Dodaj do ulubionych

Pytanie do Niagara o diete optymalna

IP: *.sympatico.ca 07.07.04, 13:45
Niagara podciagam watek i ponawiam pytanie do ciebie. Oczekuje jednoznacznej
odpowiedzi.
Mimo ze to wirtualny swiat niestety nie moge pozwolic aby takie insynuacje i
pomowienia pozostaly bez wyjasnienia i poinformowania szerokiej publicznosci
o prawdziwym obliczu sekty optymalnej. Dzialalnosc sekty zagraza bowiem
zdrowiu wielu Polakow.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=13897593
Obserwuj wątek
    • Gość: annaklay Re: Pytanie do Niagara o diete optymalna IP: *.sympatico.ca 07.07.04, 13:48
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=13897593&a=14004459
      Przypominam jeszcze raz moje pytanie do ciebie.Prosze o jednoznaczna odpowiedz.
    • Gość: bea Re: Pytanie do Niagara o diete optymalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 15:16
      Jakiej sekty? Coś Ci się pogorszyło? Wypowiadasz się na temat, o którym nie
      masz zielonego pojęcia. A zwolennicy diety wegetariańskiej czy innej to też
      sekta? A może-jak niektórym wszystko kojarzy się z seksem-Tobie wszystko
      kojarzy się z sektą? Sekty trzymają członków za mordę a mnie nikt nie trzyma i
      moich znajomych też nie.
      • Gość: Doki annaklay, ze ci sie jeszcze chce... IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 07.07.04, 18:40
        > Sekty trzymają członków za mordę a mnie nikt nie trzyma i
        > moich znajomych też nie.

To juz niepotrzebne, bo pranie mozgu, rzecz zwyczajna w sektach, najwyrazniej
        juz bylo...

Annaklay, moje glebokie uklony dla wytrwalosci w dyskusji z optymalsami. ;-)
        • Gość: annaklay Re: annaklay, ze ci sie jeszcze chce... IP: *.sympatico.ca 07.07.04, 19:48
          Dzieki Doki.Ale zauwaz, ze to nie ja napisalam zdanie ktore zacytowales:-)
          Ponadto pytanie z tego watku jest skierowane konkretnie do Niagara.
          Jest to poniekad pytanie retoryczne:-)
          Jesli natomiast chodzi o swego rodzaju wytrwalosc, to niewatpliwym wzorem
          pod tym wzgledem jestes dla mnie np. ty Doki.
          Mnie rowniez gdybym byla na twoim miejscu mogloby sie wielu rzeczy juz nie
          chciec pisac na tym forum:-).
          A moze wszyscy nic nie robmy i oddajmy pole do dzialnia tym ktorzy
          zawsze maja ochote i sile robic to tak jak osoby z watku pt." nerki a dieta
          optymalna"?
          Po prostu zamknac sobie twarz i siedziec cicho, nawet jak na nas bluzgaja?
          A przeciez o to im wlasnie chodzi i dlatego bluzgaja:-)
          • Gość: annaklay Re: Do Doki IP: *.sympatico.ca 07.07.04, 20:10
            Jeszcze chce ci ci cos powiedziec:-) Wiesz Doki dzieki temu, ze wlasnie tobie
            oraz wielu innym luziom chce sie tutaj pisac dowiedzialm sie takze o wielu
            sprawach zwiazanych ze zdrowiem czlowieka.
            Dzieki innym ludziom ktorym chce sie pisac o ciemnych stronach medycyny
            konwencjonalnej i istnieniu niektorych niezlych metod tzw. medycyny
            niekonwencjonalnej, ale juz nie z tego forum, udalo mi sie wyjsc kiedys z
            bardzo trudnego problemu zdrowotnego.
            Z tego problemu napewno nigdy bym nie wyszla gdybym tylko zaufala bezkrytycznie
            jednej opcji ktora mi proponowala medycyna oficjalna.
            Tak ze Doki szukajmy wspolnie rozwiazan i nie dajmy sie zakrzyczec sekciarzom:-)
    • very_martini Re: Pytanie do Niagara o diete optymalna 07.07.04, 19:10
      Tez podziwiam... Mnie by sie nie chcialo

>Dzialalnosc sekty zagraza bowiem zdrowiu wielu Polakow.

Troski o zdrowie rodakow zazdroszcze szczegolnie. Mnie ono nie obchodzi, dopoki
      nie dotyczy bliskich i znajomych mi osob. Sa duzi i zrobia, co chca, moga sobie
      raka leczyc salcesonem albo okladami i selera, a pieniadze z moich podatkow i
      tak sie marnuja, wiec jest mi szczerze obojetne, na co sie je bez sensu wydaje

16%VOL
      22%VAT
      (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)
      • Gość: annaklay Re: Martini IP: *.sympatico.ca 07.07.04, 19:55
        Wiesz mnie tez by sie nie chcialo na twoim miejscu zalecac na kazda
        dolegliwosc homeopatie, skoro juz dobrze wiadomo ze to nie dziala.
        Ale wielu doroslych ludzi jednak w to nadal wierzy bo tobie sie jednak chce
        twierdzic, ze to jednak dziala:-)
        • very_martini Re: Martini 09.07.04, 20:04
          No. Ale ja nie mam misji zbawiania swiata;)
          jak ktos chce skorzystac, to voila, jak nie, to podwojne viola. Nie bede
          regularnie oznajmiac na forum, ze homeopatia to droga do zbawienia swiata i
          kosmosu, a Ty do tego zdazasz - chcesz zbawic ludzkosc od diety opty.
          Szkoda Twojego cennego czasu, ja swoj oszczedzam

16%VOL
          22%VAT
      • brumbak martini juz dawno wiemy że ciebie nic nie obchodzi 08.07.04, 21:24
        very_martini napisała:

> Tez podziwiam... Mnie by sie nie chcialo
        >
        > >Dzialalnosc sekty zagraza bowiem zdrowiu wielu Polakow.
        >
        > Troski o zdrowie rodakow zazdroszcze szczegolnie. Mnie ono nie obchodzi,
        dopoki
        >
        ..........

nie przeszkadzAJ LUDZIOM których to obchodzi
        • very_martini Re: martini juz dawno wiemy że ciebie nic nie obc 09.07.04, 20:05
          Mnie to po prstu dziwi... Dyskutujcie sobie o opty, z Bogiem, skoro to Wasze
          zyciowe powolanie
          :P

16%VOL
          22%VAT
    • Gość: are Re: Pytanie do Niagara o diete optymalna IP: *.clubnet.pl 07.07.04, 20:06
      > Dzialalnosc sekty zagraza bowiem
      > zdrowiu wielu Polakow.

W Polsce jest cos ok. 127 os/km^2. Na diecie "optymalnej" jest podobno milion
      osob. Moze to jest walka z przeludnieniem? ;-)
      • Gość: annaklay Re: Pytanie do Niagara o diete optymalna IP: *.sympatico.ca 07.07.04, 20:12
        Are, wszystko mozliwe i np. ofiara nachalnej optymalnej propagandy moze sie
        stac jakis czlonek naszej rodziny:-)
    • Gość: kotka Re: odpowiedź i pytania do annaklay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 20:19
      Należałoby poinformować społeczeństwo o prawdziwym obliczu sekt zwanych
      wegetarianie, weganie itp. Działalność tych sekt zagraża bowiem zdrowiu wielu
      Polaków.
      A tak na marginesie to co kogo obchodzi co nakładam na swój talerz?
      W czym to sekty wegetariańskie są lepsze od optymalnych? Każda z nich promuje
      swój sposób żywienia uznając go za słuszny.
      Dlaczego wege to cacy a optymalni i inni jedzący mięso to be ?
      Tylko nie kadź o biednych zwierzatkach bo to nie na temat. Sprawa dotyczy
      sposobu odżywiania i jego wpływu na organizm a nie sposobu pozyskiwania
      żywności.
      Kotka
      • Gość: annaklay Re: odpowiedź i pytania do kotki IP: *.sympatico.ca 07.07.04, 20:24

Rzeczywiscie masz racje istnieja tez sekty wegetarianskie czy np.makrobiotyczne.
        Ale widzisz, jesli ktos stosuje diete wegetarianska to nie jest to jednoznaczne
        z przynaleznoscia do sekty.
        Ponadto akurat jesli chodzi o diete wegetarianska to jest to dobrze przebadana
        dieta i jesli ktos ja stosuje prawidlowo to nie jest to dla niego szkodliwy
        sposob odzywiania.
        Niestety tego juz nie mozna powiedziec o diecie tzw. optymalnej.
        • Gość: kotka Re: do annyklay IP: 81.15.181.* 09.07.04, 20:20
          Widzisz Aniu, jesli ktoś stosuje żywienie optymalne to nie jest to jednoznaczne
          z przynależnością do sekty. Napisałaś ze jeśli ktoś stosuje dietę wegetariańską
          prawidłowo to nie jest to dla niego szkodliwy sposób odzywiania. Otóż jesli
          ktoś stosuje żywienie optymalne prawidłowo to tez nie jest ono szkodliwe.
          Uważam ,że różni ludzie mimo wielu podobieństw mają odmienne organizmy. To co
          jednym służy innym niekoniecznie. Dla mnie w diecie wegetariańskiej jest zbyt
          dużo węglowodanów. Natomiast proporcje DO są dla mnie bardzo korzystne co
          potwierdzają wyniki badań. Innym istotnym plusem tego sposobu odżywiania są
          małe objętościowo ale bardzo sycące posiłki. Jedząc dwa razy dziennie nie
          chodzę głodna. A kiedyś miałam ciągłe problemy z tzw. wilczym głodem. Myslę że
          każdy człowiek musi sam znaleźć dla siebie swoją ścieżkę do zdrowia. Ale nie
          wolno oceniać innych po tym co nakładają na swój talerz. Nie wolno negować (i
          to w sposób tak chamski jak to robi brumbak i jemu podobni) innych sposobów
          żywienia niż ten który sami stosujemy.
          Kotka
      • Gość: are Typowe optychamstwo IP: *.clubnet.pl 07.07.04, 20:33
        Kotka po prostu pewnie widziala Anna Klay na forum Wege i teraz chce w typowo
        chamski - a wrecz optymalnie chamski sposob poroznic Anne Klay i wegetarian.
        Nic z tego Kotka. Takie tandety to moze przejda w optyinternecie ale nie u
        ludzi zdrowych.
      • brumbak kotka jak nie wiesz - to sie grzecznie spytaj 07.07.04, 23:18
        dieta wegetarianska czy weganska to są diety zdrowe
        o czym najlepiej świdczy iz od 1995 roku wchodza w skład amerykańskich
        rządowych zaleceń dietetycznych
        -( w Polsce brak o tym infromacji - jedynie na forum mozna się o tym dowiedziec
        albo samodzilenie szukając w internecie)
        oto treść zaleceń i link:
        www.cnpp.usda.gov/Pubs/DG2000/
        Podaję treść zaleceń Amerykańskiego Departamentu Zdrowia w tłumaczeniu na
        polski:
        (Rządowe Zalecenia Dietetyczne dla Amerykanów 2000)
        I Pokarmy roślinne podstawą posiłków.
        -Jest wiele możliwości tworzenia zdrowego modelu odżywiania, ale we
        wszystkich modelach odżywiania podstawa są trzy grypy pokarmów z podstawy
        Piramidy Zdrowia: zboża, owoce i warzywa. Jedzenie różnorodnych produktów
        zbożowych ( szczególnie pełnoziarnistych) , owoców i warzyw jest podstawą
        zdrowego odżywiania. Zjadaj posiłki których centrum stanowi ryż, makaron,
        tortilla lub chleb z pełnego ziarna zbóż, z dodatkiem dużej ilości owoców i
        warzyw oraz umiarkowanej ilości niskotłuszczowych pokarmów z grupy mlecznej
        oraz z grupy mięsa i fasolek.
        Nie są wskazane pokarmy obfitujące w tłuszcz i cukier.

II Jest wiele zdrowych modeli odżywiania.
        Różni ludzie lubią różne pokarmy oraz przyrządzają te same produkty w różny
        sposób. Tradycje kulturowe, rodzinne, wiara, przekonania moralne, zasobność
        portfela, dostępność produktów, osobiste doświadczenia, nietolerowanie
        pewnych
        pokarmów i alergie- to wszystko wpływa na wybór przez ludzie określonego
        stylu
        odżywiania.
        Stosuj Piramidę Żywieniową jako punkt wyjścia dla kształtowania Twojej diety.
        Piramida stanowi dobry przewodnik do określenia czy dostarczasz organizmowi
        niezbędnych składników pokarmowych. Wybieraj wg swego uznania produkty z
        każdej
        głównej grupy z Piramidy Żywieniowej. Na przykład, te osoby, które lubią
        kuchnie meksykańska mogą wybrać tortillę z grupy "pokarmów zbożowych" oraz
        fasolki z grupy " mięso i fasolki" , podczas gdy ci którzy preferują kuchnie
        azjatycka mogą wybrać ryż z grupy "produktów zbożowych" oraz tofu z grupy "
        mięso i fasolki".
        Jeśli unikasz wszystkich produktów z jednej lub dwóch grup pokarmów, upewnij
        się ,że twój jadłospis skomponowany z pozostałych grup dostarczy wszystkich
        składników, pokarmowych. Na przykład, jeżeli nie jesz żadnych produktów
        mlecznych z powodu nie tolerowania przez organizm laktozy lub z innych
        powodów, to wybierz inne produkty które są dobrym źródłem wapnia, oraz
        upewnij
        się, że organizm otrzyma dość witaminy D. Mięso, ryby i drób są głównym
        źródłem
        żelaza, cynku oraz witamin z grupy B w typowym amerykańskim jadłospisie.
        Jeżeli
        w twojej diecie nie ma w ogóle produktów pochodzenia zwierzęcego lub jest ich
        bardzo mało, upewnij się, że twoja dieta dostarczy dość żelaza,
        wapnia,witaminy
        B12 i cynku z innych źródeł.
        Diety wegetariańskie mogą być zgodne z Rządowymi Zaleceniami Dietetycznymi
        dla
        Amerykanów oraz mogą dostarczyć wszystkich potrzebnych składników w
        odpowiednich
        ilościach.

P.S. Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy jego jadłospis jest odpowiedni polecam
        sprawdzenie go za pomocą Interaktywnego Analizatora Diety ( jęz. angielski)

• brumbak interaktywny analizator diety 07.07.04, 23:30

link:
          147.208.9.133/
          - tam mozna wpisac swój jadłospis i otrzymac ocene a przede wszystkim ile i
          jakich składników mineralnych dostarcza dieta, witamin, białka tłuszczu,
          weglodanow i jak sie to ma do norm żywieniowych

mój jadłospis vege otrzymuje z reguły wysokie oceny 75-85 pkt na 100 mozliwych]
          - mam nawet sporo punktow w grupie : mieso i...
          po prostu wg piramidy żywnieniowej mieso i fasolki to jedna grupa ( źródła
          białka)
          kto nie pje mleka ma punkty za inne produkty dostarczjace wapnia itd.
      • krystynaopty1 Re: Do Kotki 09.07.04, 20:08
        Czy mogłabyś do mnie napisać na priva? Chodzi o bulimię.

Pozdrawiam
        Krystyna
    • bambus_us Re: Pytanie do Niagara o diete optymalna 07.07.04, 23:47
      Annaklay nie potrzebuje diety optymalnej , ona potrzebuje leczyc sie na
      nogi ,bo na glowe za pozno.
      • jotesz Re: Pytanie do Niagara o diete optymalna 08.07.04, 08:33
        stosowałem dietę Kwaśniewskiego (wolę takie określenie, bo dieta nie jest
        optymalna, ani nie kojarzy mi się - zwłaszcza po zastosowaniu - z optymizmem
        czy czymkolwiek opty...) przez 63 dni dokładnie wedle zaleceń książkowych (ile
        to już nakładów było po ok. 30 zł za tom?). Cholesterol urósł mi do niemal 400!
        Powiedziałem sobie, że spróbuję 100 dni i zobaczę na efekty, ale te 63 dni
        wystarczyły! Dlaczego próbowałem? Bo mam cukrzycę insulinozależną a geniusz od
        tłustej diety dołączył wypowiedzi szczęśliwców cudownie wyleczonych i wśród
        nich był lekarz (!!!) który wyleczył się z cukrzycy (!!!) i odstawił insulinę
        (!!!), nazwaną zresztą przez geniusza TRUCIZNĄ (!!!!!!!!!...)
        Dlatego jestem wrogiem pana K., bo oszukuje chorych dając im nadzieję, że
        opychając się boczkiem, golonkę i jajami (minimum 5 dziennie!) a nie ruszając
        owoców (już Ewę w raju Bóg pokarał za jabłko - więc to jest najbardziej
        szkodliwy owoc!) staną się ponownie zdrowi. To jest obrzydliwa manipulacja!
        Zdrowi sobie poradzą i mam nadzieję, że zmądrzeją nim padną na miażdżycę, ale
        chorzy tracą zdrowiejeszcze bardziej i to jest tragedia!
        Wśród argumentów zdumiewało mnie tylko przywoływanie mądrości starożytnych
        żydowskich kapłanów, zjadających tłuszcz i mięsiwo zwierząt ofiarnych, i
        zachwalanie wieprzowiny jako najlepszego mięsa i tłuszczu w diecie K. - czyż to
        się nie kłóci jedno z drugim? Szkoda, że te żonglerki argumentami nie uczyniły
        mnie od razu ostrożnym - na szczęście cholesterol wrócił do norny już w miesiąc
        po powrocie do żywienia prawdziwie optymalnego - wszystkiego po trochu i nie za
        dużo...
        Pozdrawiam zwolenników i wrogów i radzę - sami spróbujcie, wtedy najlepiej się
        przekonacie.
        • Gość: hydrogen Re: Pytanie do Niagara o diete optymalna IP: *.gfk.pl 08.07.04, 11:21
          >do żywienia prawdziwie optymalnego - wszystkiego po trochu i nie za
          >dużo...

Chyba nie takiego optymalnego skoro wywołało ono u ciebie cukrzycę...

• Gość: ppns Re: Pytanie do Niagara o diete optymalna IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.04, 12:01
            Szanowy Hydrogenie !

Czy możesz wejść do tego wątku , bo tam są bardzo istotne informacje
            o diecie optymalnej , i komentarz , czy ona działa , czy nie
            ( odnośnik do grupy dyskusyjnej otwirea się dość długo ,
            ale warto , byś go zobaczył i przemyslał)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=12406235&a=13918113
            Inni optymalni na forum gazety nie chcą dziwnym trafem udzielić swego komentarza
            do podanego przeze mnie zagadnienia.
          • jotesz Re: Pytanie do Niagara o diete optymalna 09.07.04, 14:23
            hydrogenie - dziękuję za miłe słowa... Tak się składa, że nie jestem otyły, nie
            obżerałem się, krótko mówiąc szanowni lekarze diabetycy, nie znajdując powodów
            mej cukrzycy, podali ten uniwersalny, pasujący do wszelkich niezbyt dobrze
            rozpoznanych chorób - winne geny! Mam nadzieję, że twoje geny zawierają niezbyt
            dużo wody, bo mogłoby to być ze szkodą dla mózgu...
            muzyka łagodzi obyczaje?
        • Gość: annaklay Re: Jotesz a ta informacje Pan zna? IP: *.sympatico.ca 08.07.04, 12:28
          www.optymalni.pl/viewtopic.php?t=150&postdays=0&postorder=asc&start=60
          Prosz przeczytac co napisal na temat leczenia cukrzycy Lot2 w dniu 14.10.2003
          Dobrze ze Pan jednak zrezygnowal:-)
          Pozd.
        • Gość: Kotka Re: do jotesza IP: 81.15.181.* 08.07.04, 20:53
          Nie poznałam nikogo z zaawansowaną cukrzycą kto wyleczył się na DO, moge
          wypowiadać się tylko za siebie i moich bliskich . Mój poziom cukru przed
          zastosowaniem DO nie był strasznie wysoki (160). Nie brałam żadnych leków
          obniżających jego poziom. Po przejściu na DO od 5 lat cukier utrzymuje mi się
          na poziomie 95 - 105. Więc narazie jest OK. Przed DO mój cholesterol to raptem
          220-230 a teraz 180-190. trójglicerydy wcześniej 260 teraz ok.100. Skończyły
          się moje problemy z nadcisnieniem. wczesniej 150/100 a teraz 130/80. Mój 80
          letni tata jest na DO od 3 lat i po wielu latach wieńcówki teraz dopiero wie że
          zyje. Cisnienie spadło mu do 120/70. Jak widzisz są tacy , którym DO służy i w
          imię czego mieliby z tego rezygnować? Nie należę do żadnej sekty, nie
          uczestniczę w żadnych spotkaniach jem tylko zgodnie z zaleceniami DO. To
          wszystko. I podobnie jak Ty nie uwierzę jak sama nie spróbuję. Spróbowałam 5
          lat temu i jak dotad same plusy. Skoro tobie zaszkodziło to widocznie nie
          powinieneś stosować DO. Widac nie każdemu służy. Tak jak mnie nie służyło
          jedzenie wegetariańskie bo i takiego próbowałam.Pozdrawiam i życzę Ci zdrowia.
          Kotka.
      • brumbak bambus - kolejne optymalne chamisko 08.07.04, 21:25
        bambus_us napisał:

> Annaklay nie potrzebuje diety optymalnej , ona potrzebuje leczyc sie na
        > nogi ,bo na glowe za pozno.
        ----------
        chamskie uwagi kieruj do siebie
        • Gość: slawek Re: bambus - kolejne optymalne chamisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 21:36
          no aniu po takim pięknym tekście powinnaś wrzuciś na forum wege parę piknych
          słów o brumbaku ;)

Slawek
          • Gość: annaklay Re: Kabaretowa dieta optymalna:-) IP: *.sympatico.ca 08.07.04, 21:41
            mlodziez.optymalni.one.pl/grupy/article.php?id=5515&group=dieta.optymalna

• Gość: annaklay Re. Ups :-) IP: *.sympatico.ca 08.07.04, 21:51
              Za szybko sie wyslalo:-)
              Kilka milych slow o mnie juz zdazyla przekazac a raczej doniesc lub uskarzyc
              sie na wasze forum przesymatyczna i psychicznie zrownowazona i optyobiektywna
              optyizado:-)
              Szkoda tylko, ze sprawe jak zwykle przedstawila z wlasnego optypunktu
              optywidzenia lub precyzyjniej, wlasnego optyinteresu.
              mlodziez.optymalni.one.pl/grupy/article.php?id=5515&group=dieta.optymalna
              A jesli chodzi o Brumbaka, to napewno jest to czlowiek wyjatkowo uczciwy i o
              duzej wiedzy dietetycznej. Ma swoj styl i osobowosc.
              Nietety ma przeciwnikow wsrod takich zazdrosnikow jak m.innymi ty:-)
              Ale to normale w naszym swiecie:->
              • Gość: slawek Re: Re. Ups :-) IP: *.icpnet.pl 09.07.04, 10:58
                aniu ale pieśni na cześć brumbaka to na forum wege zamieść ;) tutaj to dla
                niego małogloryfikujace jest ;) tam to on nawkładał pięknych kawałków no
                czytania na kilka dni a smiechu przy tym ;)))

Slawek
            • Gość: Karolina Thomas Anna Klay - to jest nieuczciwe IP: 195.134.28.* 09.07.04, 09:59
              Szanowna Pani Anno,

Nie udzielam sie na grupach, ale je czytam. Czytałam też bardzo ciekawą grupę
              optymalnych mimo, że udziału w dyskusji nie brałam. Czytałam też Pani listy na
              tamtą grupę gdzie była Pani IzaD. Zazwyczaj nigdy na żadne grupy nie piszę.

Teraz jednak już nie mogłam wytrzymac i muszę napisać :

To co Pani napisała w tym wątku o Pani Izie jest zwykłym ŚWIŃSTWEM i kłamstwem.
              Pani Iza była jednym z filarów grupy. Nie zawsze zgadzała się z
              linia "optymalną" i prowokowała niezwykle ciekawe dyskusje. To były kreatywne i
              w eleganckim stylu prowadzone dyskusje. Nikt jej z grupuy nie wyrzucał tak jak
              czyniono to w stosunku do Pani. Pani Iza odeszła z grupy (chociaz wpada tam od
              czasu do czasu) po obronie doktoratu, co jest dla mnie zrozumiałe. To co Pani o
              niej napisała zupełnie mnie do Pani zniesmaczyło.

Zawiodłam się na Pani ogromnie :-( Mimo, że z profesjonalnego punktu widzenia
              Pani "merytoryczne" wywody dotyczące diety optymalnej były zupełnie pozbawione
              sensu i większości stanowiły jakis dziwny "zbiór bzdur", to jednak listy Pani
              czytałam, bo w nielicznych co prawda, miała Pani rację.

Jednakże Pani styl dyskutowania jest absolutnie nie do przyjęcia. To właśnie
              najbardziej Pani zarzucano na grupie optymalnej, gdzie poziom dyskusji był
              bardzo wysoki, kulturalny i rzeczowy. Długie trwały tam dyskusje z
              wegetarianami zanim się Pani tam pojawiła, ale to wszystko miało ręce i nogi,
              wymieniano informacje czy też przekonywano się w sposób bardzo elegancki i na
              poziomie. Wszelkie przejawy braku kultury były natychmiast pietnowane.
              Niektórzy optymalni byli "wirtualnie zaprzyjaźnieni" z wieloma wegatarinami (
              np. ś.p. Gandalfem). Pani właśnie wpadła do tej grupy jak bomba ze
              swoimi "objawieniami". To też jest w porządku, każdy ma prawo, tak tam też
              zawsze było, ale Pani usiłowała każdemu "wejść na głowę" ze swoją
              wyimaginowana "wiedzą", jedyną słuszną !! trzeba być nie lada zadufanym w
              sobie, żeby napisać, że Pani "wykłady" na grupie optymalnych są w tej chwili
              używane przez nich i ktoś na nich robi pieniądze !! To właśnie tam poproszono
              Panią o opuszczenie grupy czego długo nie chciała Pani zrobić i.. rzeczywiście
              niektórym nie wystarczyło juz cierpliwości i tam równiez usłyszała Pani wiele
              negatywnych słów i uwag.

Droga Pani... również na tej grupie użyto wielu negatywnych określeń w stosunku
              do Pani i chociaz osobiście nie zgadzam się z takim podejsciem, to jednak w tej
              chwili nie pozostawiła Pani mi żadnej mozliwości jak tylko w nie uwierzyć.

Znając Pani sposób reagowania na krytykę bardzo proszę o nieodpowiadanie, jesli
              Pani może się do tego zmusić.

Karolina Thomas
              • brumbak Karolina Thomas - to brzydka manipulacja 09.07.04, 19:23
                - annaklay robi wspaniała robotę
                z pobudki serca i najszlachetniejszych intencji

- Karolina Thomas to kolejna - niestety - ofiara prania mózgu

- ostrzegać przed dietą tłuszczojadów nalezy bo niestety istnieją brzydkie
                metody manipulowania ludźmi co robia własnie Bractwa
                a że zdresują je do ludzi podatnych na nia'

to skutki bywaja fatalne

• izado Re: Anna Klay - to jest nieuczciwe 09.07.04, 22:27
                Karolino,

kiedy przedstawiłam tu swoją opinię na temat annaklay, życzliwa dusza Niagara
                przesłała mi ostrzeżenie, że annaklay wkrótce narobi mi na żółto na głowę co
                zresztą stało się chwilę potem. Miło mi było, że mnie ostrzeżono ale musze
                przyznać, że fakt ulokowania na mnie fekaliów przez annaklay ani mnie ziębi,
                ani grzeje ... a właściwie to nawet cieszy. Cieszy, bo najbardziej przy tym
                robieniu na głowy innych upapra sobie rączki nie kto inny , a sama annaklay. A,
                że robi to nagminnie zapewne już sama z własnym smrodkiem nie może wytrzymać.

Co do dyskusji na grupie optymalnych, cieszę się, że tak je widzisz bo bardzo
                tam starano się aby dyskusje były merotoryczne, kulturalne i niemiłosiernie
                tępiono kazdego kto prbował uprawiać takie chamstwo jakie ma miejsce tutaj.
                Dodam, że tamta grupa nie była przez nikogo moderowana, ot ludzie nie mieli
                ochoty na takie zaśmiecanie. Tu podobno ktoś tym wszystkim zawiaduje i dziwię
                się, że jeszcze nie zareagował. Ale jeżeli ktoś uważa, ze przez to jest tu
                ciekawiej, bo nudzą go dyskusje o zdrowiu to podnieca się takimi właśnie nie
                wnoszącymi kompletnie nic wartościowego do niczego utarczkami słownymi.
                Na grupie optymalnych sama właściwie prawie zawsze byłam w opozycji do
                optymalnych ale nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek pojawiały się tam
                teksty świadczące o tak niskim poziomie kultury osobistej jak te tu, z
                wyjatkiem czasów gdy wyżywała sie tam ananklay vel anna/hanna carson.

Muszę jeszcze odnieść się też do wspomnianego przez Ciebie wegetarianina
                Gandalfa. Sama wymieniałam z nim emale na priva - były one dla mnie bardzo
                cenne i bardzo miłe. Gandalf pozostanie w mojej i wielu z nas pamięci na zawsze
                jako wspaniały człowiek, a Jego śmierć dotknęła nas do głębi serca.

Pozdrawiam, Iza
                • brumbak Re:Izado - to jest nieuczciwe 09.07.04, 22:38
                  - to jest nieuczciwe z Twojej strony ,że bezkrytycznie wybierasz stronę tych co
                  obrażają kłamia ,wysmiewaja toco madre wartośćiowe fachowe

-ja i parę innych osób wielokrotnie cytowaliśmy na forum kłamstwa wyzwiska
                  tłuszczojadów
                  -
                  jesli tego nie zauważasz a masz pretensje do anny klay za rzeczowe uwagi

to jesteś kolejna osoba z pokręconym mózgiem
                  • izado Re:Izado - to jest nieuczciwe 10.07.04, 00:31
                    > - to jest nieuczciwe z Twojej strony ,że bezkrytycznie wybierasz stronę tych
                    co
                    >
                    > obrażają kłamia ,wysmiewaja toco madre wartośćiowe fachowe

Jestem na tyle wredna, samolubna i subiektywna, że stronę trzymam wyłącznie
                    własną.

>
                    > -ja i parę innych osób wielokrotnie cytowaliśmy na forum kłamstwa wyzwiska
                    > tłuszczojadów

Ciebie cytować za to nie trzeba, bo gdzie by nie kopnąć tam same wyzwiska.
                    Wystarczy wejśc po prostu w Twój post i już leci "mięso".

> -
                    > jesli tego nie zauważasz a masz pretensje do anny klay za rzeczowe uwagi

Do nikogo nie mam pretensji, a już na pewno nie do annaklay za rzeczowe uwagi
                    bo takowych nie udziela.

>
                    > to jesteś kolejna osoba z pokręconym mózgiem

No cóż, ciekawe na karb czego to spiszesz, bo jeżeli DO to od razu mówię, że
                    pudło - surpriiiiise :-))))

I.
                    • Gość: annaklay Re:Izado, no to fajnie, ze jednak z pestalas sie IP: *.sympatico.ca 10.07.04, 00:53
                      "katowac" ta dieta po tych moich nierzeczowych uwagach na jej temat na
                      optyforum:-)

Z tego linku wyglada, ze dlugo ta diete "meczylas":
                      www.dami.pl/~wegeczat/opty.txt

Ale twoj "przyjaciel" Niagara:-), zdajsie nadal ja inny ludziom bez specjalnych
                      skrupulow zaleca?:-)
                      • Gość: annaklay Re:Ups :ze PRZESTALAS :-) IP: *.sympatico.ca 10.07.04, 00:53
    • Gość: Niagara Re: Pytanie do Niagara o diete optymalna IP: *.2youhosting.com / 67.42.40.* 09.07.04, 08:38
      Gość portalu: annaklay napisał(a):

> Mimo ze to wirtualny swiat niestety nie moge pozwolic aby takie insynuacje i
      > pomowienia pozostaly bez wyjasnienia i poinformowania szerokiej publicznosci
      > o prawdziwym obliczu sekty optymalnej. Dzialalnosc sekty zagraza bowiem
      > zdrowiu wielu Polakow.

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Przestań wariatko jedna , bo mnie śmiechem zabijesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      A przecież ci mówiłem, że jak wstajesz rano, to tą zółtą tabletke TEŻ musisz
      połknać !!!!! bez niej zaczynasz jeszcze bardziej świrować !!!

Zobacz kretynko co piszesz. Krytykujesz dra Kwaśniewskiego, że ma misje do
      spełnienia i chce zbawić Polskę, a teraz ty sama się za to zabierasz !!!! ??

Aha... czy swojego, umęczonego tobą syna, też nawracasz na żarcie trawy ?
      Przecież, ślepoto jedna, on ma cię DOŚĆ !!!!!!!

Oj Aniu... Aniu... nadal nie stosujesz sie do moich zaleceń !!!

dr.Niagara :-))))))))))
      • Gość: annaklay Re: Uwaga stosujac diete optymalna staniesz sie IP: *.sympatico.ca 09.07.04, 13:36
        taki(a) jak Niagara czy Izado:-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=14054947
        • Gość: annaklay Re:" Nie bojmy sie cholesterolu"-> lek.med. J. K. IP: *.sympatico.ca 09.07.04, 15:00

i co sie przytrafilo Adamowi z Warszawy ktory w to twierdzenie uwierzyl:

www.optymalni.waw.pl/forum/display.php3?ID=199&INDEXSTART=300
          Smierc mlodego czlowieka z Toronto ktory zaufal bezkrytycznie diecie.

Post mozna znalesc w ponizej podanym zbiorze "ciekawostek" o jedynie slusznej,
          bo optymalnej dla Czlowieka diecie.
          Data nadania postu 24 marzec 2001 godz.07.08.04. Autor:Darek Tomaszewski
          Toronto, przyjaciel zmarlego:
          Obszerne materialy o diecie i jej politycznym podlozu.
          www.dami.pl/~wegeczat/opty.txt
          • krystynaopty1 Re:" Nie bojmy sie cholesterolu"-> lek.med. J.K. 09.07.04, 20:47
            Gość portalu: annaklay napisał(a):

Żebyś nie wiem ile wyprodukowała tu jadu pod adresem optymalnych,
            twoja złość odwróci się tylko przeciw tobie - złość wątrobie szkodzi.
            Wyraźnie już żółć cię zalewa... :(

I pomyśleć - jeszcze tak niedawno na naszej grupie twierdziłaś, że nie masz
            _NIC_ przeciwko diecie optymalnej, że tylko sam autor DO ci się nie podoba...

Czy jest jeszcze jakaś dieta, której nie przetestowałaś?
            I kogo tak zaciekle będziesz atakować, gdy zaszkodzi ci wegetarianizm?

Krystyna
    • Gość: fika Re: Pytanie do Niagara o diete optymalna IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 05:15
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka