Dodaj do ulubionych

problem z bólem karku

11.03.12, 21:53
Witam. Od ponad 2 miesięcy strasznie boli mnie kark, a dokładnie tak jakby mięśnie po bokach szyi. Cały czas myślałam, że przejdzie, że mnie zawiało albo coś. Ale nie przechodzi już tak długo. Masowałam, smarowałam, zmieniałam poduszki... i nic. Dodam, że mam dopiero 24 lata i 6-o miesięczną dzidzię w domu. Czasem boli bardziej, czasem mniej ale nie przechodzi. Co to może być, jak myślicie? Znacie jakieś ćwiczenia żeby to "rozruszać"?Na boki ledwo głowę przechylam, bo tak boli.Jak kręcę głową "kółka"to dziwnie mi strzela w karku kiedy mam głowę odchyloną do tyłu. Pomocy:(
Obserwuj wątek
    • mel.la Re: problem z bólem karku 12.03.12, 00:24
      Mysle, ze to od kregoslupa, powinnas wybrac sie do specjalisty... chiropractor zdaje sie ?
      Mam podobnie ale jestem duzo starsza, tez strzela mi w karku jak ruszam glowa a niedawno bolal mnie miesien z tylu po lewej stronie od karku do glowy i puscilo mi dopiero po diazepamie.
      Cwiczenia jakie pokazywal mi fizjoterapeuta to wlasnie skrety glowa w lewo, prawo, przod, tyl i dobre jest takie cwiczenie - siedzisz prosto i cofasz brode mocno do siebie i wytrzymujesz kilka sekund.
    • labadine Re: problem z bólem karku 12.03.12, 07:56
      www.milmed.ovh/kr_szyjny.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka