pannanikt10 24.08.07, 16:36 Czesc. Mam ogromny problem z natrecwtem mysli, czy znacie moze dobrego sapecjaliste z LUblina ktory zajmuje sie terapia NN? POmocy...mi sie juz nie chce zyc przez to a mam dopiero 20 lat....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ane1235 Re: pomoz jesli mozesz 27.09.07, 20:06 A jaki masz problem? Może jeśli nadal nikogo nie znalazłaś to pogadaj z nami :) Odpowiedz Link Zgłoś
pannanikt10 Re: pomoz jesli mozesz 30.09.07, 11:55 NN oczywiscie. konkretnie strach przed wszystkim co bedzie po smierci, i analiza mysli na ten temat. czesete. Co o tym myslicie? Natrectwo czy rzeczywisctosc? Odpowiedz Link Zgłoś
w.salacki Re: pomoz jesli mozesz 05.04.08, 08:49 Jest Ksiązka Brain Lock Jeffrey Schwartz o terapii biobehavioralnej. W skrócie cztery R 1. Nazwijj tę myśl że to jest obsesja. 2. Jej przyczyna jest otwarta bramka prawda fałsz w Móżgu 3. Skoncentruj się od 1 do 15 minut na innej czynności mimo że w móżgu kołacze ci uczucie lub myśl i zrób na przykład obiad, pograj na komputerze porozmawiaj, idź do koleżanki poogladaj ulubiony film 4 porównaj czy zauważyłaś zmianę w uczuciach. Ja tez mam nerwicę natręctw od ok 20 lat da się z tym żyć. Książka jest tylko po angielsku. Zadna inna terapia oprócz biobehavioralnej możesz sama na podstawie podręcznika ćwiczyć ją codziennie. Nie daj się wpuścić w maliny przez patrzenie w przeszłość itp bzdury. Nigdy nie poddawaj się po okresie około kilku tygodni lub miesięcy zależnie od indywidulnych cech musi byc poprawa. Kup książkę Pozdrawiam. Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś