Dodaj do ulubionych

Powracająca biegunka

26.04.12, 22:16
Od jakichś 2-3 tygodni co parę dni dosłownie mam biegunkę, co zdążę się zaleczyć stoperanem to po 4-5 dniach wraca, nie wiem może już się uzależniłam, nie jem nic takiego, żeby tak mnie trzymało... co byście zrobiły na moim miejscu, iść do lekarza?
Obserwuj wątek
    • martinka80 Re: Powracająca biegunka 26.04.12, 22:49
      Skoro cie już tak długo trzyma może rzeczywiście powinnaś udać się do lekarza, albo zmienić lek. Może spróbuj też jakiś domowych sposobów. Mi w takich przypadkach pomaga węgiel leczniczy.
      • oli200 Re: Powracająca biegunka 27.04.12, 00:07
        Ja zażywam Stoperan i pomaga mi.A to,że biegunka wraca Ci po kilku dniach to już może rzeczywiście jakiś głębszy problem,oczywiście oby nie.Idź do lekarza,będziesz spokojniejsza.
    • czerwonaorchidea Re: Powracająca biegunka 27.04.12, 13:16
      Stoperan nie leczy biegunki, to pierwsza sprawa. To, że zauważasz poprawę po jego zażyciu, wcale nie oznacza, że pozbyłaś się problemu. On działa na zasadzie blokady, zatrzymuje biegunkę w jelitach a tam wirusy i bakterie dalej się namnażają w najlepsze.
      Radziłabym Ci zastosować smectę, bo ona w przeciwieństwie do wyżej wspomnianego leku nie hamuje naturalnego odruchu jelit, absorbuje toksyny, po czym wydalane są one na zewnątrz. Tylko w taki sposób możemy wyleczyć sie z biegunki a nie poprzez zatrzymywanie problemu w środku.
    • barbibarbi Re: Powracająca biegunka 27.04.12, 16:58
      ja tak miałam po zjedzeniu niedowędzonej szynki wiejskiej. Dostalam leki przywracające równowagę bakteryjną w jelitach. Stoperanem na dłuższą metę się nie wyleczysz, to pewnie jakaś bakteria się zagnieździła, idź do lekarza.
    • luckyme22 Re: Powracająca biegunka 27.04.12, 20:49
      wydaje mi sie, ze najrozsadniej bedzie pojsc do lekarza po prostu, bo mozesz sie odwodnic albo nie wiadomo co jeszcze. mnie stoperan nigdy nie pomagal, leczylam sie raczej domowymi sposobami.
    • wera900 Re: Powracająca biegunka 27.04.12, 22:31
      Najlepiej skonsultować się z lekarzem- na pewno nie zaszkodzi. Możesz też spróbować stosować probiotyki np Lactoral. Probiotyki odbudowywują florę bakteryjną jelit i normują pracę układu żołądkowo jelitowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka