ramka2 16.11.11, 19:02 Witam, czy ktoś wie, gdzie w Warszawie na NFZ można zrobić ten zabieg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: fala uderzeniowa 16.11.11, 21:38 ramka2 napisała: > Witam, > czy ktoś wie, gdzie w Warszawie na NFZ można zrobić ten zabieg? Na poligonie? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: fala uderzeniowa 16.11.11, 22:01 easyblue napisała: > NFZ nie zapłaci za poligon:) Na poligonie darmo leczą. Zresztą NFZ chyba tak płaci za to jak za leczenie bioenergoterapią. S. Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: fala uderzeniowa 16.11.11, 22:17 A może ta fala dla teściowej /fuj, ale wredna jestem:P/? Może wtedy jakiś zakład pogrzebowy zasponsoruje? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: fala uderzeniowa 17.11.11, 01:37 easyblue napisała: > A może ta fala dla teściowej /fuj, ale wredna jestem:P/? Może wtedy jakiś zakł > ad pogrzebowy zasponsoruje? Dla teściowej to siłę fali w megatonach się mierzy. Takie fale to tylko na receptę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: fala uderzeniowa 16.11.11, 22:04 Fala, ale jaka? O jakiej broni myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: fala uderzeniowa 16.11.11, 22:58 Niezwykle skuteczny, nieinwazyjny system fal uderzeniowych BTL-SWT, jest jedną z najnowocześniejszych metod walki z dolegliwościami bólowymi. Terapia falami uderzeniowymi BTL-SWT z powodzeniem stosowana jest bowiem w dziedzinie ortopedii, rehabilitacji i medycyny sportowej. zdrowie.pl Z tego co wiem NFZ nie refunduje tych zabiegow. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: fala uderzeniowa 17.11.11, 01:35 mel.la napisała: > Z tego co wiem NFZ nie refunduje tych zabiegow. Oczywiście, że nie refunduje. Tak samo jak nie refunduje Zappera czy hydrokolonoterapii. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: fala uderzeniowa 17.11.11, 10:48 snajper55 napisał: > > Oczywiście, że nie refunduje. Tak samo jak nie refunduje Zappera czy hydrokolon > oterapii. > > S. Dla mnie to nie jest takie oczywiste bo w Holandii terapie uderzeniowa stosuje sie w szpitalu na ortopedii wiec to chyba nie sa jakies czary mary, z reszta dzieki tej terapii pozbylam sie ostrogi pietowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: fala uderzeniowa 17.11.11, 14:50 > Dla mnie to nie jest takie oczywiste bo w Holandii terapie uderzeniowa stosuje > sie w szpitalu na ortopedii wiec to chyba nie sa jakies czary mary, z reszta dz > ieki tej terapii pozbylam sie ostrogi pietowej. Jest trochę pozytywnych doniesień na temat skuteczności ESWT w określonych schorzeniach. W Polsce rzeczywiście NFZ nie finansuje tego, być może z braku przekonywujących dowodów, a może producenci jeszcze za mało komuś zaproponowali. Trudno powiedzieć. Jest mało podobne, abyś pozbyła się tzw. ostrogi, co najwyżej pięta przestała boleć. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: fala uderzeniowa 17.11.11, 05:25 z tego co wiem to ok 50 zl za zabieg a trzeba kilka. Znajomy ortopeda uwaza, ze to dobry zabieg np na leczenie tzw ostrogi pietowej. Sam nie mam osobistej wiedzy na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
zupka88 Re: fala uderzeniowa 27.12.11, 12:53 ja robilam u pana Więcka w Krakowie zabieg falą na Achillesa, za jeden zabieg płaciłam 50zł, miałam ich 3 i pomogły. Odpowiedz Link Zgłoś