Dodaj do ulubionych

Męczące sny

21.09.12, 17:19
Witam
Chciałabym poradzić sie kogoś w sprawie snu.Moim problemem jest to,Ze gdy śpię mam bardzo intensywne sny kazdej nocy cos mi się śni często takze po dwa sny,ktore mocno przezywamtzn biore w nich udział tak to mogę opisać.Problem w tym ze budze sie w srodku nocy ze strasznym bólem głowy wstaje aby wziąsc tabletke i zasypiam dalej poczym znowu mam sny i znowu boli mnie głowa.Nie sa to koszmary ani nic strasznego.Nie wiem za bardzo jak to Wam zobrazować tak jakbym brala całą sobą w rzeczach ktore mi się snią co mnie męczy i wywoluje bol glowy.Poradzcie co z tym zrobic i dlaczego tak sie dzieje.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Męczące sny 21.09.12, 18:34
      Bólu głowy raczej nie wywołują sny, może natomiast być odwrotnie, to co powoduje bóle głowy (stres, późne chodzenie spać, "ciężka" i późna kolacja, mocne zaciskanie szczęki i zębów w trakcie snu, przykurcze mięśni, problemy z kręgosłupem) jest również przyczyną takich snów. Nawiasem mówiąc ja odkąd pamiętam mam podobne sny, dzieje się w nich bardzo dużo nieprawdopodobnych zdarzeń, w których biorę czynny udział, ale głowa mnie nie boli.
      • helciamorelcia Re: Męczące sny 21.09.12, 18:46
        Nie mam pojecia czemu sie tak dzieje prawie kazdego ranka jak wstaje jestem zmeczona.Nie pamietam kiedy wstalam pelna wigoru i energii.Po snach mam wrazenie zmeczenia umyslu.
        • puma002 Re: Męczące sny 21.09.12, 19:59
          To może być niedobór magnezu - kup dobry preparat magnezu z witamina B6.
        • rotkaeppchen1 Re: Męczące sny 21.09.12, 20:25
          Czy bierzesz jakiekolwiek leki?
        • sp9tcu Re: Męczące sny 21.09.12, 21:10
          1 Magnez jak mówią inni
          2 nie jedz dużo na noc ,nie objadaj się ,jak ja zjem
          ciężką kolacje , wtedy szok ,najgorzej od 3 do 3 w nocy
          3 ból głowy może być od żółądka
          4 to może też być od kręgosłupa

Zrób podstawowe badania krwi o zdjęcia kręgosłupa
        • e-kasia27 Re: Męczące sny 22.09.12, 19:21
          Jeśli wstajesz zmęczona i boli cię głowa, to mogą to być bezdechy senne.
    • uleczka_k Re: Męczące sny 22.09.12, 20:02
      Może przeanalizuj co robisz przed snem? Co jesz? Jak długo przed zaśnięciem? Jak się odżywiasz, tak w ogóle? Przewietrz pokój przed spaniem.
      A także: przeanalizuj same sny. Można się z nich wiele dowiedzieć o sobie samym. Może przeżywasz jakieś stresy? Może coś w sobie tłumisz, co we śnie tak intensywnie do Ciebie dociera? Też nie wydaje mi się, że sny wywołują ból głowy. Być może w taki sposób Twoje ciało odreagowuje jakieś przykre stany psychiczne?
    • tessora Re: Męczące sny 22.09.12, 20:30
      Nie pij piwa przed snem.
    • gazel-a1976 Re: Męczące sny 23.09.12, 16:03
      Mam identycznie!!!
      Od dawna. Znam to uczucie zmęczenia. Byłam z tym u lekarza ale tylko wzruszał ramionami. Opisałam mu to jako jako zmęczenie "głowy" Miałam wrażenie, że moja głowa nie odpoczywa, nie śpi, że ciągle pracuje i "produkuje sny". Od zamknięcia oczu po ich otwarcie. Wyraźne, szczegółowe, wielowątkowe sny. Niczym filmy. Świetnie je nad ranem pamiętałam, mogłam barwnie opowiadać. Wiecznie niewyspana mimo przesypianych nocy. Sen nie dający odpoczynku. Po przebudzeniu czułam się identycznie jak przed zaśnięciem- brak poczucia odprężęnia, zmęczona, bez energii. Bóle glowy- codziennie. Szczególnie nad ranem. Łykałam tabletkę i mogłam dopiero zasnąć na nowo.
      Ktoś wspomina tu o kręgosłupie i może mieć rację...Od 3 tygodni chodzę na rehabilitację, ponieważ mam problem z kręgosłupem szyjnym. Miałam od dawna ale bagatelizowałam. Gdy bóle stały się bardzo dotkliwe, zaczęłam leczenie. Po kilku dniach zabiegów( ćwiczenia, kąpiele w basenie wirowym, kriokomorze, laserach i leczeniu polem magnetycznym ) ból głowy zniknął! Sen mam głęboki, a noc wydaje mi się długa:) Coś mi się tam śni ale niewiele pamiętam. Po prostu śpię. Odpoczywam, regeneruję się. Jest coraz lepiej.
      Nie wiem czy to nie jest zwykły zbieg okoliczności, obserwuję się. Świeża sprawa:) Może rzeczywiście warto przyjrzeć się swojemu kręgosłupowi. U mnie napięte mięśnie blokowały przepływy a to gwarantowany ból głowy, szczególnie nad ranem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka