzrok.pomocy!!!! 26.10.11, 22:20
      Napisz do mnie na pocztę.
      Tu, teraz nie bardzo mogę (czas) odpowiadać.
      Przyszłam zapytać o kolano...
      O oczach sama wiem.
      Ż.
    • marbor1 Re: tracę wzrok.pomocy!!!! 06.12.13, 13:33
      Ja miałam robione to badanie w gabinecie okulistycznym specjalnym aparatem. Nazywa się on bodajże oftalmoskop.
      • aqua48 Re: tracę wzrok.pomocy!!!! 06.12.13, 13:48
        Ja bym jeszcze poszła do dobrego neurologa, a nawet poprosiła o gruntowne przebadanie neurologiczne w szpitalu. Czy byłaś badana pod kątem SM?
        • asis09 Re: tracę wzrok.pomocy!!!! 06.12.13, 14:57
          a ja pomyślałabym o boreliozie
          • oldboy42wawa Re: tracę wzrok.pomocy!!!! 06.12.13, 22:59
            no tak może być że kleszcz cię pogryzł
        • jematkajakichmalo Re: tracę wzrok.pomocy!!!! 06.12.13, 20:57
          Tez pomyslalam o SM.. :( Tak to sie wlasnie zaczelo (juz lata wczesniej, ale nikt z tym nic nie robil) u mojej kuzynki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka