Dodaj do ulubionych

Zdrowie mojej córki

07.01.12, 14:41
Moja trzyletnia córka brała klacid siedem dni potem dożylnie Zinat . Trzy dni ma już brzydką kupę . I wymiotuje raz dziennie, dużo śpi nie chce jeść. Czy to są objawy brania antybiotyków ?
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: Zdrowie mojej córki 07.01.12, 17:55
      Podawałaś jej probiotyki?
      Zajrzyj do ulotek leków, a jak ich nie masz poszukaj w necie. Ew. zadwoń potem na pogotowie i zapytaj, co masz zrobić. Nie powinni Ci odmówic porady, bo lepiej telefonicznie poinstruować, niż leczyć odwodnione dziecko.
      Dawaj jej lekkie rzeczy, np.paluszki. Niech je minimum. Ważne, by piła. A jak masz probiotyki - zacznij od razu dawać.
    • kalla2005 Re: Zdrowie mojej córki 07.01.12, 19:25
      wiol.a75 napisała:

> Moja trzyletnia córka brała klacid siedem dni potem dożylnie Zinat . Trzy dni m
      > a już brzydką kupę . I wymiotuje raz dziennie, dużo śpi nie chce jeść. Czy to s
      > ą objawy brania antybiotyków ?
      >
      • baska192 Re: Zdrowie mojej córki 07.01.12, 23:07
        Dziecko powinno dostac przy antybiotyku oslone antygrzybicza w postaci nystatyny czy innych srodkow.To naprawde dziwne ,ze w dzisejszych czasach ludzie wszystkiego dowiaduja sie od ludzi na forum a nie od lekarzy.Tak ta kupka moze byc wynikiem nadkazenia grzybami i teraz nalezy pakowac w dziecko probiotyki.Konsultacja z lekarzem tez wskazana razie dalszych problemow.I jogurty in dieta bez cukru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka