Dodaj do ulubionych

drętwienie różnych części ciała

17.12.12, 16:41
Witam,
od wielu lat pracuję przy komputerze. Jakieś dwa lata temu przy pracy zdrętwiała mi lewa dłoń (4,5 palec) i już tak zostało. Wcześniej dłoń też mi drętwiała ale po paru sekundach po rozluźnieniu przestawała. Niestety tamtego feralnego dnia nie przestała i mam odrętwiałą do dzisiaj. Od tamtej pory stałem się strasznie wyczulony na ucisk i wystarczy chwila by zaczęły mi drętwieć różne części ciała w zależności co w danej chwili uciskam. Zazwyczaj jednak gdy szybko zmienie pozycję, to odrętwienie przechodzi. Jednak nie zawsze. Do dnia dzisiejszego na stałe mam odrętwione: lewa dłoń, lewa stopa, lewy policzek.
Każda odrętwiała część jest podatna na chłód.

Innym objawem, który mam od lat, jest drganie rąk po ciężkim wysiłku fizycznym (np. dźwiganie czegoś cięższego)
. Drganie, nad którym nie jestem zapanować do czasu aż samo przejdzie. Nie wiem czy to ma jakiś związek z drętwieniem...

Często też zdarza się, że mrową mnie plecy/kręgosłup

Chodziłem do wielu neurologów, miałem robione różne badania i różne rezosanse. Wszystkie wyniki w normach :/ Miałem robione badania ogólne, cukry, morfologie, bolerioze, dwa razy rezonans głowy oraz raz rezonans kręgu szyjnego. Wszystko w normie....
Miałem też robione EMG ze względu na lewą dłoń, ale i tu wszystko w normie.

Łykałem przeróżne witaminy, oraz inne mocniejsze leki neurologiczne. Po niczym nie było żadnej poprawy a niestety wraz z czasem tylko coraz gorzej....

Czy ktokolwiek spotkał się z podobny przypadkiem, może coś doradzić?
Obserwuj wątek
    • ach_dama_byc_z_kanady Re: drętwienie różnych części ciała 18.12.12, 01:13
      moze to raczej hormonalne? objawy nie pasuja ale tak mi wpadlo do glowy
      bo np w Addisone sa dretwienia (nie takie jak twoje)
      wiec.. moze hormony??

naprawde nie wiem co wymyslec wiec strzelam na slepo... i pewnie pudlo..

Minnie
      • robert1456 Re: drętwienie różnych części ciała 18.12.12, 08:15
        Lekarze też nie potrafią trafić co mi jest.... każda sugestia mile widziana.
        A jak sprawdzić te hormony?
        • fionka21 Re: drętwienie różnych części ciała 20.12.12, 17:56
          Zainteresuj się boreliozą. W tej chorobie występują często różnego rodzaju parestezje - drętwienia, mrowienia itp.

Choroba jest kontrowersyjna i w necie znajdziesz dużo sprzecznych informacji.

Wielu chorych uważa, że nigdy nie byli ukąszeni przez kleszcza ;)

Polecam www.borelioza.org
          • robert1456 Re: drętwienie różnych części ciała 21.12.12, 14:26
            Na boleriozę miałem robione 3 badania, w tym raz western-blot. Wszystkie były ujemne
            • fionka21 Re: drętwienie różnych części ciała 24.12.12, 08:16
              To nie wyklucza boreliozy, bo testy są kiepskiej jakości. Wiarygodność WB to około 60%
    • bodz123456 Re: drętwienie różnych części ciała 22.10.17, 08:03
      Tak samo pracuje przy komputerze i mam identyczne objawy z tym że mrowienie przyszlo rano. Też mam za sobą mnóstwo badań i lekarze nie postawili mi jasnej diagnozy. Proszę napisz dalszy ciąg - Jak się skończyła Twoją choroba? Jaka diagnoza? Bardzo proszę odpisz.
      • sp9tcu Ludzie a gdzie Magnes 23.10.17, 18:38
        bodz123456 napisał(a):

> Tak samo pracuje przy komputerze i mam identyczne objawy z tym że mrowienie prz
        > yszlo rano. Też mam za sobą mnóstwo badań i lekarze nie postawili mi jasnej dia
        > gnozy. Proszę napisz dalszy ciąg - Jak się skończyła Twoją choroba? Jaka diag
        > noza? Bardzo proszę odpisz.
        Brakuje magnezu
        1 tabletka codziennie przez kilka lat
        ja pije i jest wszystko ok

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka