Dodaj do ulubionych

polip w nosie

27.02.12, 11:17
Bylem u laryngologa i stwierdził, że mam polip w przegrodzie nosowej zakwalifikowany do zabiegu operacyjnego. Dostałem skierowanie na tomografię komputerową. Chciałem się spytać czy ktoś ma jakieś doświadczenia w leczeniu tej przypadłości ?
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: polip w nosie 27.02.12, 17:11
      Moja córka miala. Poniewaz nos to nos, więc łatwo zadrapać, co tez kilka razy jej się zdarzyło. Kiedyś zadrapała tak, że... odpadł. Nie odrósł. Do dziś go nie ma. Ja mam polip w zatoce szczękowej i nic z nim nie robię, bo aż tak znowu nie przeszkadza. Laryngolog powiedział, ze jakby mi dawały w kośc katary etc, to mam przyjść i wtedy zrobi się ponowne TK /by sprawdzić, czy nie rośnie/ i ew. zakwalifikuje do zabiegu.
    • majenkir Re: polip w nosie 28.02.12, 20:04
      Mialam usuwane polipy (w obu dziurkach) pare lat temu. Strasznie sie balam zabiegu i dlatego go odwlekalam, teraz mysle, ze strasznie glupia bylam :). Na razie nic nie odroslo ;).
    • mark230 Re: polip w nosie 29.02.12, 08:35
      Dzięki za odpowiedzi. Nawiasem mówiąc - 2 lata temu miałem usuwanego tłuszczaka na ramieniu, cholernie bolało :-( ale byłem później bardzo zadowolony, że to zrobiłem - chociaż mi się odnowił i trzeba było powtórzyć usuwanie (dr określił to jako satelity). TK nosa będę miał na początku maja, chociaż termin był 2 tygodnie wcześniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka