Dodaj do ulubionych

Czym skutecznie leczyć łuszczycę?

18.02.12, 12:30
Witram, co możecie polecic przy leczeniu łuszczycy? z chorobą zmagam sie dwa lata, stosuję różne maści/nawilżacze/kuracje i w większości nie pomagają, a jak już to tylko chwilowo. może coś przeoczyłam czym warto by spróbować kuracji, proszę pomóżcie. A może w ogóle się tego nie można pozbyć? - takie opinie też słyszałam...
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: 28.02.12, 20:26
      Stelara. Lek w zastrzykach. Ponoc skuteczny, tylko ma straszne skutki uboczne ;).
    • no1teresa Re: Czym skutecznie leczyć łuszczycę? 28.02.12, 21:39
      dieta dr Budwig, bez skutków ubocznych!
      • ewczak6 Re: Czym skutecznie leczyć łuszczycę? 18.04.12, 21:56
        Polecam kosmetyki mediderm;) albo cutishelp maśćkonopna ;)

<< - Porady farmaceutki - >>

zapytaj-farmaceute.blogspot.com/
    • ilkas2 Re: rada dla autora 21.06.12, 17:45
      mas_ko napisał:

> Jeśli zaś obawiasz się skótków ubocznych, to dobre rezultaty daje także leczeni
      > e naturalnymi dermokosmetykami, stanowią podstawę pielęgnacji skóry łuszczycowe
      > j, oraz działają wspomagająco przy leczeniu łagodnej i średnio ciężkiej odmiany
      > łuszczycy pospolitej.

Może Pan coś więcej na ten temat napisać? Wydaje mi się że stosowałam już jakieś kremy - chyba dermokosmetyki właśnie ale rezultaty były średnie :(
    • majenkir Re: rada dla autora 22.06.12, 21:00
      mas_ko napisał:
      > Zapewne sterydy już były stosowane

Niby dlaczego sterydy mialy byc juz stosowane????
    • majenkir Re: rada dla autora 25.06.12, 20:05
      Mialam nadzieje, ze sterydy w "leczeniu" luszczycy odeszly juz do lamusa.
      Choruje na l. juz od 25 lat i kiedys faktycznie recepta na steryd byla dawana juz na pierwszej wizycie, a jak nie, to mozna bylo na rynku kupic "cudowny lek" z Wegier (zapomnialam nazwy).
      To smutne, ze przez te wszystkie lata nic sie nie zmienilo? :(
    • ilkas2 Re: Czym skutecznie leczyć łuszczycę? 02.07.12, 14:41
      Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem oraz rady! część z rzeczy o których napisaliście już wprowadzam w życie i widzę wpewną poprawę!
      • 4elzbieta494 Re: Czym skutecznie leczyć łuszczycę? 15.01.16, 09:16
        ręcznie robiona maść owsiana i kąpiele w słomie owsianej,o szczegóły proszę pytać na maila elzbieta494@wp.pl
    • jestem_niezadowolona Re: Czym skutecznie leczyć łuszczycę? 21.11.13, 11:03
      Najlepiej znaleźć przyczynę. A ta często gęsto pochodzi z środka... w szczególności od jelit.
    • ika_lewandowska Re: Czym skutecznie leczyć łuszczycę? 15.03.25, 10:58
      Porada na lecznie łuszczycy!!!!

Piszę tą wiadomość aby pomóc osobom choprym na łuszczycę. Dwie osoby z mojej rodziny zmagały się z tą chorobą, którą stwierdził lekarz. Dermatolog zalecił leczenie ]Nizoralem.
      Wystarczy po kąpieli posmarować miejsca pokryte łuszczyca Nizoralem ( uzywane były te w saszetkach). Trzymać na skórze dwie godziny około. Po tym czasie zmyć i niczym nie smarować. Tak przez około tydzień codziennie. W zależności od stanu choroby. Po tym czasie łuszczyca znika. W przypadku nawrotu powtórzyć lezczenie za kilka miesięcy. Po dwóch trzech kuracjach łuszczyca znika zupełnie!!!!
      Jest to drogocenna rada dla ludzi chorych na tą chorobę. Nie biorę jednak odpowiedzialności za skutki tego leczenie chociaż tak jak wspomniałem dwie bliskie mi osoby zostały uleczone.
      Życzę chorującym powrotu do zdrowia.
      Kamil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka