robert1456
17.12.12, 16:41
Witam,
od wielu lat pracuję przy komputerze. Jakieś dwa lata temu przy pracy zdrętwiała mi lewa dłoń (4,5 palec) i już tak zostało. Wcześniej dłoń też mi drętwiała ale po paru sekundach po rozluźnieniu przestawała. Niestety tamtego feralnego dnia nie przestała i mam odrętwiałą do dzisiaj. Od tamtej pory stałem się strasznie wyczulony na ucisk i wystarczy chwila by zaczęły mi drętwieć różne części ciała w zależności co w danej chwili uciskam. Zazwyczaj jednak gdy szybko zmienie pozycję, to odrętwienie przechodzi. Jednak nie zawsze. Do dnia dzisiejszego na stałe mam odrętwione: lewa dłoń, lewa stopa, lewy policzek.
Każda odrętwiała część jest podatna na chłód.
Innym objawem, który mam od lat, jest drganie rąk po ciężkim wysiłku fizycznym (np. dźwiganie czegoś cięższego)
. Drganie, nad którym nie jestem zapanować do czasu aż samo przejdzie. Nie wiem czy to ma jakiś związek z drętwieniem...
Często też zdarza się, że mrową mnie plecy/kręgosłup
Chodziłem do wielu neurologów, miałem robione różne badania i różne rezosanse. Wszystkie wyniki w normach :/ Miałem robione badania ogólne, cukry, morfologie, bolerioze, dwa razy rezonans głowy oraz raz rezonans kręgu szyjnego. Wszystko w normie....
Miałem też robione EMG ze względu na lewą dłoń, ale i tu wszystko w normie.
Łykałem przeróżne witaminy, oraz inne mocniejsze leki neurologiczne. Po niczym nie było żadnej poprawy a niestety wraz z czasem tylko coraz gorzej....
Czy ktokolwiek spotkał się z podobny przypadkiem, może coś doradzić?