pejw95
10.05.12, 13:55
Witam . Od ponad miesiaca czuje sie zle , tepe bole brzucha itp . poszedlem sie przebadać i po wykluczeniu innych dostałem w koncu wyniik HB na poziomie 1,42 . Moj lekarz przepisal mi antyiobtyk Zinnat na 10 dni . po 10 dniach nie odczulem prawie zadnej poprawy a wyniki nowego badania wskazaly Helicobacter na 1,35 ( czyli prawie zadnej poprawy) trafilem do dobrego lekarza , on przepisal mi : Amotaks 2 x na dzien , Controloc 40 2x na dzien Metronidazol 2 razy na dizen oraz probioset raz dziennie . Dwa tygodnie takiej kuracji a nastepnie tlyko contoroloc raz dziennie . Jestem juz 2,5 ty.g od rozpoczecia ale dalej nie czuje sie dobrze . jak na poczatku rano czuje parcie na stolec , pierwsze godizny dnia to tepy bol brzucha . czesto odczuwam refluks i ogolnie zle sie czuje na zoladku . podczas leczenia nie jadlem ostrych , goracych rzeczy i staralem sie oglnie ograniczac . mozna powiedziec ze jest delikatna poprawa , chociaz bywaja rozne dni i np. dzisiaj rano czulem sie zle ( biegunka itp ) . co robic ? czy jest to normalne juz prawie po kuracji ? prosze o porady , bo problem ten naprawde zabiera mi radosc zycia