Dodaj do ulubionych

Dziwne objawy...

23.12.12, 21:46
Witam. Od pewnego czasu Boryka
Potem zaczęło stopniowo się pogarszać. Duszności, ucisk w mostku, nie bolesny.. Uczucie guli w gardle. Gardło czasem kuje, czasem przeszkadza, może pobolewa. Więc, postanowiłem odwiedzić następnego z lekarzy. Tam otrzymałem skierowania na EKG, RTG (klatki piersiowej i boku), USG szyi, Laryngologie. Laryngolog, a nawet dwoje, sprawdzili gardło, jame ustną, nos, uszy. Wszystko ok. (Dodam, że od 6 lat, jestem regularnym palaczem, około paczki dziennie. Mam 23 lata.) Więc, wszystko w normie, jak u palacza. Refluksu, laryngolog nie widział, ale byłem, zupełnie na czczo.
Obserwuj wątek
    • optymistycznawizja Re: Dziwne objawy... 23.12.12, 21:50

RTG, nie wykazało nic, wszystko ponownie ok. Dodatkowo, osłuchiwanie stetoskopem u internisty, szmer w normie.
      Sam jako sam, słyszę świst wraz z wydechem, cichy. Odkrztuszam gęstą ślinę, z plamkami zielono-brązowymi. Od tygodnia odstawiłem szlugi.
      EKG - w porządku, ciśnienie w normie, rzadko skoki. USG - także dobrze, powiększone węzły chłonne, bez cech niepokoju. ( I tu także Pan zasugerował Refluks, bo "się cofa".)

Kilka dni temu natomiast, pojawił się także ból pleców, między łopatkami. Nie jest on uciążliwy, ale czuje, że jest, głównie przy dotykaniu. Odkrztuszanie, czesem ucisk w szyi, w płucach, ukucia w żebrach. Dodatkowo zauważyłem, że gdy opieram się głową, czuje ucisk.

Jeśli chodzi o mnie, mam już szczerze dość, często reaguje agresywnie, nie czuje się osłabiony, ale obowiązki, mnie dobijają.
      Nerwy, były teraz jest coraz lepiej, wiele więej dobrych momentów, a objawy nie ustają. Dochodzą nowe.

Czy ktoś ma podobnie, czy może ktoś wie o co chodzi, co dalej robić? m się z pewnym problemem.
      Zaczęło się od duszności i cięzkiego oddechu. Lekarz pierwszego kontaktu, zasugerował Refluks. Skierowanie na badanie gastroskopem i morfologia. Morfologia, a raczej jej wyniki w normie, gastroskopia odbędzie się na początku stycznia.
      • gazelao4 Re: Dziwne objawy... 06.01.13, 21:21
        Witam . Ja mam podobnie od ok. miesiąca. w międzyczasie zrobiłam podobne badania jak Ty :laryngolog, foniatra, endokrynolog, usg tarczycy, rtg klatki przodem ekg...i nic, jeszcze mam skierowanie na gastrologię. Lepiej jest po nocy,jakby mniej to odczuwam, ale mam kłopoty z zaśnięciem, bo nie mogę znaleźć sobie dogodnego miejsca w łóżku. Gorzej jest gdy pochylam się i gdy pochylam głowę w kierunku klatki piersiowej. Objawy duszenia pojawiły się nagle, bez powodu, najpierw myślałam , że samo minie, że coś zalega w przełyku i potem spłynie niżej i będzie po problemie. Ale to trwa , czasami wydaje mi się, że się uduszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka