Dodaj do ulubionych

GRONKOWIEC I INNE BAKTERIE

IP: 80.48.245.* 06.07.04, 10:53
mam gronkowca paciorkowca i neisserie w gardle wziełam już 4 rodzaje
antybiotyków , i nic- pomózcie co robić!!!
i mam pytanie czy tymi bakteria,i mogę zarażac innych , bo w mojej firmie
wpadli w popłoch i chcą mnie wysylac na L-4 , a lekarz nic takiego nie
zalecała bo nie mam żadnych dolegliwości oprócz zaczerwienionego gardła.
HELP !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: GRONKOWIEC I INNE BAKTERIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 11:11
      Wierz mi ze napewno nie jeden z twoich wspólpracowników ma tez takie bakterie w
      gardle lub w nosie lub jeszce gdzie indziej.Ale ludzie mają rózne podejscie
      wiec lepie o tym nie mów.
      • Gość: mikrobiolog Re: GRONKOWIEC I INNE BAKTERIE IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 06.07.04, 14:41
        Przede wszystkim zrób badanie na jakie antybiotyki te bakterie są wrażliwe. Nie
        faszeruj się antybiotykami w ciemno, bo dopiero będziesz miała kłopoty. Poza
        tym zapytaj lekarza czy autoszczepionka nie byłaby najlepsza w Twoim przypadku.
        A to, że masz bakterie w gardle to nic dziwnego, wszyscy je tam mamy.
        Zwolnienie dostaniesz wtedy, gdy wystapi zaostrzenie choroby. Czy masz ból
        gardła, chrypę, anginę, nalot na gardle? Jesli nie, to współpracownicy mogą
        spać spokojnie.
        • Gość: agata Re: GRONKOWIEC I INNE BAKTERIE IP: 80.48.245.* 06.07.04, 15:30
          robilam wymaz kontrolnie bo mam iśc na operacje okulistyczną.
          nie mam dolegliwości, oprócz zaczerwienionego gardła.
          antybiotyk zastosowany wg.antybiogramu nie podzialał.
    • Gość: Majka Re: GRONKOWIEC I INNE BAKTERIE IP: *.wroclaw.mm.pl 06.07.04, 16:21
      Ja też swego czasu "walczyłam" z gronkowcem.. Tu na forum była wielokrotnie o
      tym mowa. Na przykład tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=12139669&a=12143801

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka