agn1969
19.10.11, 15:49
Witam wszystkich i proszę o pomoc. Mam na imię Agnieszka, mam 42 lata..odkąd pamiętam zawsze miałam problemy ze wzrokiem.Początek był taki że jedno oko miało wadę,którą trzeba było korygować okularami..niestety nie nosiłam okularów, byłam dzieckiem a rodzice mnie nie przypilnowali.W wieku 26 lat zwróciłam uwagę, że pogorszyło się znacznie widzenie w tym oku i postanowiłam iść do okulisty.Okulistka stwierdziła, że nie wie dlaczego tak się dzieje mało tego nastąpiły zaburzenia w drugim oku. Zwykła lekarka stwierdziła że jest to jaskra i tak zaczęła się długa droga i doświadczenia z okulistami.Odpuściłam sobie jaskrę gdyż nie wszyscy to potwierdzali.4 lata temu znowu pojawiły się problemy i zaczęłam odwiedzać okulistów.5-ciu lekarzy oceniło że nie jest to jaskra nie podając przyczyny,miałam robione wszystkie badania i nawet nie zauważyłam że zawęża mi się pole widzenia ale wyniki badań tego nie pokazywały.W tym roku w kwietniu stało się coś dziwnego z moimi oczami i zaczęłam coraz mniej widzieć..długa droga, 10-ciu okulistów w tym między innymi prof.Szaflik,klinika w Katowicach, Instytut jaskry w Warszawie bez diagnozy jaskry...może ktoś z Was jest w stanie mi pomóc, może ma podobny problem..albo możecie polecić leczenie gdzieś za granicą albo diagnostykę bo naprawdę nie wiem co mam robić.Jestem załamana całą tą sytuacją..z dnia na dzień widzę coraz gorzej.
Podaje w razie czego swój adres e-mail:
agn1969@wp.pl