Dodaj do ulubionych

Problem ze zdrowiem

07.06.12, 12:23
Witam,

Jestem kobietą, mam dwadzieścia sześć lat.

Ostatnio zauważyłam u siebie podwyższoną temperaturę. Trwa to już ponad dwa tygodnie. W różnych porach dnia wynosi ona od 36,7 (rano), 37,2 (popołudniami) do 37,0-36,7 (wieczorami). W nocy (jak się przebudzę i zmierzę, tak wiem, że to dziwne, ale zaczynam się denerwować tym stanem) gorączki brak.

Zrobiłam podstawowe badania - krwi oraz moczu. Jedynym elementem, który nie utrzymywał się w granicach norm był hematokryt, który wynosi u mnie 47,70 (czyli 0,70 ponad normę, zostało oflagowane "H"). OB plasuje się w środku skali (7), badanie moczu również ok. Lekarz powiedział, że wszystko gra, że mam sprawdzić ząbki i zrobić USG jamy brzusznej.
Poza podwyższoną temperaturą występuje u mnie lekko wzmożona potliwość i ogólne osłabienie organizmu, uczucie "palących" policzków i pieczenie oczu. Podwyższoną temperaturę odczuwam. Piję dużo płynów, bo wciąż mi się wydaje, że mam sucho w ustach - również (jak podejrzewam) efekt podwyższonej temperatury. W ostatnim czasie bardzo schudłam, nie mam apetytu, a lekarz wykluczył anemię. Cukier również w normie.

Poszukując w bogatych zasobach internetu powodu mojego stanu znalazłam informację, że utrzymujący się stan podgorączkowy może świadczyć o ciąży... Troszkę mnie to zaniepokoiło. Kochałam się ze swoim chłopakiem w drugim dniu cyklu, a przy swoich krótkich 24-dniowyc cyklach trudno stwierdzić czas owulacji, a tym samym dni płodnych. Pomimo faktu, że kochaliśmy się z zabezpieczeniem (prezerwatywa), które nie zawiodło, lekki niepokój jest. 16 dnia cyklu byłam u ginekologa, który stwierdził podczas badania USG obecność jeszcze niepękniętego pęcherzyka Graafa, ale jajniki "pracowały", jak to określił i z uśmiechem na twarzy oznajmił, że zaczyna mi się czas płodny. Prawdopodobieństwo ciąży jest więc raczej niskie.

Bardzo proszę o poradę.
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Problem ze zdrowiem 07.06.12, 12:58
      Nerwica
      postawie na hormony
      czy sprawdziłaś tarczyce
      • dziwnostka Re: Problem ze zdrowiem 07.06.12, 13:03
        Nie, nie robiłam badań tarczycy. To znaczy jedynie przy badaniu lekarskim zbadano, czy nie jest powiększona. Była w normie.

Innymi słowy mogę sobie odpuścić dodatkowy stres związany z nieplanowaną ciążą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka