Dodaj do ulubionych

Oblatuja mnie owady - pomimo pelnej higieny!

27.08.12, 13:59
Mam taki problem - otoz lataja wokol mnie wszelkie muchy, muszki, komary i nie moge znalezc tego przyczyny. Kapie sie codziennie, czasami po 2 razy, dokladnie szoruje kazde miejscie, nie tylko polewam woda. Dbam bardzo o higiene osobista, wiec to na pewno nie od zapachu nieswiezosci. Ubrania jak raz zapoce od razu rzucam do prania.
Wokol reszty mojego otoczenia kolegow/rodziny nic nie lata. Nikt tez ode mnie niczego nie czuje. Jak stoje w kolejce w sklepie to tylko ja musze sie opedzac.

Czym to moze byc spowodowane? Przyczyna moga byc np. hormony, moze dieta? Mam 21 lat, mezczyzna.

Problem jest dla mnie powazny.
Obserwuj wątek
    • jagabaga92 Re: Oblatuja mnie owady - pomimo pelnej higieny! 27.08.12, 14:19
      Pij naturalny ocet jabłkowy. Wszelkie insekty beda Cię omijac SZEROKIM ŁUKIEM:-)
      • scept89 Re: jagabaga92 27.08.12, 14:43
        jagabaga92 napisała:

> Pij naturalny ocet jabłkowy. Wszelkie insekty beda Cię omijac SZEROKIM ŁUKIEM:-
        > )

Ty Przeslawna smaruj codziennie twarz kalem krokodyla. Ochota na pisanie wyciagnietych z prostnicy pseudomedycznych porad przejdzie ci jak reka odjal.

• jagabaga92 Re: jagabaga92 27.08.12, 15:06
          Aaaa to przepraszam, bo nie wiedziałam, że to forum dla WYŁĄCZNIE medycznych porad.
          Wcale nie nie musisz próbować działania octu jabłkowego, czy to prawda, co piszę. A dziwne komentarze zachowaj dla siebie! Ja tam się cieszę, że wszystkie insekty obsiadają mojego "sąsiada";-), a ja dzięki octowi mam święty spokój:-D.
    • anatol01 Re: Oblatuja mnie owady - pomimo pelnej higieny! 28.08.12, 13:33
      No dobra, zobacze jak bedzie z octem, ale bardziej zalezy mi na PRZYCZYNIE tego stanu rzeczy. Czym takie cos moze byc spowodowane? Co zazwyczaj muchy ciagnie do czlowieka, jaki typ zapachu, jakie substancje je zwabiaja?

Wiem ze komary zwabia wysoka temperatura ciala i to by pasowalo, bo latwo i obficie sie poce, mimo ze jestem szczuply, ale m. in. dlatego sie bardzo czesto myje.
      W pocie czlowieka moze byc jakas bezwonna substancja ktora przyciaga owady?
      • sokhna Re: Oblatuja mnie owady - pomimo pelnej higieny! 28.08.12, 22:24
        Przyjzyj sie temu co jesz, moze w diecie jest skladnik, ktory powoduje jakis specyficzny zapach gdy sie pocisz. Ty niekoniecznie musisz go czuc.
        Przeciwko komarom dziala witamina B12 - beda omijac Cie duzym lukiem, nie wiem jak z innymi insektami.
        • bambinaa Re: Oblatuja mnie owady - pomimo pelnej higieny! 05.09.12, 12:51
          Podobno z witaminami z grupy B trzeba uwazac, bo zmieniaja zapach potu na bardziej intensywny...
    • vasilip Re: Oblatuja mnie owady - pomimo pelnej higieny! 29.08.12, 10:15
      Może nie żyjesz?
      • mi.ka.n Re: Oblatuja mnie owady - pomimo pelnej higieny! 29.08.12, 10:29
        Owadom pasują nie tylko zapachy ale i kolory ubran.Ilekroc ubrałam cos zółtego obsiadaly mnie muszki.
        • 40angel Re: Oblatuja mnie owady - pomimo pelnej higieny! 02.09.12, 21:18
          perfum ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka