Dodaj do ulubionych

Co z Ginjalem???

15.06.12, 17:18
Zniknął z aptek Ginjal, lek, który od dziesięciu lat chronił mnie przed tworzeniem się kamieni nerkowych. Zaczęłam go brać po dwóch operacjach, w czasie których usuwano mi kamienie. Jestem przerażona na samą myśl o kolce nerkowej i kolejnej operacji. Czy ktoś może dać nadzieję, że pojawi się zezwolenie na jego sprzedaż?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Co z Ginjalem??? 15.06.12, 17:54
      Myślę, że nie ma wielkich szans. Ale jeżeli masz kamicę szczawianową, to istnieje Nefro Protect, całkowicie roślinny preparat, a nie z koników morskich. Skuteczność podobna, jak w przypadku Ginjalu.

Niestety nie wiem, czym można zastąpić Ginjal przy innych rodzajach kamicy (moczanowa lub fosforanowa).
      • albisia Re: Co z Ginjalem??? 15.06.12, 21:05
        Bardzo Ci dziękuję. Właśnie mam kamicę szczawianową. Może podpowiedziany przez Ciebie lek będzie równie skuteczny. Jeszcze raz dziękuję.
        • horpyna4 Re: Co z Ginjalem??? 15.06.12, 21:22
          Nie wszystkie apteki go miewają. Ja znalazłam taką, co ma kontakty z właściwą hurtownią i sprowadza na zamówienie.

Dawkowanie to 3 razy dziennie 1 - 2 kapsułki, w opakowaniu jest 60. Można więc przeliczyć, na ile starczy przy konkretnym dawkowaniu.

Ja biorę 2 razy dziennie po 2 kapsułki, bo 3 szt. dziennie to (przynajmniej dla mnie) za mało. Przy 4 szt. znika dyskomfort związany z kamicą, więc nie próbowałam większej ilości. Piję też zresztą debelizynę i wodę Jana.
          • subterranean Re: Co z Ginjalem??? 11.11.12, 19:50
            miałabym pytanie do horpyny4 - w której aptece się udało? Próbuję dostać ten lek od dłuższego czasu i niestety jest to niemożliwe...:/
            • misiania Re: Co z Ginjalem??? 11.11.12, 20:32
              Pewno w tej na lewo od przystanku autobusowego, między cukiernią a warzywniakiem...
            • horpyna4 Re: Co z Ginjalem??? 11.11.12, 20:49
              W Warszawie, na Ursynowie, przy Pasażu Ursynowskim 9. Jest to apteka Marcinkowskich, mają ich całą sieć, również poza Warszawą. A także aptekę internetową, wyguglaj sobie.
              • szaser Brak Ginajlu! 13.11.12, 09:57
                apteka Marcinkowskich nie ma i nie miała od bardzo dawna, Ginjalu, proszę nie wprowadzać chorych, w błąd
                Poza Polską, nie widziałem rowerów na chodniku.
                • horpyna4 Re: Brak Ginajlu! 13.11.12, 11:53
                  Nie napisałam, że ma Ginjal, tylko że sprzedaje Nefroprotect. Bardzo skuteczny przy kamicy szczawianowej, porównywalny z Ginjalem odnośnie skuteczności. Przerabiałam obydwa te leki, więc wiem.

Ale niestety nie wiem, co pomaga przy kamicy moczanowej i fosforanowej. Ginjal był chyba dobry przy każdym rodzaju kamieni.
                  • fionka21 Re: Brak Ginajlu! 13.11.12, 13:20
                    A czy ktoś próbował Nefrofitu?
                    • szaser Re: Brak Ginajlu! 13.11.12, 17:24
                      Ten środek ma wyłącznie ziołowy skład, co to nie zaszkodzi, ale kamieni to nie rozpuszcza.
                      radix, Helleborus caucasicum - ciernik kaukaski korzenie i kłącze
                      Herba Polygoni aviculare – rdest ptasi ziele
                      Radix, rhizoma Rubia tincorum – marzanna barwierska
                      Gemmae Betula pendula – brzoza zwisła pączki
                      Folium Arctostaphylos Uva-Ursi – mącznica lekarska liście
                      Folium Mentha piperita – mięta pieprzowa liście
                      Herba Bidens tripartis – uczep trójlistkowy ziele
                      Cortex Fraxinus mandschuricus – jesion mandżurski kora
                      Folium Urticae dioica – pokrzywa zwyczajna liście
                      Folium , Radix Petasitidis albus – lepiężnik biały liście i korzenie
                      Radix, ihizoma Inula helenium – oman wielki korzenie i kłącze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka