funes1
13.08.12, 09:47
Witam, proszę o poradę.
Od dwóch tygodni czuje się źle. Jestem osłabiony, brakuje mi energii. Ponadto mam lekkie, ale występujące stale zawroty głowy, lekkie zachwiania równowagi. Co więcej wystąpiła u mnie nadwrażliwość słuchowa, wczoraj na przyjęciu nie mogłem wytrzymać po prostu jak goście ze sobą rozmawiali lekko podniesionym głosem (wiadomo jak to na przyjęciu). Na szumy uszne choruje od 5 lat, ale udało mi się do nich przyzwyczaić, nie stanowiły dla mnie jakiejś wielkiej przeszkody. Teraz natomiast jestem bardzo zmartwiony moim stanem zdrowia. Objawy te wystąpiły jako następstwo imprezy, na której po wypiciu dosyć dużej ilości alkoholu urwał mi się film. Potem miewałem przez pare dni problemy z układem pokarmowym, lekki ból w nocy, ale to wszystko minęło, trawię już dobrze. Miałem robione badanie USG, wszystko w normie. Badania krwi tj. morfologia wykazała, że wszystko jest ok. a także sód, potas, chlorki, AST, ALT i Lipaza również w normie.
Głównym moim zmartwieniem jest więc obecnie nadwrażliwość słuchowa i te zawroty głowy. Martwię się, że nie będę już mógł uprawiać sportu, bo przy wykonywaniu bardziej złożonego ruchu zawroty są bardziej odczuwalne, nie mam natomiast nudności ani wymiotów ani uczucia wirowania. Po prostu doświadczam wówczas niestabilności. Jestem już tym zmęczony i nie mam energii, w nocy się budzę kilka razy i myślę o tym. Co mi jest ??? Pomocy co mam robić??