czarnymon 20.06.12, 10:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
huston_mamy_problem przypomnima że żółty ser też jest z mleka 20.06.12, 10:50 najlepiej zywić się energią słoneczną - jak pewien piosenkarz:) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 Pij tylko mleko? 20.06.12, 12:30 Wychowałam się przez -dziesiąt lat tylko na mleku,najpierw prosto od krowy,potem butelkowym,do tego preferowałam tylko nabiał,sery głównie białe,kefiry,jaja.Dorobiłam się słabych kości,osteoporozy,wiecznych infekcji gardła,oskrzeli,na koniec gośćca i reumatyzmu.Od lat juz nie piję mleka,ale chyba było juz za późno:( Myslę,że dużo racji ma Michał Tombak, i chyba te dolegliwosci mam m.in.z mleka.Zaznaczam,że piłam co najmniej 1 litr mleka dziennie.Teraz owszem jem nabiał,ale tylko biały ser i ewent.jogurt naturalny,chociaż obecnie to sama "chemia".Pij mleko,bedziesz zdrowy:> Aha,urosłam tylko do 158 cm/tak mimochodem/. Odpowiedz Link Zgłoś
konieczna_errata Re: Pij tylko mleko? 20.06.12, 12:37 Miałaś na myśli jogurt naturalny czy "jogurt naturalny"? Bo jeśli wyrabiasz ten jogurt sama z mleka dostarczonego z naturalnie hodowanych krów od jakiegoś rolnika, to można go jeszcze - jako tako - zaakceptować. Jeśli zaś kupujesz go w sklepie - to ma on tyle wspólnego z naturalnością co Kaczyński z prawdomównością. Odpowiedz Link Zgłoś
amityr Re: Pij tylko mleko? 20.06.12, 19:48 konieczna_errata napisała: to ma on tyle wspólnego z naturalnością co Kaczy > ński z prawdomównością. Zapomniałaś o Tusku i Komorowskim o innych nie będę wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
konieczna_errata Re: O nikim nie zapomniałem - po prostu 21.06.12, 10:49 wziąłem najlepszy możliwy przykład z brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
jszafranski Re: Pij tylko mleko? 20.06.12, 13:21 ja podobnie jak ty, pilem duzo mleka tak "od krowy" jak i ze sklepu (butelki z aluminiowym kapslem) i nie dorobilem sie osteoporozy oraz wyroslem do prawie 2 m wzrostu. NIe miewam infekcji gardla, oskrzeli itp. Tez przypisuje to temu ze pilem duzo mleka. mandaryna.1 napisała: > Wychowałam się przez -dziesiąt lat tylko na mleku,najpierw prosto od krowy,pote > m butelkowym,do tego preferowałam tylko nabiał,sery głównie białe,kefiry,jaja.D > orobiłam się słabych kości,osteoporozy,wiecznych infekcji gardła,oskrzeli,na ko > niec gośćca i reumatyzmu.Od lat juz nie piję mleka,ale chyba było juz za późno: > ( Myslę,że dużo racji ma Michał Tombak, i chyba te dolegliwosci mam m.in.z mlek > a.Zaznaczam,że piłam co najmniej 1 litr mleka dziennie.Teraz owszem jem nabiał, > ale tylko biały ser i ewent.jogurt naturalny,chociaż obecnie to sama "chemia".P > ij mleko,bedziesz zdrowy:> Aha,urosłam tylko do 158 cm/tak mimochodem/. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 Re: Pij tylko mleko? 20.06.12, 13:45 Na pewno nie,a może byłeś z elity?:> Lepiej sie odzywiali.Albo miałes po prostu "szczęście". Odpowiedz Link Zgłoś
konieczna_errata Re: Fakt 8 - najważniejszy: 20.06.12, 12:32 Artykuł reklamowy, napisany na zlecenie producentów mleka. Nie róbcie z ludzi idiotów. Zaczyna się nieźle, od wspomnienia oczywistych (lecz nie wszystkich) zarzutów dyskwalifikujących mleko a szczególnie współcześnie produkowane mleko - lecz tak krótko i mimochodem - by natychmiast przejść gloryfikacji. A co punkt to coraz większe wciskanie kitu. Taaak, wapń z mleka jest łatwo przyswajalny. Kto wam to powiedział? Mleko z kartonu, z masowej hodowli jest odżywcze. Chyba "odżywcze inaczej" itd. Szkoda gadać. Stek banialuk napisany na zlecenie producentów mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Fakt 8 - najważniejszy: 20.06.12, 14:32 konieczna_errata napisała: > Artykuł reklamowy, napisany na zlecenie producentów mleka. Ta, krowy go zamówiły i zapłaciły w naturze. S. Odpowiedz Link Zgłoś
konieczna_errata Re: Fakt 8 - najważniejszy: 20.06.12, 15:03 Rzeczywiście można tak powiedzieć że producentem mleka jest krowa, jednakże w tym konkretnie przypadku chodziło mi o coś innego - a mianowicie zakłady zajmujące się hodowlą(krów)/skupem(mleka)/produkcją(ścieku na bazie mleka)/pakowania/sprzedawania itd. Czy już rozumiesz? Btw: widzę pewien postęp - kiedyś dzieci twierdziły że mleko jest z lodówki. Ty już wiesz że jest od krowy. Dobre i to. Uczy się dalej a będą z ciebie ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Fakt 8 - najważniejszy: 20.12.13, 16:28 konieczna_errata napisała: > Rzeczywiście można tak powiedzieć że producentem mleka jest krowa, jednakże w t > ym konkretnie przypadku chodziło mi o coś innego - a mianowicie zakłady zajmują > ce się hodowlą(krów)/skupem(mleka)/produkcją(ścieku na bazie mleka)/pakowania/s > przedawania itd. > Czy już rozumiesz? Rozumiem. Ty zamiast mleka pijesz Coca Colę, Fantę i wysokosłodzone napoje o smaku owocowym. Samo zdrowie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
dbam_o_zdrowie Re: Fakt 8 - najważniejszy: 18.12.13, 11:13 Ciekawe jest jaki interes maja lekarze w informowaniu nas o szkodliwości mleka i produktów mlecznych? Czyżby nasze zdrowie? Czyli co? Robią to bezinteresownie? Niewiarygodne. A koncerny mleczarskie maja jasny interes... KASA!!!! I jakoś tak za każdym razem jak czytam artykuł o zbawiennym wpływie mleka to brak tam nazwisk tych lekarzy rekomendujacych, czy potwierdzających to badań. A w elaboratach na temat szkodliwości mleka są nie tylko szeregi nazwisk uczonych, noblistów, lekarzy ale linki, publikacje, powołanie na medyczna literaturę np: pismo Lancet. A jeśli ktoś jeszcze nie ma objawów chorób odmlecznych to są dwie tego przyczyny: 1. Nie zdaje sobie sprawy ze to co mu dolega jest wynikiem spożycia mleka i produktów mlecznych ,2. Jest kwestia czasu i tylko czasu kiedy objawy sie pojawia. A potem to już tylko pozostaje nabijać kabze innym koncernom, farmaceutycznym. Zdrowia życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
vald Pij tylko mleko? 20.06.12, 14:31 Nie wspomniano o tym że gro populacji nie trawi kazeiny w mleku krowim i tu leży pies pogrzebany. poza tym to mleko które teraz się sprzedaje w sklepach, które się nie kwasi tak to nalewane nabierką z czy kupowane w butelkach ze srebrnym i złotym kapslem nie jest mlekiem tylko jakąś substancją na dodatek podgrzewaną w celu pasteryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Pij tylko mleko? 20.06.12, 15:06 Ta 1/3 Polaków, która ma alergię na mleko, woli spożywać inny napój, dar tej ziemi. Najlepszy z ziemniaków;) Odpowiedz Link Zgłoś
pi_rez Pij tylko mleko? 20.06.12, 15:22 nie wiem czemu wszędzie się pisze że jogurt nie zawiera laktozy. Niestety jest tam ona "wszechobecna" i jest jej dokładnie tyle samo co w mleku (cześć znika ale jogurty są bardziej skoncentrowane niż mleko bo dosypuje się mleka w proszku). gdybym ja rządził w tym kraju to wprowadziłbym "liste kłamstw" i po bańce za każde powtarzane kłamstwo przez dziennikarza. to jest ogłupianie ludzi!!! laktozy nie zawiera żółty ser, mało jest jej w serach i "relatywnie" w śmietanie. Odpowiedz Link Zgłoś
strass1 Pij tylko mleko? 20.06.12, 17:30 @autor : MLEKO ACIDOFILNE a nie jak napisałeś ; "ocidofilne" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Pij tylko mleko? 21.06.12, 11:01 Bylo o wzroscie.Na pewno mleko pelne ma najwiecej wapnia potrzebnego do wzrostu kosci.Sery juz tego nie zawieraja,bo wapńn przechodzi do serwatki.Ale ja serwatki nigdy nie wylewalam.Zuzywalam na bialy barszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
amityr Re: Pij tylko mleko? 07.11.12, 21:28 Z mleka dobry jest żółty ser bo zawiera najwięcej łatwo przyswajalnego wapnia,podobnie jak serwatka z której wyrabia się półprodukty np cysteinę jako zalążek do zwiększenia produkcji glutationu w komórce. Biały ser prawie nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
aakuba Re: Pij tylko mleko? 31.07.13, 14:21 www.youtube.com/watch?v=FJGK4jhgfI4 A w tym wykładzie podają ,że mleko (również mięso) powoduje zakwaszenie (krwi) i organizm przeciwdziałając temu "wyciaga" wapń czy fosfor z kości i w efekcie mleko osłabia kościec. Odpowiedz Link Zgłoś
aakuba Pij tylko mleko? 31.07.13, 13:51 weganie.blogspot.com/2010/11/mleko-roslinne.html?showComment=1375256589929#c1218631507618177382 W linku wykład o szkodliwości mleka. Na logikę biorąc mleko jest zbędne zwłaszcza ,że obecnie problemem jest nadmiar białka zwierzęcego, a nie jak setkii tysiące lat temu , kiedy walczono o każdą ilość białka. ferma.viva.org.pl/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=5&Itemid=54 Odpowiedz Link Zgłoś
aakuba Pij tylko mleko? 31.07.13, 14:33 Badania Wydziału Pediatrii Uniwersytetu Stanowego w Nowym Jorku dowodzą, że dla niemowląt szkodliwe jest każde mleko z wyjątkiem mleka matki, a dla człowieka, który jest w stanie przyjmować pożywienie stałe, szkodliwe jest każde mleko. Udowodniono naukowo, że koty, które karmione są krowim mlekiem żyją o połowę krócej niż te, które nie były nim karmione w ogóle. Koty karmione krowim mlekiem zapadały na "ludzkie" choroby: artretyzm, łysienie, utrata zębów, marskość wątroby, choroby degeneracyjne mózgu i rdzenia kręgowego[7]. aakuba Odpowiedz Link Zgłoś
goodman41 Re: Pij tylko mleko? 20.12.13, 13:55 aakuba napisał: > Badania Wydziału Pediatrii Uniwersytetu Stanowego w Nowym Jorku dowodzą, że dla > niemowląt szkodliwe jest każde mleko z wyjątkiem mleka matki, a dla człowieka, > który jest w stanie przyjmować pożywienie stałe, szkodliwe jest każde mleko. U > dowodniono naukowo, że koty, które karmione są krowim mlekiem żyją o połowę kró > cej niż te, które nie były nim karmione w ogóle. Koty karmione krowim mlekiem z > apadały na "ludzkie" choroby: artretyzm, łysienie, utrata zębów, marskość wątro > by, choroby degeneracyjne mózgu i rdzenia kręgowego[7]. Typowe dla naukowców. Przeprowadzili badania, opisali wyniki badan, a końcowym wnioskiem jest stwierdzenie, ze potrzebne są dalsze badania, czyli granty. Mleko, a dokładniej wapń zawarty w mleku, powoduje zasadową reakcję krwi i tym samym zagęszcza krew. Zagęszczona krew w pierwszej kolejności "zatyka" kapilary, co podnosi ciśnienie krwi, ułatwia formowanie się skrzepów z wiadomymi następstwami. W Finlandii było największe spożycie mleka na łeb i największa liczba zawałów. Teraz odkręcają tę tradycję i przechodzą na dietę wysoko tłuszczowa. Z produktów mlecznych dla człowieka jest jadalne tylko masło, a reszta powinna użyta jako karma dla zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina0608 Pij tylko mleko? 05.03.14, 20:22 Muszę pochwalić autora tego tekstu. Na portalach tego typu nie czytałam wcześniej tak rzetelnych informacji, zgodnych z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś